legacy family tree a polskie znaki

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Gorski_Grzegorz

legacy family tree a polskie znaki

Post autor: Gorski_Grzegorz »

Dzień Dobry,

Szukając idealnego programu do wygenerowania tablicy potomków, trafiłem na program legacy family tree.
Program wydaje się być idealny już miałem potwierdzać zakup rozszerzonej wersji, kiedy zauważyłem iż program zgubił polskie znaki w nazwiskach.
Przeglądając opcje szukałem wyboru kodowania niestety go nie znalazłem, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak zaimportować gedcom, aby Polskie znaki były widoczne?

Dziękuję za pomoc,
Grzegorz
stanislaw_pikul

Sympatyk

Re: legacy family tree a polskie znaki

Post autor: stanislaw_pikul »

Gorski_Grzegorz pisze:Dzień Dobry,

Szukając idealnego programu do wygenerowania tablicy potomków, trafiłem na program legacy family tree.
Program wydaje się być idealny już miałem potwierdzać zakup rozszerzonej wersji, kiedy zauważyłem iż program zgubił polskie znaki w nazwiskach.
Przeglądając opcje szukałem wyboru kodowania niestety go nie znalazłem, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak zaimportować gedcom, aby Polskie znaki były widoczne?
OIDP LFT nie obsługiwał wschodnioeuropejskich znaków i chyba nic się nie zmieniło:

http://support.legacyfamilytree.com/art ... -sets.html

choć teraz, jak widzę jest wersja czeska.
Pozdrawiam

Stanisław
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”