Górka i Rutkowski parafia Łaskarzew

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

krupabeata

Sympatyk
Legenda

Górka i Rutkowski parafia Łaskarzew

Post autor: krupabeata »

T:"rodziny górka i rutkowski parafia łaskarzew"

Szukam info odnośnie Mikolaja i Petroneli Górka z Krzywdy i ich dzieci oraz o Rutkowskich z Celinowa a mianowicie o Marcjannie Rutkowskiej zonie Onufrego Górki
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

rodziny górka i rutkowski parafia łaskarzew

Post autor: Arek_Bereza »

A kiedy oni żyli ? Bo niektóre metryki z Łaskarzewa są w AP Siedlce. http://baza.archiwa.gov.pl/sezam/pradzi ... B3askarzew
Inne w parafii lub w archiwum diecezji. Wpisz Łaskarzew w wyszukiwarkę na forum a wiele się dowiesz, np.
http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... B3askarzew
pozdrawiam,
Arek
krupabeata

Sympatyk
Legenda

Post autor: krupabeata »

Witam i dziekuje za odzew interesują mnie lata ok 1880 wtedy to rodzi sie Onufry syn Mikolaja na on na 100% brata Stefana ale byl tez tajemniczy Jan badz Józef który został księdzem ale nie umiem tego potwierdzić wiem o nim z opowieści ojca ale on nie znal ani tego księdza ani Mikolaja osobiście wiem ze ksiądz i Mikolaj przeżyli Onufrego wiec zmarli po 1923/4 roku.
To co jest dostępne potwierdza mi ze w Krzywdzie byly 2rodziny Górków tj od 2 braci.
Arek_Bereza

Sympatyk
Ekspert
Otrzymał podziękowania: 2 times

Post autor: Arek_Bereza »

Jeśli zmarli po 1923/4 r. to możesz szukać ich aktów zgonu w USC w gminie Łaskarzew (jeśli tam zmarli). Co więcej może znajdziesz tam także jakieś rodzinne akty ślubów (zapewne te do 1916). Spróbuj zadzwonić, ja mam dobre doświadczenia z małymi USC (z niektórymi dużymi też:)) ale w małych spotkałem samych miłych i życzliwych ludzi.
Na lata 1880 i wcześniejsze będziesz chyba musiała poczekać :( jak wielu innych. Ale dobra wiadomość (tak wnioskuje z różnych dyskusji), że te księgi w ogóle istnieją. Wreszcie możesz spróbować (po uzyskaniu aktów, o których pisałem wyżej) szukać w dostępnych parafiach sąsiednich, bo może tam Twoi przodkowie brali ślub a nie w Łaskarzewie.
Pozdrawiam,
Arek
Awatar użytkownika
Kozłowska_Elżbieta

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Kozłowska_Elżbieta »

Spróbuj od czasu do czasu zajrzeć też na stronę garwolin.org. Wydaje mi się, że Łaskarzew ma być opracowany i opublikowany jeszcze w tym roku - wydaje mi się, że prowadzący GGI - Sebastian Jędrych tak zapowiadał na Facebooku
Ela
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”