Ja najmocniej przepraszam, ale od lat nie miałam tak wielu wyników w poszukiwaniach. O co tu chodzi z Barbarą z Hadziewiczów Michalczewską i Józefem Michalczewskim?
To chrzestni rodzice mojego pra...dziadka Antoniego Benedykta Podczaskiego. A jego babką ze strony ojca była też jakaś Hadziewiczówna. Stąd mój niepokój. I namolność. Proszę o wybaczenie.
Ta i następna strona.
http://www.szukajwarchiwach.pl/35/16/0/3.3/236#tabSkany
zaraz na początku w czwartym, piątym.... plikach
Barbara Hadziewicz
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Barbara Hadziewicz
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
- Bartek_M

- Podziękował: 1 time
- Otrzymał podziękowania: 15 times
- Kontakt:
Barbara Hadziewicz
Manifestacja MM. Józefa z Michalczewa i Katarzyny z Hadziewiczów Michalczewskich, skarbnikostwa ziemskich stężyckich, małżonków, zapobiegając uszczerbkowi substancji po Howodzkich spadłej na manifestantkę po śmierci M. Elżbiety ze Ztowodzkich I v. Hadziewiczowej II v. Trzcińskiej, jej matki.
Poszło o dobra, które dostały się Chomentowskiemu skarbnikowi ziemskiemu stężyckiemu, ze szkodą dla manifestujących.
Poszło o dobra, które dostały się Chomentowskiemu skarbnikowi ziemskiemu stężyckiemu, ze szkodą dla manifestujących.
Barbara Hadziewicz
Bardzo dziękuję.
Pozdrowienia. Jola Kozak