Prośba o .. MyHeritage ... cz.1
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen
- marzanna62

Wyglada mi ze to odpis skrocony jak nie ma kompletu danych prosze koniecznie zdobyc odpis zupelny W USC wtedy ma on komplet informacji znajduje sie w nim wszystko co w oryginalnym akcie. Nietety jest drozszy ale warto. Mam juz troche doswiadczenia z aktami i wiem ze jezeli mlody nie byl z parafi gdzie byl slub to w akcie musial byc zapis z jakiej byl parafii i gdzie urodzony. Jezeli z tej samej parafi to byla podawana tylko mijscowosc urodzenia i rodzice taki slub to jedyne zrodlo aby pojsc wczesniej
Marzanna
Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
marzanna62 pisze:Witam. Napisalam do administratora strony p. Derevenko. On calkiem niedawno 29 lutego br aktualizowal drzewo wiec moze zaglada i odezwie sie. Inni administrtorzy ktorzy mili w drzewach te osoby ostni raz byli w MH dawno wiec chyba rzadko odwiedzaja portal. Kontakt podany prosze czekac.ViolaS pisze:Witam
Bardzo proszę osoby mające konto na MyHeartige o podanie mojego adresu email nzajaczkowska@op.pl lub skontaktowanie z Piotrem Turskim, lub Andrzejem Frąckiewiczem którzy zarządzają drzewami w których są osoby: Melania Ludwika Jurewicz z domu Siekierska, Cecylia Siekierska, Józefa Bukowiecka z domu Siekierska. Chciałbym nawiązać kontakt w celu ustalenia ewentualnych powiązań i wspólnych przodków.
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Violetta
Witam ponownie,
Bardzo dziękuję za kontakt.
Będę cierpliwie czekać.
Pozdrawiam
Violetta
-
Grzanecki_Wojciech

Dzień dobry,
bardzo proszę osoby mające konto na MyHearitage o podanie mojego agresu email: hania_grzanecka@poczta.onet.pl lub skontaktowanie z panem Bogdanem Domańskim, który administruje strona rodzinną, na której znalazłam dwie osoby Donata Domańska i Saqbina Hajnrych, obie z domu Kostrowieckie, córki Wacława, który był bratem mojego pradziadka Władysława Kostrowieckiego.
Dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Hania Grzanecka
bardzo proszę osoby mające konto na MyHearitage o podanie mojego agresu email: hania_grzanecka@poczta.onet.pl lub skontaktowanie z panem Bogdanem Domańskim, który administruje strona rodzinną, na której znalazłam dwie osoby Donata Domańska i Saqbina Hajnrych, obie z domu Kostrowieckie, córki Wacława, który był bratem mojego pradziadka Władysława Kostrowieckiego.
Dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Hania Grzanecka
Tyle, że ja właśnie zamówiłem wypis zupełny i jeszcze po tym dzwoniłem do USC z zapytaniem czy nie ma czasem w oryginalne miejsca urodzenia młodego. Rzekomo nie, choć przeczy to wszystkim moim dotychczasowym (niewielkim wprawdzie) doświadczeniom z treścią takich aktów. Ale pomyślałem może, że treść aktu znajdującego się w USC może różnić się lekko z kopią w parafii dlatego chcę skontaktować się też z proboszczem w Naruszewie i potwierdzić tą hipotezę.
- marzanna62

-
Kubusia210

Witam!
Chciałbym bardzo serdecznie poprosić o pomoc osoby z pełnym dostępem do my heritage.
Kontynuując poszukiwania jednego z przodków spróbowałem wpisać tam jego dane i odnalazłem kilka dopasowań.
Każda z poniższych osób posiada w swoim drzewie genealogicznym osoby Walentego Kolbusza i Franciszki Kolbusz (z d. Kowalska)
pp_160079129 in Witryna rodzinna, zarządzana przez 38 96
Kolbusz Web Site, zarządzana przez yy
Prewendowska Web Site, zarządzana przez Dagmara Prewendowska
Proszę przekazać im mój email i prośbę o kontakt (email: jakub-musial4@wp.pl)
Pozdrawiam
Jakub Józef
Chciałbym bardzo serdecznie poprosić o pomoc osoby z pełnym dostępem do my heritage.
Kontynuując poszukiwania jednego z przodków spróbowałem wpisać tam jego dane i odnalazłem kilka dopasowań.
Każda z poniższych osób posiada w swoim drzewie genealogicznym osoby Walentego Kolbusza i Franciszki Kolbusz (z d. Kowalska)
Pozdrawiam
Jakub Józef
Jakub Józef Musiał
-
Sieniawski

Prośba o My Heritage
Bardzo proszę osoby mające pełne konto na portalu MyHeartige o podanie mojego adresu e-mail sieniawski.patryk@gmail.com i poproszenie o kontakt ze mną Pana Janusza Lesiewskiego zarządzającego drzewem Lesiewscy, z którym to mam wspólnych przodków.
https://www.myheritage.pl/member-239324 ... -lesiewski
https://www.myheritage.pl/member-239324 ... -lesiewski
- marzanna62

