Archiwum Diecezjalne w Drohiczynie
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Witam. Odświeżam temat. Marku poszukuję informacji o rodzinie Kostałkowicz.
Aleksander Kostałkowicz z żoną Wiktorią zd.Olszewska chrzcili w Korczew w parafii Knychówek swoją córkę Stanisławę Izabelę.Chrzest odbył się dn. 5/17 VII 1982.
Aleksander urodził się prawdopodobnie w Lisowie ,pracował w Korczewie i był synem Jana i Apoloni zd.?
Może są jakieś akta w tej parafii.
Pozdrawiam Hanna
Aleksander Kostałkowicz z żoną Wiktorią zd.Olszewska chrzcili w Korczew w parafii Knychówek swoją córkę Stanisławę Izabelę.Chrzest odbył się dn. 5/17 VII 1982.
Aleksander urodził się prawdopodobnie w Lisowie ,pracował w Korczewie i był synem Jana i Apoloni zd.?
Może są jakieś akta w tej parafii.
Pozdrawiam Hanna
- ZYBURA_MARIA

Witam!
Ja również bardzo proszę o pomoc w Archiwum Diecezjalnym w Drohiczynie:moja prośba dotyczy rodziny Strycharek- metryki urodzenia rodzeństwa Mamy,zgonu jej siostry-Stanisławy oraz akt ślubu jej brata Stanisława i Stanisławy Witasik( w okresie międzywojennym zamieszkiwali w Kolonii Popina a parafia Popina )I jeszcze :czy istnieje jakiś zapis kiedy konkretnie osiadli w tej miejscowości.
Bardzo dziękuję-pozdrawiam-M
Ja również bardzo proszę o pomoc w Archiwum Diecezjalnym w Drohiczynie:moja prośba dotyczy rodziny Strycharek- metryki urodzenia rodzeństwa Mamy,zgonu jej siostry-Stanisławy oraz akt ślubu jej brata Stanisława i Stanisławy Witasik( w okresie międzywojennym zamieszkiwali w Kolonii Popina a parafia Popina )I jeszcze :czy istnieje jakiś zapis kiedy konkretnie osiadli w tej miejscowości.
Bardzo dziękuję-pozdrawiam-M
-
marek_kondrat
Poszukuję chętnego, który wykonałby dla mnie kwerendę akt parafii Łubin Kościelny w Archiwum w Drohiczynie.
Gotów jestem zapłacić za wysiłek i materiały.
Najbardziej zależy mi na urodzeniach w okolicy roku 1888 +/- 1 rok.
Poszukuję nazwiska Kondrat - akt urodzenia Zygmunt Kondrat.
Czy ktoś jest z tamtych stron i chciałby zarobić?
Gotów jestem zapłacić za wysiłek i materiały.
Najbardziej zależy mi na urodzeniach w okolicy roku 1888 +/- 1 rok.
Poszukuję nazwiska Kondrat - akt urodzenia Zygmunt Kondrat.
Czy ktoś jest z tamtych stron i chciałby zarobić?
Też jestem zainteresowana dokumentami z Archiwum w Drohiczynie. Jaka jest szansa żeby PTG włączyło się do rozmów z Księdzem Dyrektorem na temat indeksacji zbiorów? Piszę się na indeksację par. Knychówek. Dołożę się też do kosztów wykonania zdjęć. Ruszmy ten temat. BasiaR
Witam.Może ktoś odwiedza AD w Drohiczynie i przy okazji odszukałby i zrobił zdjęcie aktu urodzenia Anieli Osińskiej (c.Józefa i Katarzyny zd.Stasiewicz). Ruska Strona par.Knychówek - ok. 1837r.(w akcie małż. z 1867r.podano jej wiek- 30l.). Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony śr 08 lis 2017, 17:15 przez tomsaw, łącznie zmieniany 2 razy.
Jerzy.
-
Kwiatkowski

Witam
Dopisałbym się do pomysłu pana Witolda poprzez pomoc w miarę możliwości indeksacji parafii Sterdyń i Zembrów
Pozdrawiam
Piotr Kwiatkowski
Dopisałbym się do pomysłu pana Witolda poprzez pomoc w miarę możliwości indeksacji parafii Sterdyń i Zembrów
Pozdrawiam
Piotr Kwiatkowski
Ostatnio zmieniony pn 21 lis 2016, 00:13 przez Kwiatkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
jamiolkowski_jerzy

Do wszystkich proszących rada praktyka, Zamiast prosić (jak widać bez odzewu) spróbujcie się zorganizować. Może w ramach
http://projektpodlasie.pl/
Na razie to tylko zapowiedź intencji ale może przy szerszym wsparciu się uda.
http://projektpodlasie.pl/
Na razie to tylko zapowiedź intencji ale może przy szerszym wsparciu się uda.
- Grażyna_Przybysz

Byłam w AD Drohiczyn w lipcu tego roku. Pani w archiwum bardzo broni dostępu do akt jako "danych osobowych". Odsyła do ks. Dyrektora. Najlepiej by było się zorganizować. Jestem za.
Co do Sterdyni ( jestem tą parafią zainteresowana) są tam jedyne oryginały akt (tych w AP Siedlce kilka roczników i w bardzo złym stanie).
Pozdr
Grażyna
Co do Sterdyni ( jestem tą parafią zainteresowana) są tam jedyne oryginały akt (tych w AP Siedlce kilka roczników i w bardzo złym stanie).
Pozdr
Grażyna
Pan Marek Kondrat,
Skany z lat 1808 - 1834 ksiąg /ekstraktów z parafii Łubin Kościelny znajdują się w Poczekalni.
Indeksy z ksiąg małżeństw z tych lat już są wprowadzone do wyszukiwarki geneszukacz.pl
Występują tam metryki małżeństw np. Antoniny Kondrat ze wsi Bodaki Wielkie rok 1814 i
Franciszki Kondrat z tej samej wsi w 1833 r.
Pozdrawiam
Jan
Skany z lat 1808 - 1834 ksiąg /ekstraktów z parafii Łubin Kościelny znajdują się w Poczekalni.
Indeksy z ksiąg małżeństw z tych lat już są wprowadzone do wyszukiwarki geneszukacz.pl
Występują tam metryki małżeństw np. Antoniny Kondrat ze wsi Bodaki Wielkie rok 1814 i
Franciszki Kondrat z tej samej wsi w 1833 r.
Pozdrawiam
Jan