Tekla pisze:Witam!
Czy byłaby możliwość otrzymania informacji o Krzyżanowskich i wsi Goworowo parafii Sikorz z II tomu?
Pozdrawiam Tekla
Herbarz Mazowiecki - Jerzy Łempicki - Tom I,II,III
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Pachliński_Paweł

Re: Szukam Herbarza Mazowieckiego - Jerzy Łempicki
Jeśli Pani jeszce nie otrzymała poszukiwanych informacji -mogę przesłać sany na podaną pocztę... .
Proszę o skany, zaraz dam znać na priv
Pozdrawiam Tekla
Pozdrawiam Tekla
-
Pachliński_Paweł

Wysłałem... .
Tekla pisze:Proszę o skany, zaraz dam znać na priv
Pozdrawiam Tekla
Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź
Pozdrawiam Tekla
Pozdrawiam Tekla
- jarymi

Witam, czy w posiadanym opracowaniu są informacje na temat wsi Cieśle parafia Bodzanów ( Bodzanowo ) w szczególności interesuje mnie nazwisko BIEDRZYCKI ok.1850 r. - RAFAŁ był dzierżawcą tej wsi, a także nazwisko Kruszewska, Kruszewski
z góry dziękuję
z góry dziękuję
Pozdrawiam Ryszard Jankielewicz
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
W kręgu moich zainteresowań nazwiska: Biedrzycki , Sobolewski, (okolice Brzezin, Piotrkowa, Częstochowy) Mirosław (Lubelskie) , Stożek (Myślenice, Kraków), Jankielewicz, Stabeusz, Garbacz (Warszawa, Wilno, Kowno)
-
Sierakowski_Tadeusz

Prosze o sprawdzenie nazwiska Sierakowski/a, Dziekuje z gory za uprzejmosc i pozdrawiam
Tadeusz Sierakowski
Tadeusz Sierakowski
NIe wiem czy ten wątek jeszcze jest aktualny ?
Jeśli tak to czy mogłabym prosić o info ewentualnie skan z tomu II dotyczący Karwosieckich ?
Adres email wyślę na priv.
pozdrawiam
Basia
Jeśli tak to czy mogłabym prosić o info ewentualnie skan z tomu II dotyczący Karwosieckich ?
pozdrawiam
Basia
Czy ten herbarz jest może gdzieś dostępny online ?
pozdrawiam
Basia
pozdrawiam
Basia
Herbarz Łempickiego jest znakomity, ale jednak czasem zawodny. Akty dotyczące podkomorzego Gabriela Karwosieckiego z końca XVIII wieku sa dostępne na stronie genealogiawarchiwach.pl parafia Mazowsze. Pozdrawiam Anna TłuchowskaBibi pisze:NIe wiem czy ten wątek jeszcze jest aktualny ?
pozdrawiam
Basia
Mnie też interesowałoby nazwisko Sierakowski.
Pozdrowienia. Jola Kozak
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
Szukam aktów: - zgonu Macieja Podczaskiego ok. 1782 Sandomierz, - chrztu Marianna Opacka c.Stanisława ok.1670, - chrztu Jan Pakielewicz (Panfilowicz) łódzkie ok.1817, - ślubu Podczaskiego z Hadziewiczówną ok. 1720
co znaczy parafia mazowsze ?aniata pisze:Herbarz Łempickiego jest znakomity, ale jednak czasem zawodny. Akty dotyczące podkomorzego Gabriela Karwosieckiego z końca XVIII wieku sa dostępne na stronie genealogiawarchiwach.pl parafia Mazowsze. Pozdrawiam Anna TłuchowskaBibi pisze:NIe wiem czy ten wątek jeszcze jest aktualny ?
pozdrawiam
Basia
nie znajduję tych akt ?
Trzeba się zalogować ?
pozdrawiam
Basia
-
2ala030450

Moi Drodzy mam wielką prośbę - co kryje się w herbarzu po pozycjami:
Dla Szeliskich
[S7] Herbarz Mazowiecki tom III, Jerzy Łempicki, (Wydawnictwo "Heroldium" - Poznań), 168.
[S52] Herbarz Mazowiecki tom II, Jerzy Łempicki, (Wydawnictwo "Heroldium" - Poznań), 353.
Dla Dziedzickich
[S7] Herbarz Mazowiecki tom III, Jerzy Łempicki, (Wydawnictwo "Heroldium" - Poznań), 168.
[S7] Herbarz Mazowiecki tom III, Jerzy Łempicki, (Wydawnictwo "Heroldium" - Poznań), 169.
Pozdrawiam
marek
Dla Szeliskich
[S52] Herbarz Mazowiecki tom II, Jerzy Łempicki, (Wydawnictwo "Heroldium" - Poznań), 353.
Dla Dziedzickich
[S7] Herbarz Mazowiecki tom III, Jerzy Łempicki, (Wydawnictwo "Heroldium" - Poznań), 169.
Pozdrawiam
marek
-
Rudzińska_Anna