Siegert Jan, kujawsko-pomorskie

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Gosia_Kasak

Sympatyk

Siegert Jan, kujawsko-pomorskie

Post autor: Gosia_Kasak »

Temat: "Jan Siegert, kujawsko-pomorskie"*

Poszukuję informacji na temat Jana Siegerta - urodzony w 1888 roku. Nie znam miejsca urodzenia. Zmarł 19 sierpnia 1956 roku w Bydgoszczy. Ślub z Zofią zd. Koźlinka. Podobno mieszkali jakiś czas w Wymysłowie. Więcej informacji nie posiadam. Z chęcią nawiążę kontakt z osobami, które posiadają jakieś informacje.

* moderacja tematu [Sianin_1948]
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Jan Siegert, kujawsko-pomorskie

Post autor: Arek_Bereza »

Witaj,
Jeśli chcesz szukać przodków Jana powinnaś wystąpić o odpis jego aktu zgonu (albo bezpośrednio w USC Bydgoszcz albo za pośrednictwem najbliższego USC). Uzyskasz dane o miejscu urodzenia i rodzicach.
Co do drugiego posta (Świetlikowie z Samociążka) - wydaje mi się, że to była parafia Komorowo, choć te strony to zupełnie nie moja bajka. Jeśli to Komorowo, to poniżej link do bazy pradziad:
http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... rch=szukaj
Pytanie czy Twoi przodkowie z Samociążka byli ewangelikami czy katolikami. Akta ewangelickie są dostępne na stronie szukaj w archiwach.
Pozdrawiam,
Arek
Gosia_Kasak

Sympatyk

Jan Siegert, kujawsko-pomorskie

Post autor: Gosia_Kasak »

Witam serdecznie,

Dziękuję za podpowiedź, faktycznie najłatwiej będzie z aktem zgonu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”