Temat: "Poszukuję Królikowscy parafia Marzenin i Grzybowo"*
Witam,
Dowiedziałem się że mój przodek Walenty Królikowski brał ślub w wieku 25 lat w Bieganowie w 1842 roku z Balbiną Falkowską. Szukam dalszych śladów. Potem znajduję ich w parafii Marzenin a potem w Grzybowo. Jakie były jeszcze sąsiednie parafie bo szukam aktu narodzin ich syna Ignacego. W 1845 roku i 1848 roku rodzą się dzieci w Marzeninie a potem w 1850 roku syn w Grzybowie. Dalej przepadają i na następne ślady napotykam w 1865 roku w parafii Dobrosołowo i tutaj są do 1870 roku potem znowu przepadają.
Akt ślubu jest po łacinie pewnie nie znajdę w wersji pisanej tak jak w kongresówce.
Będę wdzięczny za każdą pomoc.
pozdrawiam serdecznie
Jarek
* moderacja teematu [Sianin_1948]
Królikowscy parafia Marzenin i Grzybowo
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
- kwroblewska

- Podziękował: 5 times
- Otrzymał podziękowania: 7 times
Poszukuję Królikowscy parafia Marzenin i Grzybowo
Czy o tej par. Bieganowo piszesz?jarekf20 pisze: Dowiedziałem się że mój przodek Walenty Królikowski brał ślub w wieku 25 lat w Bieganowie w 1842 roku z Balbiną Falkowską. [..]
Akt ślubu jest po łacinie pewnie nie znajdę w wersji pisanej tak jak w kongresówce.
księgi są tutaj i na akt ślubu jest nadzieja
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... =Bieganowo
sąsiednie parafie np. dla par. Marzenin są wymienione w genetecejarekf20 pisze: Potem znajduję ich w parafii Marzenin a potem w Grzybowo. Jakie były jeszcze sąsiednie parafie bo szukam aktu narodzin ich syna Ignacego. W 1845 roku i 1848 roku rodzą się dzieci w Marzeninie a potem w 1850 roku syn w Grzybowie. Dalej przepadają i na następne ślady napotykam w 1865 roku w parafii Dobrosołowo i tutaj są do 1870 roku potem znowu przepadają.
"Zindeksowane parafie w promieniu 15km: Borszewice, Buczek, Grabno, Korczew pow. zduńskowolski, Łask, Restarzew, Sędziejowice, Strońsko, Widawa, Wygiełzów, Zduńska Wola, Zduńska Wola (ewang.)"
http://geneteka.genealodzy.pl/index.php ... t&lang=pol
___
Krystyna
Poszukuję Królikowscy parafia Marzenin i Grzybowo
Krystyno akt małżeństwa mam jest po łacinie, żadnych szczegółowych informacji tylko data ślubu i wiek małżonków. Na genetece sprawdzałem w pobliskich parafiach. Czy akt małżeństwa w archiwum w Poznaniu może się różnić od aktu w archiwum diecezjalnym w Gnieźnie ? Czy może być więcej informacji?
- kwroblewska

- Podziękował: 5 times
- Otrzymał podziękowania: 7 times
Re: Poszukuję Królikowscy parafia Marzenin i Grzybowo
Powinien być to akt opisowy, w którym podano dane rodziców, miejsce urodzenia młodych etc.jarekf20 pisze:[..] Czy akt małżeństwa w archiwum w Poznaniu może się różnić od aktu w archiwum diecezjalnym w Gnieźnie ? Czy może być więcej informacji?
Jeśli masz dokładną datę ślubu napisz do AP w Poznaniu o skan tego dokumentu.
____
Krystyna