Temat: "Wojciech Śmigielski 1838 - ?????"*
wracam się do Państwa z prośbą o odnalezienie (udzielenie wskazówek) danych dotyczących mojego prapradziadka Wojciecha Śmigielskiego.
Na chwilę obecna moje poszukiwania zatrzymały się na moim prapradziadku Wojciechu, który według aktu urodzin jego syna Antoniego (mojego pradziadka) urodził się w 1838r. w akcie urodzin syna oraz z jego aktu małżeństwa udało mi się pozyskać następujące dane:
Wojciech Śmigielski urodzony ok 1838
Mąż Marianny z domu Małek, urodzonej w Łękowice 01.01.1841, zmarła 28.12.1891r w parafii Kalina Wielka.
Ojciec Antoniego urodzonego w Kikowie w parafii Dobrowoda w roku 1872, oraz Józefy 17.04.1864r. w Wola Radziemicka.
Z informacji uzyskanych w kręgu mojej rodziny pojawia się jeszcze jeden syn o imieniu Florian (informacja ustna).
Zawód wykonywany : młynarz, kowal, gospodarz.
Poszukuje aktu aktu urodzenia, małżeństwa oraz akt zgonu, będę bardzo zobowiązany, jeżeli uda się uzyskać jakiekolwiek inne informacje związane z osobą mojego prapradziada Wojciecha Śmigielskiego.
Reasumując
Rok urodzenia 1838
Miejsce urodzenia BRAK
Domniemana data zwarcia związku małżeńskiego lata ok 1856-1864
Data i miejsce pochówku BRAK
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Śmigielski Wojciech 1838 - ?????
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Smigielski_Dawid
- Grazyna_Gabi

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 14 times
Śmigielski Wojciech 1838 - ?????
W genetece jest indeks na takie nazwisko i imie, nawet rok sie zgadza, akt ur. nr.20 w miejscowosc Bobin.
1838 20 Wojciech Smigielski Bobin
Chyba nie ma akt w sieci, w uwagach jest, ze akt znajduje sie w AD Kielce.
http://www.geneteka.genealodzy.pl/index ... p=gt&exac=
Pozdrawiam
Grazyna
1838 20 Wojciech Smigielski Bobin
Chyba nie ma akt w sieci, w uwagach jest, ze akt znajduje sie w AD Kielce.
http://www.geneteka.genealodzy.pl/index ... p=gt&exac=
Pozdrawiam
Grazyna