Temat: "Jan Siegert, kujawsko-pomorskie"*
Poszukuję informacji na temat Jana Siegerta - urodzony w 1888 roku. Nie znam miejsca urodzenia. Zmarł 19 sierpnia 1956 roku w Bydgoszczy. Ślub z Zofią zd. Koźlinka. Podobno mieszkali jakiś czas w Wymysłowie. Więcej informacji nie posiadam. Z chęcią nawiążę kontakt z osobami, które posiadają jakieś informacje.
* moderacja tematu [Sianin_1948]
Siegert Jan, kujawsko-pomorskie
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
-
Gosia_Kasak

-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 2 times
Jan Siegert, kujawsko-pomorskie
Witaj,
Jeśli chcesz szukać przodków Jana powinnaś wystąpić o odpis jego aktu zgonu (albo bezpośrednio w USC Bydgoszcz albo za pośrednictwem najbliższego USC). Uzyskasz dane o miejscu urodzenia i rodzicach.
Co do drugiego posta (Świetlikowie z Samociążka) - wydaje mi się, że to była parafia Komorowo, choć te strony to zupełnie nie moja bajka. Jeśli to Komorowo, to poniżej link do bazy pradziad:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
Pytanie czy Twoi przodkowie z Samociążka byli ewangelikami czy katolikami. Akta ewangelickie są dostępne na stronie szukaj w archiwach.
Pozdrawiam,
Arek
Jeśli chcesz szukać przodków Jana powinnaś wystąpić o odpis jego aktu zgonu (albo bezpośrednio w USC Bydgoszcz albo za pośrednictwem najbliższego USC). Uzyskasz dane o miejscu urodzenia i rodzicach.
Co do drugiego posta (Świetlikowie z Samociążka) - wydaje mi się, że to była parafia Komorowo, choć te strony to zupełnie nie moja bajka. Jeśli to Komorowo, to poniżej link do bazy pradziad:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
Pytanie czy Twoi przodkowie z Samociążka byli ewangelikami czy katolikami. Akta ewangelickie są dostępne na stronie szukaj w archiwach.
Pozdrawiam,
Arek
-
Gosia_Kasak

Jan Siegert, kujawsko-pomorskie
Witam serdecznie,
Dziękuję za podpowiedź, faktycznie najłatwiej będzie z aktem zgonu.
Dziękuję za podpowiedź, faktycznie najłatwiej będzie z aktem zgonu.