Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

WójcikMarcin

Post autor: WójcikMarcin »

Witam
Proszę Forumowiczów mających konto na MyHeartige o podanie mojego adresu email marcinwojcik82@wp.pl lub skontaktowanie z Zmitrowicz Web Site, zarządzana przez Marta Zmitrowicz. Chciałbym nawiązać kontakt z p. Martą w celu ustalenia ewentualnych powiązań i wspólnych przodków, gdyż ma w swoim drzewie Aleksandrę Kiecana z d. Jowdiuk.

Dziękuję z góry
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marzanna62 »

Patrycja pisze:Dzień dobry,
bardzo proszę o pomoc w odczytaniu danych dot. Zofii Smorągiewicz zd.Rudolphi -https://www.myheritage.pl/names/zofia_smorągiewicz
oraz o kontakt do zarządzającego tym drzewem.
Patrycja
Patrycjo rekord odczytałam. Prosze podac adres do przekazania administratorowi drzewa

Zofia Smorągiewicz (z d. Rudolphi)
1880 - 1946
Urodziny: 13 gru 1880
Śmierć: 11 kwi 1946
Członkowie rodziny
Rodzice:
Karol Jan Adam Rudolphi
1836 - 1902
Karolina Rudolphi (z d. Schmidt)
1849 - 1881
Mąż:
Kazimierz Smorągiewicz
1859 - 1912
Mąż:
Edmund Makowski
1870 - 1931
Rodzeństwo:
Maria Crząszczyńska (z d. Rudolphi)
1870 - 1944
Jadwiga Roguska (z d. Rudolphi)
1875 - 1972
Stanisław Sylwester Rudolphi
1879 - 1928
Karol Józef Rudolphi
1872 - 1944
Adam Rudolphi
1877 - 1938
Zofia Rudolphi
Dzieci:
Adam Smorągiewicz
1902 - 1996
Jerzy Smorągiewicz
1904 - 1978
Marzanna

Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
Patrycja

Sympatyk

Post autor: Patrycja »

dziękuje bardzo!
przesłałam adres do Pani na pw.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wiktorski

Post autor: Wiktorski »

Witam,

Proszę o pozyskanie kontaktu do zarządzającego Karoliny Dowda - drzewo "dowda Web Site".
Albo o zostawienie mego kontaktu p. Karolinie. Mój mail: viktoras.valiukevicius(eta)gmail.com

I może za dużo proszę, ale czy mógłby ktoś odczytać zapisy (rekordy) o najbliżej rodzinie Elizy Kropa na jej Witrynie rodzinna (Bliscy) Kropa?
https://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s=160866551

Będę bardzo wdzięczny.

pozdrawiam!

Ps: dziękuję administratorom za taki portal!
Awatar użytkownika
szczesna

Sympatyk
Ekspert

Post autor: szczesna »

szczesna pisze:Witam,
czy ktoś z Państwa mógłby mi pomóc w skontaktowaniu się z Mateuszem Wrzesińskim zarządzającym witryną rodzinną " Danuta Jendryczka" i "Eugenia Herz". Jest to ślad i szansa na uzupełnienie informacji o moich przodkach.

http://www.moikrewni.pl/search/index/fi ... a?page=226

http://www.moikrewni.pl/search/query/he ... ngFilter=0

mój adres mailowy: joannaszczesna@op.pl
Pozdrawiam
Joanna
Pan Mateusz nie odezwał się, pewnie nie oglada portalu.
A może jest jakiś inny sposób na pozyskanie informacji o rodzinie Danuty Jendryczka.
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna

Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

szczesna pisze:
szczesna pisze:Witam,
czy ktoś z Państwa mógłby mi pomóc w skontaktowaniu się z Mateuszem Wrzesińskim zarządzającym witryną rodzinną " Danuta Jendryczka" i "Eugenia Herz". Jest to ślad i szansa na uzupełnienie informacji o moich przodkach.

http://www.moikrewni.pl/search/index/fi ... a?page=226

http://www.moikrewni.pl/search/query/he ... ngFilter=0

mój adres mailowy: joannaszczesna@op.pl
Pozdrawiam
Joanna
Pan Mateusz nie odezwał się, pewnie nie oglada portalu.
A może jest jakiś inny sposób na pozyskanie informacji o rodzinie Danuty Jendryczka.
Pozdrawiam
Joanna
Skopiowałam z drzewa z My heritage. Napisalam do adminitratora Mateusza Wrzesińskiego z prośba o kontakt ale ostania zmiana na jego witrynie w MH 2013 widoczne nie zagląda.
Danuta Jendryczka (z d. Wojczak)
1931 - 2009
Urodziny: 6 mar 1931
Śmierć: 13 wrz 2009
Członkowie rodziny
Rodzice:
Bolesław Wojczak
Helena Wojczak
Mąż:
Lech Jendryczka
Brat:
Janusz Wojczak
Dziecko:
<Prywatne> Wrzesiński (z d. Jendryczka)
Marzanna

