Prosba o pomoc Bulkowo - Bolkowo - Krubice

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

Witam,
Mam uprzejmą prośbę o pomoc. W alegatach z Mszczonowa za 1815 r. dostępnych w Genbazie http://metryki.genbaza.pl/genbaza,detail,330577,21
znalazłem odpis aktu urodzenia Błażeja Strużewskiego, syna Walentego i Łucji. Wg aktu, o ile dobrze rozumiem urodził się w 1780 r. w Krubicach Parafia Bulkowo/ Bolkowo. Urodzenia 1755-1808 w Bulkowie zostały zindeksowane ale takiego aktu tam nie ma. Czy źle tłumaczę nazwę parafii ? Czy może księgi urodzeń dostępne indeksującym są niepełne ? Dodam, że w aktach zgonów z Bulkowa pojawiają się potomkowie Walentego i Łucji Strużewskich (brak takowych wśród aktów urodzenia) a miejscowość Krubice znajduje się w pobliżu Bulkowa.
Wszelkie porady i informacje mile widziane.
Pozdrawiam serdecznie,
Arek
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

Witam ponownie,
Przepraszam za upór ale podtrzymam pytanie nie tylko ze względu na prywatę ale także przez wzgląd na innych poszukujących, których przodkowie pochodzą z parafii Bulkowo. Jeśli akt, do którego załączyłem linka nie pochodzi z Bulkowa to paradoksalnie bardzo się cieszę i szukam dalej. Jeśli jednak pochodzi z Bulkowa a brak go w indeksach, to być może indeksujący nie mieli dostępu do wszystkich ksiąg i trzeba poinformować użytkowników, że pewności co do kompletności indeksów brak. A może jest jakieś trzecie wyjście, które nie przychodzi mi do głowy.
Pozdrawiam,
Arek
MonikaMaru

Sympatyk

Post autor: MonikaMaru »

Parafię Bulkowo indeksował Emkael. Może bezpośrednio do tej osoby zwróć się z zapytaniem. Na forum jest nieobecna od 37 dni, więc nie widzi Twojego postu.

http://genealodzy.pl/user.php?op=userinfo&uname=Emkael

Pozdrawiam,
Monika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”