Pozdrowienia,
Mam prośbę, jeśli ktoś ma czas i możliwość oglądania tego linku, który pokazuje częściową listę 1784 gruntów i nieruchomości rekordów z powiatu reg.
http://kresy.genealodzy.pl/zbior/wypis_k_kow/dir.djvu
Jakie szukam wspomnienie nazwisk Dowiatt lub Romanowski (w szczególności Michał Romanowski). To jest tylko 13 stron każdy, kto może udzielić tej pomocy byłoby bardzo mile widziane.
Z poważaniem,
Hugh
Poniżej w języku angielskim
-------------------------------------------------------------------------------------
Greetings,
I have a request if someone has the time and ability to view this link that shows a partial list of the 1784 Land and property records from Kaunas county.
What I am looking for the mention of the surnames Dowiatt or Romanowski (in particular Michal Romanowski). It is only 13 pages anyone who can lend this assistance would be greatly appreciated.
Sincerely,
Hugh
Pomoc w tłumaczeniu/ Help with translation
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
1786 sejm lista
Pozdrowienia,
Znalazłem ten list w internecie, który wydaje się obejmować delegatów wysłane do Kownie w 1786 Sejm Walny. Jest to interesujące, ponieważ mam przodków z obszaru z nazwiskami Dowiatt i Romanowski, którzy byli szlachcice, którzy mogą być zaangażowani w Sejmie.
http://kresy.genealodzy.pl/zbior/wybor_ ... 6/dir.djvu
Na liście znajduje się 20 stron i myślę, że znalazłem 2 potencjalnych przodków.
na stronie 5. Czy Piotr Dowiatt?
na stronie 8. prawej kolumnie 12 od dołu jest to, że Michał Romanowski?
Każdy, kto może patrzeć przez to dla mnie byłoby bardzo mile widziane (I tylko po angielsku)
Z poważaniem,
Hugh
-------------------------------------------------------------------------------------
Greetings,
I found this list online that seems to include delegates sent to Kaunus for the 1786 General Sejm. This is of interest because I have ancestors from the area with the surnames Dowiatt and Romanowski who were noblemen who might have been involved in the sejm.
The list is 20 pages long and I think I might have found 2 potential ancestors.
on page 5. Is that Piotr Dowiatt?
on page 8. right hand column 12th from the bottom is that Michal Romanowski?
Anyone who can look through this for me would be greatly appreciated( I only speak English)
Sincerely,
Hugh
Znalazłem ten list w internecie, który wydaje się obejmować delegatów wysłane do Kownie w 1786 Sejm Walny. Jest to interesujące, ponieważ mam przodków z obszaru z nazwiskami Dowiatt i Romanowski, którzy byli szlachcice, którzy mogą być zaangażowani w Sejmie.
http://kresy.genealodzy.pl/zbior/wybor_ ... 6/dir.djvu
Na liście znajduje się 20 stron i myślę, że znalazłem 2 potencjalnych przodków.
na stronie 5. Czy Piotr Dowiatt?
na stronie 8. prawej kolumnie 12 od dołu jest to, że Michał Romanowski?
Każdy, kto może patrzeć przez to dla mnie byłoby bardzo mile widziane (I tylko po angielsku)
Z poważaniem,
Hugh
Greetings,
I found this list online that seems to include delegates sent to Kaunus for the 1786 General Sejm. This is of interest because I have ancestors from the area with the surnames Dowiatt and Romanowski who were noblemen who might have been involved in the sejm.
The list is 20 pages long and I think I might have found 2 potential ancestors.
on page 5. Is that Piotr Dowiatt?
on page 8. right hand column 12th from the bottom is that Michal Romanowski?
Anyone who can look through this for me would be greatly appreciated( I only speak English)
Sincerely,
Hugh
-
NikaModzelewska

-
NikaModzelewska

Pomoc w tłumaczeniu/ Help with translation
There are: Józef Dowiatt page 11, Mikołaj Dowiat page 9 and Mikołaj Romanowski on page 7.
All the best
Nika
All the best
Nika