Marials

Sympatyk

Post autor: Marials »

Zwracam się z ogromną prośbą do osób mających dostęp do myheritage.
Moja bieda to Dominik Lipczyński urodzony w 1800 roku przypuszczlnie w Ogrodzieńcu.W1824 roku był organistą w Bolesławiu,w 1849 roku również tam mieszkał.Zonaty z Marianną Zielińską ale nie wiem gdzie odbył się ich ślub.

Ich syn Józef jest moim prapradziadkiem. Nie jest mi znane również miejsce jego śmierci ani data.

Proszę o odczytanie danych z konta zarządzanego przez Katarzynę Szerszenowicz i z drugiego zarz adzanego przez Alę M inkinę.

Mam nadzieję , że to mój Dominik.

Pozdrawiam Maria Lipka-Stępniewska
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Marials pisze:Zwracam się z ogromną prośbą do osób mających dostęp do myheritage.
Moja bieda to Dominik Lipczyński urodzony w 1800 roku przypuszczlnie w Ogrodzieńcu.W1824 roku był organistą w Bolesławiu,w 1849 roku również tam mieszkał.Zonaty z Marianną Zielińską ale nie wiem gdzie odbył się ich ślub.

Ich syn Józef jest moim prapradziadkiem. Nie jest mi znane również miejsce jego śmierci ani data.

Proszę o odczytanie danych z konta zarządzanego przez Katarzynę Szerszenowicz i z drugiego zarz adzanego przez Alę M inkinę.

Mam nadzieję , że to mój Dominik.

Pozdrawiam Maria Lipka-Stępniewska

Napisałam na priv
Marzanna

Marials

Sympatyk

Post autor: Marials »

Pięknie dziękuję niestety to nie mój . A te dwa dodatkowe,to dobrze mi znane,bo to są informacje ode mnie. Mój nadal
pozostaje tajemnicą.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.
Maria Lipka-Stępniewska
Awatar użytkownika
szczesna

Sympatyk
Ekspert

Post autor: szczesna »

Bardzo dziękuję za Jendryczkę.
Szukam dalej kontaktu z p. Wrzesińskim może się uda :)
pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna

Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
ViolaS

Post autor: ViolaS »

Witam
Bardzo proszę osoby mające konto na MyHeartige o podanie mojego adresu email nzajaczkowska@op.pl lub skontaktowanie z Piotrem Turskim, lub Andrzejem Frąckiewiczem którzy zarządzają drzewami w których są osoby: Melania Ludwika Jurewicz z domu Siekierska, Cecylia Siekierska, Józefa Bukowiecka z domu Siekierska. Chciałbym nawiązać kontakt w celu ustalenia ewentualnych powiązań i wspólnych przodków.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Violetta
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

ViolaS pisze:Witam
Bardzo proszę osoby mające konto na MyHeartige o podanie mojego adresu email nzajaczkowska@op.pl lub skontaktowanie z Piotrem Turskim, lub Andrzejem Frąckiewiczem którzy zarządzają drzewami w których są osoby: Melania Ludwika Jurewicz z domu Siekierska, Cecylia Siekierska, Józefa Bukowiecka z domu Siekierska. Chciałbym nawiązać kontakt w celu ustalenia ewentualnych powiązań i wspólnych przodków.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Violetta
Witam. Napisalam do administratora strony p. Derevenko. On calkiem niedawno 29 lutego br aktualizowal drzewo wiec moze zaglada i odezwie sie. Inni administrtorzy ktorzy mili w drzewach te osoby ostni raz byli w MH dawno wiec chyba rzadko odwiedzaja portal. Kontakt podany prosze czekac.
Marzanna

Awatar użytkownika
tom0207

Sympatyk

Post autor: tom0207 »

Dzień dobry

Chciałbym bardzo serdecznie poprosić o pomoc osoby z pełnym dostępem do my heritage.

Kontynuując poszukiwania jednego z przodków spróbowałem wpisać tam jego dane i odnalazłem kilka dopasowań. Pradziadek mój (bo o niego chodzi) nazywał się Franciszek Rzemek i z odnalezionego przeze mnie aktu jego ślubu wynika,że urodził się około 1896 roku a rodzice nazywali się Józef i Elżbieta. Niestety nie mam danych o miejscu jego urodzenia.

