Archiwum Państwowe w Siedlcach
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Cakala_lukasz

AP Siedlce
witam poszukuję osoby która będzie w AP w Siedlcach i wykonałby dla mnie zdjęcia umowy przedślubnej z akt o sygnaturze 7076 z roku 1929 zawartej przed notariuszem powiatu łukowskiego Bolesławem Brodowskim. pełna sygnatura 62/630/0 Brodowski Bolesław notariusz powiatu łukowskiego 1924-1931 . Bedę wdzięczny za wszelką pomoc
Pozdrawiam Łukasz
Pozdrawiam Łukasz
Świeże informacje z AP:
- Archiwum mocno naciska na NAC aby do marcowej aktualizacji SzWA załapały się skany parafii Zbuczyn z lat 1826-1913.
- Archiwum wykonało ok. 150 tys skanów które mają zostać opublikowane na SzWA w tym roku. Biorąc pod uwagę wszelkie procedury jakie skany muszą przejść w NAC przed publikacją ( kontrola jakości etc. ) przewidywany termin publikacji to druga połowa roku: wrzesień/grudzień
Pozdrawiam, Paweł.
- Archiwum mocno naciska na NAC aby do marcowej aktualizacji SzWA załapały się skany parafii Zbuczyn z lat 1826-1913.
- Archiwum wykonało ok. 150 tys skanów które mają zostać opublikowane na SzWA w tym roku. Biorąc pod uwagę wszelkie procedury jakie skany muszą przejść w NAC przed publikacją ( kontrola jakości etc. ) przewidywany termin publikacji to druga połowa roku: wrzesień/grudzień
Pozdrawiam, Paweł.
Archiwum Panstwowe w Siedlcach
Czy ktos jest z regionu (Siedlce) i moglby pomoc w wyszukiwaniu metryk?
Chodzi o Archiwum Panstwowe w Siedlcach.
Chodzi o Archiwum Panstwowe w Siedlcach.
-
Krasowska_Katarzyna

Archiwum Panstwowe w Siedlcach
Bede jechać do archiwum prawdopodobnie 6 kwietnia. Jak się wyrobię ze swoimi poszukiwaniami to mogę coś poszukać, a co potrzebne?
-
Uszyńska_Hanna

-
Krasowska_Katarzyna

-
zawadzka.jolanta

-
Uszyńska_Hanna

Re: Archiwum Panstwowe w Siedlcach
To by bylo swietnie. Poszukuje rodziny Gizak z Oleksina i ogolnie z okolic Siedlec. Napisze za chwilke do Pani prywatna wiadomosc z detalami.Krasowska_Katarzyna pisze:Bede jechać do archiwum prawdopodobnie 6 kwietnia. Jak się wyrobię ze swoimi poszukiwaniami to mogę coś poszukać, a co potrzebne?
Z Oleksina do powiatu Węgrów mozna dojsc doslownie na piechote. Dziekuje to dobry trop.RoNie pisze:Litwos:
Dużo Gizów można znaleźć w parafii Kopcie, pow. Węgrów. Dostępne są skany w "Szukaj w archiwach" na stronach AP Siedlce.
Moja praprababcia była z Gizów /Gizaków/.
Pozdrawiam Roman
Ostatnie osoby mi znane to: Aleksander Gizak i zona Katarzyna ur. ok. 1887
Czy zna Pan duzo osob z rodziny prababci? Napewno bysmy znalezli jakies polaczenie.
Pozdrawiam.
Udało się 
Zgodnie z obietnicą na szukajwarchwiach.pl pojawiły się skany par. Zbuczyn z lat 1826-1913.
Zgodnie z obietnicą na szukajwarchwiach.pl pojawiły się skany par. Zbuczyn z lat 1826-1913.
Paweł.
Ech, kolejna noc nieprzespana...Szalony_Marko pisze:Udało się
Pozdrawiam,
Robert
Robert
Muszę przyznać, że zbyt pilnie nie śledzę dziejów tej rodziny, poprzestałem na rodzicach / Piotr 1767 - 1820, Marianna ?/mojej praprababci Marianny 1787 - urodzonej w Proszewie, zmarłej w 1862 w Rządzy. Tak jak wspominałem wcześniej jest dużo do prześledzenia akt na stronach AP Siedlce.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach.
Roman
Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach.
Roman