Prośba o .. MyHeritage ... cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
-
WójcikMarcin
Witam
Proszę Forumowiczów mających konto na MyHeartige o podanie mojego adresu email marcinwojcik82@wp.pl lub skontaktowanie z Zmitrowicz Web Site, zarządzana przez Marta Zmitrowicz. Chciałbym nawiązać kontakt z p. Martą w celu ustalenia ewentualnych powiązań i wspólnych przodków, gdyż ma w swoim drzewie Aleksandrę Kiecana z d. Jowdiuk.
Dziękuję z góry
Pozdrawiam
Proszę Forumowiczów mających konto na MyHeartige o podanie mojego adresu email marcinwojcik82@wp.pl lub skontaktowanie z Zmitrowicz Web Site, zarządzana przez Marta Zmitrowicz. Chciałbym nawiązać kontakt z p. Martą w celu ustalenia ewentualnych powiązań i wspólnych przodków, gdyż ma w swoim drzewie Aleksandrę Kiecana z d. Jowdiuk.
Dziękuję z góry
Pozdrawiam
- marzanna62

Patrycjo rekord odczytałam. Prosze podac adres do przekazania administratorowi drzewaPatrycja pisze:Dzień dobry,
bardzo proszę o pomoc w odczytaniu danych dot. Zofii Smorągiewicz zd.Rudolphi -https://www.myheritage.pl/names/zofia_smorągiewicz
oraz o kontakt do zarządzającego tym drzewem.
Patrycja
Zofia Smorągiewicz (z d. Rudolphi)
1880 - 1946
Urodziny: 13 gru 1880
Śmierć: 11 kwi 1946
Członkowie rodziny
Rodzice:
Karol Jan Adam Rudolphi
1836 - 1902
Karolina Rudolphi (z d. Schmidt)
1849 - 1881
Mąż:
Kazimierz Smorągiewicz
1859 - 1912
Mąż:
Edmund Makowski
1870 - 1931
Rodzeństwo:
Maria Crząszczyńska (z d. Rudolphi)
1870 - 1944
Jadwiga Roguska (z d. Rudolphi)
1875 - 1972
Stanisław Sylwester Rudolphi
1879 - 1928
Karol Józef Rudolphi
1872 - 1944
Adam Rudolphi
1877 - 1938
Zofia Rudolphi
Dzieci:
Adam Smorągiewicz
1902 - 1996
Jerzy Smorągiewicz
1904 - 1978
Marzanna
Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
Witam,
Proszę o pozyskanie kontaktu do zarządzającego Karoliny Dowda - drzewo "dowda Web Site".
Albo o zostawienie mego kontaktu p. Karolinie. Mój mail: viktoras.valiukevicius(eta)gmail.com
I może za dużo proszę, ale czy mógłby ktoś odczytać zapisy (rekordy) o najbliżej rodzinie Elizy Kropa na jej Witrynie rodzinna (Bliscy) Kropa?
https://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s=160866551
Będę bardzo wdzięczny.
pozdrawiam!
Ps: dziękuję administratorom za taki portal!
Proszę o pozyskanie kontaktu do zarządzającego Karoliny Dowda - drzewo "dowda Web Site".
Albo o zostawienie mego kontaktu p. Karolinie. Mój mail: viktoras.valiukevicius(eta)gmail.com
I może za dużo proszę, ale czy mógłby ktoś odczytać zapisy (rekordy) o najbliżej rodzinie Elizy Kropa na jej Witrynie rodzinna (Bliscy) Kropa?
https://www.myheritage.pl/FP/entry.php?s=160866551
Będę bardzo wdzięczny.
pozdrawiam!
Ps: dziękuję administratorom za taki portal!
Pan Mateusz nie odezwał się, pewnie nie oglada portalu.szczesna pisze:Witam,
czy ktoś z Państwa mógłby mi pomóc w skontaktowaniu się z Mateuszem Wrzesińskim zarządzającym witryną rodzinną " Danuta Jendryczka" i "Eugenia Herz". Jest to ślad i szansa na uzupełnienie informacji o moich przodkach.
http://www.moikrewni.pl/search/index/fi ... a?page=226
http://www.moikrewni.pl/search/query/he ... ngFilter=0
mój adres mailowy: joannaszczesna@op.pl
Pozdrawiam
Joanna
A może jest jakiś inny sposób na pozyskanie informacji o rodzinie Danuty Jendryczka.
Pozdrawiam
Joanna
Pozdrawiam
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
Joanna
Nazwiska, które mnie interesują: Kluczewski, Sienicki/Siennicki, Weiss/Wajs, Linke, Schuttke, Cieślak
- marzanna62