To dane z drzewa administratorki drzewa:Kubusia210 pisze:Witam!
Pozdrawiam
Jakub Józef
Walenty Kolbusz Zm W 1899r
1837 - ?
Urodziny: 1837
Członkowie rodziny
Żona:
Kolbusz Franciszka Kolbusz Zm W 1899r (z d. Z D.kowalska Zm W 1916)
Dzieci:
Franciszek Poch Obok Ojca Wal Kolbusz
Władysław Kolbusz
Napisalam do administratorki ale rzadko zaglada na MH ostatni raz aktualizowala strone w maju 2015
Marzanna
-
Kubusia210

- marzanna62

Odezwala sie do mnie administrator tego drzewa jej adres mail wyslalam na poczte mailowa.Kubusia210 pisze:Marzanno, dziękuję za wiadomość oraz uzyskane informacjęMam pytanie czy wszystkie trzy strony na MH prowadzi jedna osoba? Pozdrawiam
Jakub Józef
Marzanna
-
Maczuga_Piotr

Witam,
Bardzo prosiłbym o pomoc w skontaktowaniu się z trzema osobami na myheritage w celu wymiany informacji o wspólnych przodkach.
Krzysztof Dudek
https://www.myheritage.pl/member-258801 ... ztof-dudek
wspólne osoby w naszych drzewach: Wojciech Szymula (1910-1969), jego żona Aniela (1911-1976) oraz jego siostra Magdalena Szymula (1897-1979)
Marzena Marki
https://www.myheritage.pl/member-240285 ... zena-marki
wspólne osoby w naszych drzewach: Jan Kak (1912-1985) i jego żona Aniela z d. Maczuga (1912-2003) oraz ich syn Józef Kak (1952-2003)
Diana Turbak
https://www.myheritage.pl/member-215770 ... ana-turbak
wspólne osoby w naszych drzewach: Wojciech Szaniawski Bródka (ur. ok. 1787, zm. 1854), jego żona Franciszka Karwowska (ślub 1813) oraz ich rodzice - Wawrzyniec Szaniawski Bródka (ur. ok. 1767, zm. 1812) i jego żona Teresa Grabowska (ur. ok. 1764, zm. 1829) oraz Franciszek Karwowski i jego żona Marianna Szaniawska
Pozdrawiam,
Piotr
Bardzo prosiłbym o pomoc w skontaktowaniu się z trzema osobami na myheritage w celu wymiany informacji o wspólnych przodkach.
Krzysztof Dudek
https://www.myheritage.pl/member-258801 ... ztof-dudek
wspólne osoby w naszych drzewach: Wojciech Szymula (1910-1969), jego żona Aniela (1911-1976) oraz jego siostra Magdalena Szymula (1897-1979)
Marzena Marki
https://www.myheritage.pl/member-240285 ... zena-marki
wspólne osoby w naszych drzewach: Jan Kak (1912-1985) i jego żona Aniela z d. Maczuga (1912-2003) oraz ich syn Józef Kak (1952-2003)
Diana Turbak
https://www.myheritage.pl/member-215770 ... ana-turbak
wspólne osoby w naszych drzewach: Wojciech Szaniawski Bródka (ur. ok. 1787, zm. 1854), jego żona Franciszka Karwowska (ślub 1813) oraz ich rodzice - Wawrzyniec Szaniawski Bródka (ur. ok. 1767, zm. 1812) i jego żona Teresa Grabowska (ur. ok. 1764, zm. 1829) oraz Franciszek Karwowski i jego żona Marianna Szaniawska
Pozdrawiam,
Piotr
Ostatnio zmieniony sob 30 kwie 2016, 15:42 przez Maczuga_Piotr, łącznie zmieniany 2 razy.
- marzanna62

Administratpr tego drzewa nie aktualizuje strony ostsni raz wchodzil do MH w 2011 r wiec pisanie do niiego nie ma sensu to nieczynne konto jakich bardzo wiele w MH. Skoopiowalam dane Donaty choc chyba juz znasz te dane:Grzanecki_Wojciech pisze:Dzień dobry,
Dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Hania Grzanecka
Donata Domański (z d. Domańska)
1930 - 1994
Urodziny: 1930
Śmierć: 22 gru 1994
Członkowie rodziny
Rodzice:
<Prywatne> Kostrowiecki
Nieznane Kostrowiecki (z d. Kostrowiecka)
? - 1954
Partnerka:
<Prywatne> Domański
Rodzeństwo:
<Prywatne> Hejnrych
<Prywatne> Dudek
Dzieci:
<Prywatne> Pomorski (z d. Pomorska)
<Prywatne> Domański
Nie moge znalezc rekordu Sabiny
Marzanna
Bardzo proszę o pomoc w kontakcie z Panem Kazimierzem Pisowłodzkim, który zarządza drzewem w którym występuje Ludwig Wilhelm Adolf Goeppert (ur. 1887). Mój adres mailowy to skiba.aga(at)tlen.pl
Mam również pytanie o dokumenty, które podłączone są pod Ludwiga Goepperta z drzewa Helio Otremba.
Czy można je jakoś pozyskać?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam,
Agnieszka
Mam również pytanie o dokumenty, które podłączone są pod Ludwiga Goepperta z drzewa Helio Otremba.
Czy można je jakoś pozyskać?
Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam,
Agnieszka
pozdrawiam,
Agnieszka
Agnieszka
-
Grzanecki_Wojciech

-
Barbara_Rajska