Książka "Polacy i Ukraińcy pomiędzy dwoma systemami...&
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Bogumiłakonop

Re: Książka "Polacy i Ukraińcy pomiędzy dwoma systemami
...
Ostatnio zmieniony ndz 12 lut 2017, 11:00 przez Bogumiłakonop, łącznie zmieniany 3 razy.
Proszę o sprawdzenie nazwiska Łacenko bądź Lacenko
- Batogowski_Sergij

Witam. Proszę sprawdzić czy w tej książce jest coś o miejscowości Gródek nad Bubiem (Hrubieszowszczyzna), interesuje mnie nazwisko Lulko (Lulka) Antoni Lulka urodzony w Gródku w 1869 r. i jego żona Katarzyna z Steciuków urodzona w 1868 r. Interesuję równierz miejscowość Stęzarzyce na Wołyniu, czy są jakieś wzmianki o tej miejscowości?
Pozdrawiam,
Sergij z Ukrainy
Pozdrawiam,
Sergij z Ukrainy
Witam wszystkich serdecznie i przepraszam za oczekiwanie
Jakiś czas odpoczywałem od geneaologii
Oto co znalazłem na Wasze zapytania:
Nazwisk Wyrzykowscy i Lipinski - brak
Występują natomiast
Tryfon "Murawka" Łuciuk
Kamińska
Kamiński Albin
Kamiński Maksym
Niestety nie mogę sprawdzić dokładnych ich danych. Zawarte są w Iszej części a ja posiadam tylko cz.2
Antoni Lulka również nie ma jest za to Lulka Paweł s. Piotra wymieniony jako rozstrzelany nocą z 5 na 6 luty 1945 we wsi Barysz, rejon Buczacki, obwód tarnopolski przez cyt. "nieznaną bandę UPA"
Znalazłem też miejscowość o nazwie Gródek Nadbużny. Sprawa dotyczy morderstwa z marca-kwietnia 1944r. Wymienione są nazwiska Palczyński, Stankiewicz. Jeśli potrzeba podeślę skan tych stron
Miejscowość Stężarycze występuje w I części książki. Niestety ja posiadam tylko IIgą.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę powodzenia w poszukiwaniach
Demiane
Jakiś czas odpoczywałem od geneaologii
Oto co znalazłem na Wasze zapytania:
ktomiczak pisze:Dzień Dobry, poproszę o sprawdzenie nazwisk Łuciuk (widziałam we wcześniejszych odpowiedziach, że występuje), Lipińscy, Wyrzykowscy, Kamińscy.
Dziękuję i pozdrawiam
Kasia Tomiczak
Nazwisk Wyrzykowscy i Lipinski - brak
Występują natomiast
Tryfon "Murawka" Łuciuk
Kamińska
Kamiński Albin
Kamiński Maksym
Niestety nie mogę sprawdzić dokładnych ich danych. Zawarte są w Iszej części a ja posiadam tylko cz.2
Niestety nazwiska takiego nie maMaria_Klimas pisze:Witam !
Proszę o sprawdzenie nazwiska Rosianowski
Pozdrawiam Maria
Niestety nazwiska takiego nie ma. Jest za to Różański i RóżyńskiBogumiłakonop pisze:Witam.
Proszę o sprawdzenie nazwiska Różycki.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Niestety nazwisk takich nie maMartyna_F pisze:Proszę o sprawdzenie nazwiska Łacenko bądź Lacenko
Nazwiska Steciuk brakBatogowski_Sergij pisze:Witam. Proszę sprawdzić czy w tej książce jest coś o miejscowości Gródek nad Bubiem (Hrubieszowszczyzna), interesuje mnie nazwisko Lulko (Lulka) Antoni Lulka urodzony w Gródku w 1869 r. i jego żona Katarzyna z Steciuków urodzona w 1868 r. Interesuję równierz miejscowość Stęzarzyce na Wołyniu, czy są jakieś wzmianki o tej miejscowości?
Pozdrawiam,
Sergij z Ukrainy
Antoni Lulka również nie ma jest za to Lulka Paweł s. Piotra wymieniony jako rozstrzelany nocą z 5 na 6 luty 1945 we wsi Barysz, rejon Buczacki, obwód tarnopolski przez cyt. "nieznaną bandę UPA"
Znalazłem też miejscowość o nazwie Gródek Nadbużny. Sprawa dotyczy morderstwa z marca-kwietnia 1944r. Wymienione są nazwiska Palczyński, Stankiewicz. Jeśli potrzeba podeślę skan tych stron
Miejscowość Stężarycze występuje w I części książki. Niestety ja posiadam tylko IIgą.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę powodzenia w poszukiwaniach
Demiane
Demiane
Proszę o sprawdzenie nazwisk: Nakielski, Wojciechowski ,Piasecki (Rejon Sasów, Usznia, Złoczów)
Pozdrawiam serdecznie.
Maryla Wojciechowska
Proszę o sprawdzenie nazwisk: Nakielski, Wojciechowski ,Piasecki (Rejon Sasów, Usznia, Złoczów)
Pozdrawiam serdecznie.
Maryla Wojciechowska
Pozdrawiam serdecznie
Maryla Wojciechowska
Maryla Wojciechowska
Demianie
Proszę o sprawdzenie nazwiska Kędzierski vel Kendzierski.
Pozdrawiam
Renata Kędzierska
Pozdrawiam
Renata Kędzierska
Nazwiska Nakielski - brakMarylaW. pisze:Demiane
Pozdrawiam serdecznie.
Maryla Wojciechowska
Piasecki - jednie wspomniany Bolesław Piasecki działacz polityczny, założyciel organizacji konspiracyjnej Konfederacja Narodu
Wojciechowski :
Bernard Wojciechowski - oficer śledczy UB w Trzciance
Wojciechowski Tadeusz ps "Korab" i Dowmont Danuta z domu Wojciechowska ps "Jolanta" - niestety nie sprawdzę tych osób. Są w 1szym tomie
Niestety nazwiska Kędzierski/Kendzierski brakrenked4 pisze:Demianie
Pozdrawiam
Renata Kędzierska
Niestety nazwiska Szlachetko/Szlachetka brak.Beata65 pisze:Proszę o sprawdzenie nazwiska Szlachetko/Szlachetka.
Pozdrawiam. Beata
-
Zuzanna1963
Proszę o sprawdzenie nazwisk - Holik
WitamZuzanna1963 pisze:Proszę o sprawdzenie nazwisk - Holik
Nie ma takiego nazwiska
Jest nazwisko :"Holisz".
-
Bogumiłakonop

