Poszukiwania lwowskiej urzędniczki

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

loreii

Sympatyk

Post autor: loreii »

Z krakowskiego ZCK otrzymałam informację, że moja zmarła w 1944 roku praprababcia, Zofia Bilik była z zawodu urzędnikiem. Niestety nie podali, jakiego typu był to urzędnik :?
Jak można się tego dowiedzieć ?
Przekopałam internet i nic nie znalazłam.
Urodzona była w 1877/1885 roku we Lwowie, potem przebywała mni.w Jarosławiu, Sanoku,Rzeszowie i Krakowie.

I czy ktoś się orientuje jakie wykształcenie musiał posiadać urzędnik w tamtych latach ?
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Wiśniowiecki_Marek

Sympatyk

Post autor: Wiśniowiecki_Marek »

Witam!
Proszę przeszukać "Schematizmus" dla danego roku, najwygodniej na stronie Małopolskiego Towarzystwa Genealogicznego, tam są spisy urzędników.
Pozdrawiam, Marek.
Marek Wiśniowiecki
---------------------------
Poszukuję- akt urodzenia Joseph Steinbach Czerniowce ok. 1789r.
loreii

Sympatyk

Re: Poszukiwania lwowskiej urzędniczki

Post autor: loreii »

Wiśniowiecki_Marek pisze:Witam!
Proszę przeszukać "Schematizmus" dla danego roku, najwygodniej na stronie Małopolskiego Towarzystwa Genealogicznego, tam są spisy urzędników.
Pozdrawiam, Marek.
Przeszukałam i nie znalazłam :?
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”