Drzewa w których odnalazłem dopasowania to:
- Mielcarek (prowadzona przez Grażynę Mielcarek),
- Marzoch (prowadzona przez Grażynę Marzoch),
- Jamiołkowski (prowadzona przez Piotra Jamiołkowskiego),
- Krawiec (prowadzona przez Krzysztofa Krawca),
- Rzemek (prowadzona przez Agatę Rzemek),
- Bliscy (prowadzona przez Łukasza Jędrzejczaka),
- Drzewo (prowadzona przez Macieja Piątkowskiego).

Pokazało mi też wynik w "Geni World Family Tree", ale nie wiem co to oznacza.

Bardzo serdecznie proszę o pomoc w stwierdzeniu czy którychś z nich jest tym "moim" Franciszkiem, ewentualnie o kontakt do w/w osób.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam
Tomasz Kępka
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

tom0207 pisze:Dzień dobry

Chciałbym bardzo serdecznie poprosić o pomoc osoby z pełnym dostępem do my heritage.

Kontynuując poszukiwania jednego z przodków spróbowałem wpisać tam jego dane i odnalazłem kilka dopasowań. Pradziadek mój (bo o niego chodzi) nazywał się Franciszek Rzemek i z odnalezionego przeze mnie aktu jego ślubu wynika,że urodził się około 1896 roku a rodzice nazywali się Józef i Elżbieta. Niestety nie mam danych o miejscu jego urodzenia.

Drzewa w których odnalazłem dopasowania to:
- Mielcarek (prowadzona przez Grażynę Mielcarek),
- Marzoch (prowadzona przez Grażynę Marzoch),
- Jamiołkowski (prowadzona przez Piotra Jamiołkowskiego),
- Krawiec (prowadzona przez Krzysztofa Krawca),
- Rzemek (prowadzona przez Agatę Rzemek),
- Bliscy (prowadzona przez Łukasza Jędrzejczaka),
- Drzewo (prowadzona przez Macieja Piątkowskiego).

Pokazało mi też wynik w "Geni World Family Tree", ale nie wiem co to oznacza.

Bardzo serdecznie proszę o pomoc w stwierdzeniu czy którychś z nich jest tym "moim" Franciszkiem, ewentualnie o kontakt do w/w osób.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam
Tomasz Kępka
Sparwdzilam te wyszukania zaden z tych Franciszkow nie ma takich rodzicow Józef i Elzbieta. Niestety najbardziej pasuje to drzewo z Geni ale przy takich drzewach nie jest podawany administrator. MOja uwaga proszac o pomoc w MH musi byc podany kontakt my posiadacze konta Premium jestesmy posrednikami w kontakie piszemy listy do administratorow i podajemy mail do osoby ktora szuka takiego kontaktu. Nie ma czegos takiego jak dostepne maile do administratorow pisze sie prsobe i podaje maila do siebie. Proponuje dokladnie odczytac tamten akt musi byc choc parafia pana mlodego jezeli byl z innej parafii niz slub. Wiek nawet w akcie slubu nie musi sie zgadzac idealnie. Nawiasem mowiac podobny pocztek nazwiska do moich poszukiwan. Jakie to okolice nazwisko Rzemek?
Skopiowalam ten rekord z Geni moze sie przyda:
Narodziny: 1892
Kuskowizna
Ojciec: Józef Rzemek
Matka: Katarzyna Rzemek (z d. Bednarczyk)
Rodzeństwo: Piotr Rzemek, Rozalia Siedlecka (z d. Rzemek/Żemek), Waleria Rzemek, Władysław Rzemek, Zofia Rzemek
Marzanna

Awatar użytkownika
tom0207

Sympatyk

Post autor: tom0207 »

Szkoda, że żadne się nie zgadza. Wglądu do aktu ślubu niestety nie mam, otrzymałem jedynie odpis z USC. Kiedyś jeśli będę miał okazję spróbuję zobaczyć oryginał aktu w urzędzie bądź w parafii. Co do Rzemków, to ta potwierdzona część zamieszkiwała okolice Zakroczymia i Naruszewa w woj. mazowieckim. Jest też część dalszych pokoleń które ustaliłem ale nie mam 100% pewności że to "moi", właśnie przez brak aktu urodzenia Franciszka. Ci pochodzą z parafii Łomna.
Podsumowując serdecznie dziękuję za pomoc i cenne porady
Pozdrawiam
Tomek
Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”