Skopiowałam z drzewa z My heritage. Napisalam do adminitratora Mateusza Wrzesińskiego z prośba o kontakt ale ostania zmiana na jego witrynie w MH 2013 widoczne nie zagląda.szczesna pisze:Pan Mateusz nie odezwał się, pewnie nie oglada portalu.szczesna pisze:Witam,
czy ktoś z Państwa mógłby mi pomóc w skontaktowaniu się z Mateuszem Wrzesińskim zarządzającym witryną rodzinną " Danuta Jendryczka" i "Eugenia Herz". Jest to ślad i szansa na uzupełnienie informacji o moich przodkach.
http://www.moikrewni.pl/search/index/fi ... a?page=226
http://www.moikrewni.pl/search/query/he ... ngFilter=0
mój adres mailowy: joannaszczesna@op.pl
Pozdrawiam
Joanna
A może jest jakiś inny sposób na pozyskanie informacji o rodzinie Danuty Jendryczka.
Pozdrawiam
Joanna
Danuta Jendryczka (z d. Wojczak)
1931 - 2009
Urodziny: 6 mar 1931
Śmierć: 13 wrz 2009
Członkowie rodziny
Rodzice:
Bolesław Wojczak
Helena Wojczak
Mąż:
Lech Jendryczka
Brat:
Janusz Wojczak
Dziecko:
<Prywatne> Wrzesiński (z d. Jendryczka)
Marzanna
Zwracam się z ogromną prośbą do osób mających dostęp do myheritage.
Moja bieda to Dominik Lipczyński urodzony w 1800 roku przypuszczlnie w Ogrodzieńcu.W1824 roku był organistą w Bolesławiu,w 1849 roku również tam mieszkał.Zonaty z Marianną Zielińską ale nie wiem gdzie odbył się ich ślub.
Ich syn Józef jest moim prapradziadkiem. Nie jest mi znane również miejsce jego śmierci ani data.
Proszę o odczytanie danych z konta zarządzanego przez Katarzynę Szerszenowicz i z drugiego zarz adzanego przez Alę M inkinę.
Mam nadzieję , że to mój Dominik.
Pozdrawiam Maria Lipka-Stępniewska
Moja bieda to Dominik Lipczyński urodzony w 1800 roku przypuszczlnie w Ogrodzieńcu.W1824 roku był organistą w Bolesławiu,w 1849 roku również tam mieszkał.Zonaty z Marianną Zielińską ale nie wiem gdzie odbył się ich ślub.
Ich syn Józef jest moim prapradziadkiem. Nie jest mi znane również miejsce jego śmierci ani data.
Proszę o odczytanie danych z konta zarządzanego przez Katarzynę Szerszenowicz i z drugiego zarz adzanego przez Alę M inkinę.
- marzanna62

Marials pisze:Zwracam się z ogromną prośbą do osób mających dostęp do myheritage.
Napisałam na priv
Marzanna
Witam
Bardzo proszę osoby mające konto na MyHeartige o podanie mojego adresu email nzajaczkowska@op.pl lub skontaktowanie z Piotrem Turskim, lub Andrzejem Frąckiewiczem którzy zarządzają drzewami w których są osoby: Melania Ludwika Jurewicz z domu Siekierska, Cecylia Siekierska, Józefa Bukowiecka z domu Siekierska. Chciałbym nawiązać kontakt w celu ustalenia ewentualnych powiązań i wspólnych przodków.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Violetta
Bardzo proszę osoby mające konto na MyHeartige o podanie mojego adresu email nzajaczkowska@op.pl lub skontaktowanie z Piotrem Turskim, lub Andrzejem Frąckiewiczem którzy zarządzają drzewami w których są osoby: Melania Ludwika Jurewicz z domu Siekierska, Cecylia Siekierska, Józefa Bukowiecka z domu Siekierska. Chciałbym nawiązać kontakt w celu ustalenia ewentualnych powiązań i wspólnych przodków.
Pozdrawiam
Violetta
- marzanna62

