Mioduszewska Bronisława

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

Weronika

Mioduszewska Bronisława

Post autor: Weronika »

Temat: "Bronisława Mioduszewska"*

Poszukuję informacji na temat Bronisławy Mioduszewskiej, córki Konstantego i Karoliny z domu Dołęgowskiej, urodzonej w : Bryki, powiat Wysokomazowiecki gubernia Łomżyńska. Poszukuje również informacji o rodzicach czyli Konstantym i Karolinie.

za wszelkie wskazówki z góry dziękuję

Weronika :) javascript:emoticon(':D')

* moderacja tematu [Sianin_1948]
jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

Jakie lata? Bez tego nic sensownego nie da się podpowiedzieć . Jedyne co mogę na ten temat napisać że jest to parafia Wysokie Mazowieckie
.Nieskromnie zrobię za klasyka samego siebie. Zasoby - w parafii są księgi chrztu (urodziny) 1665 - 1890, śluby 1782 - 1890, zgony 1765 – 1890, są one zmikrofilmowane ale do roku 1870, mikrofilmy u mormonów na family search i w Archiwum Państwowym w Łomży. W Archiwum Państwowym w Łomży i na Szukaj w Archiwach urodzenia 1890 – 1909, małżeństwa 1890 – 1901, zgony 1890 – 1904.
"Bardziej współczesne" w USC w Wysokiem Mazowiecku
Weronika

Bronisława : 1884-1966. tylko tyle wiem.
jamiolkowski_jerzy

Sympatyk
Adept

Post autor: jamiolkowski_jerzy »

Niestety ale te lata (1870 - 1890) są tylko w parafii w Wys Maz. zatem wycieczka, może jest tam jakaś rodzina, może da się załatwić na telefon czy pismo.
Ale dodam że parafia Wysokie Mazowieckie objęta jest planem indeksacji przez Projekt Podlasie
http://www.projektpodlasie.pl/
Proszę się z nimi skontaktować choć jak znam życie to pewnie zaproponują Pani udział w indeksacji, co skądinąd jest niegłupie, coś za coś.
Pozdrawiam
Weronika

Bardzo dziękuję, jestem kroczek bliżej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”