Witam,
Proszę o sprawdzenie nazwisk - Pożarski , Fastowiec
Z góry dziękuję .
Pozdrawiam
Bogumiła
Proszę o sprawdzenie nazwisk - Pożarski , Fastowiec
Z góry dziękuję .
Pozdrawiam
Bogumiła
Bogumiła
Witam
Pani Bogumiło.
Tych nazwisk nie ma w książce.
Pozdrawiam i przepraszam że tak późno
Pani Bogumiło.
Tych nazwisk nie ma w książce.
Pozdrawiam i przepraszam że tak późno
-
amickiewicz
Dobry wieczór, jeśli to możliwe, proszę o sprawdzenie nazwiska "Iniewicz".
Wcześniej wspomniał Pan o innej książce (Kresowa księga sprawiedliwych), w której jest wzmianka o ks. Teofilu Łucyk - proboszczu parafii Koszlaki. Czy może Pan przekazać mi informacje, co tam się znajduje w tej wzmiance?
pozdrawiam,
Anna Sanocka
Wcześniej wspomniał Pan o innej książce (Kresowa księga sprawiedliwych), w której jest wzmianka o ks. Teofilu Łucyk - proboszczu parafii Koszlaki. Czy może Pan przekazać mi informacje, co tam się znajduje w tej wzmiance?
pozdrawiam,
Anna Sanocka