Proszę o tłumaczenie z języka niemieckiego aktu urodzenia Karola Rettiga ur. 1834, miejscowość Bartelsee (Bartodzieje). Akt znalazłam w allegatach, zależy mi na kazdych szczegółach:) Skan znajduję się w linku poniżej:
Dziękuję chętnym:)
http://www.fotosik.pl/zdjecie/611cab1c08363b3a
Maria
Proszę o tłumaczenie aktu urodzenia Karola Rettiga
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Maria_Ogon

- beatabistram

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Witaj Maria !
Wypis z ksiegi urodzen kosciola ewangelickiego Bydgoszcz* za rok 1834 nr.50
Carl Heinrich Rettig syn czeladnika stolarskiego i jego malzonki Eva Rosine dd Breitenfeld z Groß Bartelsee , jest tam rodzony dnia 12.1.1834 i 2.2. 1834 ochrzczony
wypisy z ksiegi zgonow ewang. Brodnicy
nr. 426 za rok 1846 dnia 30 wrzesnia 1846 zmarla w Gr. Bartelsee zona czeladnika stolarskiego Georga Rettig , Eva Rosine dd Breitenfeld w wieku 43 lat i 21 dni na puchline wodna ( Hydrops) i zoltaczke. Pozostawila meza i 6 nieletnich dzieci
Nr. 361 za rok 1848 5 czerwca 1848 zmarl w Gr. Bartelsee czeladnik stolarski George Rettig w wieku 50 lat, 1 miesiaca i 15 dni z powodu wypadku przy skladowaniu drewna. Pozostawil zone Louise Hinterburger i 7 nieletnich dzieci , w tym 6 z pierwszego malzenstwa.
Potwierdzenie zgodnosci powyzszych wypisow.
Tylko pozazdroscic ! Masa informacji
pozdrawiam Beata
P.S poprawilam Brodnice na Bydgoszcz !
Wypis z ksiegi urodzen kosciola ewangelickiego Bydgoszcz* za rok 1834 nr.50
Carl Heinrich Rettig syn czeladnika stolarskiego i jego malzonki Eva Rosine dd Breitenfeld z Groß Bartelsee , jest tam rodzony dnia 12.1.1834 i 2.2. 1834 ochrzczony
wypisy z ksiegi zgonow ewang. Brodnicy
nr. 426 za rok 1846 dnia 30 wrzesnia 1846 zmarla w Gr. Bartelsee zona czeladnika stolarskiego Georga Rettig , Eva Rosine dd Breitenfeld w wieku 43 lat i 21 dni na puchline wodna ( Hydrops) i zoltaczke. Pozostawila meza i 6 nieletnich dzieci
Nr. 361 za rok 1848 5 czerwca 1848 zmarl w Gr. Bartelsee czeladnik stolarski George Rettig w wieku 50 lat, 1 miesiaca i 15 dni z powodu wypadku przy skladowaniu drewna. Pozostawil zone Louise Hinterburger i 7 nieletnich dzieci , w tym 6 z pierwszego malzenstwa.
Potwierdzenie zgodnosci powyzszych wypisow.
Tylko pozazdroscic ! Masa informacji
pozdrawiam Beata
P.S poprawilam Brodnice na Bydgoszcz !
Ostatnio zmieniony pt 29 kwie 2016, 08:42 przez beatabistram, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Maria_Ogon

WOW! BARDZO Pani dziękuję:) Rzeczywiście, masa informacji na jednej kartce - niespotykane:)
Jestem niezmiernie wdzięczna, jeszcze raz wielkie podziękowania za to tłumaczenie:)
Maria
Jestem niezmiernie wdzięczna, jeszcze raz wielkie podziękowania za to tłumaczenie:)
Maria
- beatabistram

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Maria !
Bromberg to Bydgoszcz - nie Brodnica jak napisalam wyzej !!! ( przy pisaniu wbija mi wyrazy , ktore wczesniej pisalam i tutaj nie zauwazylam tego!)
https://www.google.de/maps/place/53%C2% ... !1s0x0:0x0
To te Bartodzieje / obecnie dzielnica Bydgoszczy !
pozdr. bb
Bromberg to Bydgoszcz - nie Brodnica jak napisalam wyzej !!! ( przy pisaniu wbija mi wyrazy , ktore wczesniej pisalam i tutaj nie zauwazylam tego!)
https://www.google.de/maps/place/53%C2% ... !1s0x0:0x0
To te Bartodzieje / obecnie dzielnica Bydgoszczy !
pozdr. bb