Antoni Wolski urodził się w 1860 roku w Sierosławicach koło Końskich i był synem Wojciecha Wolskiego i Franciszki z domu Łoś. Czy ktoś ma informacje na temat tej rodziny? Gdzie urodził się Wojciech Wolski, czym się zajmował, gdzie jest pochowany? Nazwisko Łoś nic mi nie mówi. Czy występuje w okolicach Końskich? Czy oprócz ksiąg parafialnych są inne źródła w których można szukać informacji z tamtego okresu z okolic Końskich? Proszę o pomoc
Wolski, Antoni, Wojciech, Stanisław Sierosławice k. Końskich
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Wolski, Antoni, Wojciech, Stanisław Sierosławice k. Końskich
T: "Poszukuję informacji o Wolskich z Sierosławic koło Końskich"
Antoni Wolski urodził się w 1860 roku w Sierosławicach koło Końskich i był synem Wojciecha Wolskiego i Franciszki z domu Łoś. Czy ktoś ma informacje na temat tej rodziny? Gdzie urodził się Wojciech Wolski, czym się zajmował, gdzie jest pochowany? Nazwisko Łoś nic mi nie mówi. Czy występuje w okolicach Końskich? Czy oprócz ksiąg parafialnych są inne źródła w których można szukać informacji z tamtego okresu z okolic Końskich? Proszę o pomoc
Poszukuję informacji o Wolskich z Sierosławic koło Końskich
Od ostatniego postu sporo siię zmieniło. Teraz szukam aktu urodzenia Stanisława Wolskiego syna Jana i Maryanny urodzonego w 1802 roku. Może ktoś wie jak dotrzeć do dokumentów z tego okresu z okolic Końskich ...