Witam. Napisalam do administratora strony p. Derevenko. On calkiem niedawno 29 lutego br aktualizowal drzewo wiec moze zaglada i odezwie sie. Inni administrtorzy ktorzy mili w drzewach te osoby ostni raz byli w MH dawno wiec chyba rzadko odwiedzaja portal. Kontakt podany prosze czekac.ViolaS pisze:Witam
Pozdrawiam
Violetta
Marzanna
Dzień dobry
Chciałbym bardzo serdecznie poprosić o pomoc osoby z pełnym dostępem do my heritage.
Kontynuując poszukiwania jednego z przodków spróbowałem wpisać tam jego dane i odnalazłem kilka dopasowań. Pradziadek mój (bo o niego chodzi) nazywał się Franciszek Rzemek i z odnalezionego przeze mnie aktu jego ślubu wynika,że urodził się około 1896 roku a rodzice nazywali się Józef i Elżbieta. Niestety nie mam danych o miejscu jego urodzenia.
Drzewa w których odnalazłem dopasowania to:
- Mielcarek (prowadzona przez Grażynę Mielcarek),
- Marzoch (prowadzona przez Grażynę Marzoch),
- Jamiołkowski (prowadzona przez Piotra Jamiołkowskiego),
- Krawiec (prowadzona przez Krzysztofa Krawca),
- Rzemek (prowadzona przez Agatę Rzemek),
- Bliscy (prowadzona przez Łukasza Jędrzejczaka),
- Drzewo (prowadzona przez Macieja Piątkowskiego).
Pokazało mi też wynik w "Geni World Family Tree", ale nie wiem co to oznacza.
Bardzo serdecznie proszę o pomoc w stwierdzeniu czy którychś z nich jest tym "moim" Franciszkiem, ewentualnie o kontakt do w/w osób.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam
Tomasz Kępka
Chciałbym bardzo serdecznie poprosić o pomoc osoby z pełnym dostępem do my heritage.
Kontynuując poszukiwania jednego z przodków spróbowałem wpisać tam jego dane i odnalazłem kilka dopasowań. Pradziadek mój (bo o niego chodzi) nazywał się Franciszek Rzemek i z odnalezionego przeze mnie aktu jego ślubu wynika,że urodził się około 1896 roku a rodzice nazywali się Józef i Elżbieta. Niestety nie mam danych o miejscu jego urodzenia.
Bardzo serdecznie proszę o pomoc w stwierdzeniu czy którychś z nich jest tym "moim" Franciszkiem, ewentualnie o kontakt do w/w osób.
Tomasz Kępka
- marzanna62

Sparwdzilam te wyszukania zaden z tych Franciszkow nie ma takich rodzicow Józef i Elzbieta. Niestety najbardziej pasuje to drzewo z Geni ale przy takich drzewach nie jest podawany administrator. MOja uwaga proszac o pomoc w MH musi byc podany kontakt my posiadacze konta Premium jestesmy posrednikami w kontakie piszemy listy do administratorow i podajemy mail do osoby ktora szuka takiego kontaktu. Nie ma czegos takiego jak dostepne maile do administratorow pisze sie prsobe i podaje maila do siebie. Proponuje dokladnie odczytac tamten akt musi byc choc parafia pana mlodego jezeli byl z innej parafii niz slub. Wiek nawet w akcie slubu nie musi sie zgadzac idealnie. Nawiasem mowiac podobny pocztek nazwiska do moich poszukiwan. Jakie to okolice nazwisko Rzemek?tom0207 pisze:Dzień dobry
Tomasz Kępka
Skopiowalam ten rekord z Geni moze sie przyda:
Narodziny: 1892
Kuskowizna
Ojciec: Józef Rzemek
Matka: Katarzyna Rzemek (z d. Bednarczyk)
Rodzeństwo: Piotr Rzemek, Rozalia Siedlecka (z d. Rzemek/Żemek), Waleria Rzemek, Władysław Rzemek, Zofia Rzemek
Marzanna
Szkoda, że żadne się nie zgadza. Wglądu do aktu ślubu niestety nie mam, otrzymałem jedynie odpis z USC. Kiedyś jeśli będę miał okazję spróbuję zobaczyć oryginał aktu w urzędzie bądź w parafii. Co do Rzemków, to ta potwierdzona część zamieszkiwała okolice Zakroczymia i Naruszewa w woj. mazowieckim. Jest też część dalszych pokoleń które ustaliłem ale nie mam 100% pewności że to "moi", właśnie przez brak aktu urodzenia Franciszka. Ci pochodzą z parafii Łomna.
Podsumowując serdecznie dziękuję za pomoc i cenne porady
Pozdrawiam
Tomek
Podsumowując serdecznie dziękuję za pomoc i cenne porady
Pozdrawiam
Tomek