Misiewicz, Klisowski, Borejowski

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

rob7777

Sympatyk

Post autor: rob7777 »

Temat:"Nazwiska z parafii Milczyce: Misiewicz,Klisowski,Borejowski" *

Witam,

Szukam źródeł i wszelkich innych informacji na temat moich przodków zamieszkałych w Milczycach, na zachód od Lwowa (obecnie Ukraina) w diecezji przemyskiej.

Nazwiska jakie się pojawiły to: Misiewicz, Klisowski, Borejowski, Wróbel, Kuc, Reszetnik, Samasz, Dziadkiewicz, Jaz, Węgrzyn.

Dziękuję

*(Moderacja tytułu tematu posta) (m.j.n)
aka76

Post autor: aka76 »

Witam, piszę w imieniu męża. Jego dziadek Franciszek Jaz pochodzi z Milczyc, żona Franciszka - Zofia zd Dziadkiewicz. Szukamy coś na temat ojca Franciszka Adama i jego rodzeństwa. Pozdrawiam
rob7777

Sympatyk

Post autor: rob7777 »

Witam,

Nie wchodzę tu ostatnio często. W razie czego proszę pisać na maila rob111333@hotmail.com

Co do informacji na temat Milczyc to posiadam dwa źródła:

1. Akta z lat 1876-1900
2. Spis ludności w archidiecezji w Przemyślu - nie mam do niego bezpośredniego dostępu, ale przez genealoga (niestety płatnego)

Czy znane są jakiekolwiek daty (urodzenia/ślubu/śmierci)? Albo numery domów? Albo jakiekolwiek inne informacje rodzinne?
Zapytałem tego genealoga o coś innego, więc może mógłbym dodać do tego.

Pozdrawiam
Robert

P.S. Proszę o jakieś potwierdzenie dat. Znalazłem np akt urodzenia Zofii Dziadkiewicz ur. 19 listopada 1894, ale ponieważ nazwiska powtarzają się nie wiem czy może to być właściwa osoba, czy nie. Mam też drugą Zofię Dziadkiewicz ur. 9 listopada 1892, więc jak widać im więcej informacji tym lepiej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”