Nazwisko: Kiełczewski

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=47&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
LeszekS

Sympatyk

Post autor: LeszekS »

A ja rawskich Kiełczewskich
zawadzka.jolanta

Sympatyk

Post autor: zawadzka.jolanta »

Moi Kiełczewscy pochodzą z par. Korytnica k. Węgrowa - ziemia liwska
Pozdrawiam Jola
Matysiak

Sympatyk

Re: Nazwisko: Kiełczewski

Post autor: Matysiak »

LeszekS pisze:A ja rawskich Kiełczewskich
Leszku

Tu: http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 609&y=2100
masz w 1812 roku (akt nr 60) Feliksa Kiełczewskiego z parafii Wysokienice i jego żonę Salomeę z Poradowskich (córkę Kazimierza i Honoraty - moich pra...dziadków). Feliks Kiełczewski brał ślub z Salomeą z Poradowskich w Warszawie w 1812 roku: http://www.szukajwarchiwach.pl/72/187/0 ... x4j6UahWQw

Pozdrawiam

Piotr
vonglass

Sympatyk

Post autor: vonglass »

U mnie mogło być tak: Andrzej Kiełczewski podkomorzy ziemi rawskiej, a jego syn Ignacy Jan, który z małżeństwa z Petronellą z Dąbrowskich (2v. Andrzejowa Stokowska) miał córkę Mariannę, która to 27 maja 1793 r. w Warszawie wyszła za Jana Kuczyńskiego
Pozdrawiam!
Marcin W.
--
Szukam krewnych Leopolda Wągla (lub też Wągiela) ur. w 1896 r. w Suchej Beskidzkiej, syna Franciszka i Apolonii, wnuka Błażeja.
marek755

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marek755 »

W 1772 r rodzi się w Lesiewie par. Biała Rawska Franciszek Kiełczewski syn Piotra i Barbary z Magnuszewskich, natomiast w 1797 r w Głownie , też Franciszek Kiełczewski bierze ślub z Małgorzatą Zasadzianką, oboje są przybyłymi do parafii.Poszukuje informacji pomocnych w potwierdzeniu lub wykluczeniu, że jest to ta sama osoba.

pozdrawiam
Marek
Pieczątkiewicz_Krzysztof

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Pieczątkiewicz_Krzysztof »

Na moim drzewie jest kilkadziesiąt osób o nazwisku Kiełczewski. Jest m.in Eleonora matka Poli Negri.
https://www.myheritage.pl/site-family-t ... 85tkiewicz
Pozdrawiam
Krzysztof Pieczątkiewicz
dzicz

Sympatyk
Mistrz

Post autor: dzicz »

Szukam przodków tego Kiełczewskiego: http://junosza.pl/public/osoby/os84794.html

Pozdrawiam,
Magda
Kielczewski_Lukasz

Post autor: Kielczewski_Lukasz »

Szukam przodków Franciszka Kiełczewskiego zmarłego w Badowie Górnym k. Mszczonowa w 1809. Wiem że brał ślub z Katarzyną z Kurnatowskich w Lewiczynie w lipcu 1770, urodził się w Ulowie parafia Klwów koło 1741 r.

Pozdrawiam,
Łukasz
gienia

Sympatyk

Post autor: gienia »

Witam,
w parafii Wieliczka jest chrzestny Józef Kiełczewski.
W 1764 roku Józef jest chrzestnym Polatowskiego.
1765 roku Józef jest chrzestnym Gaworowskiego
1767 roku Józef jest chrzestnym Turner
a w 1770 roku dziecka o nazwisku Dobrzanski.
W roku 1770, dnia 1 maja Józef Kiełczewski i Anna n. /nazwiska brak/ chrzczą córkę Katarzynę, która urodziła się niedawno, czyli nie dzisiaj i nie wczoraj...
Gienia
marcinkosmalski

Sympatyk

Post autor: marcinkosmalski »

Witam
Poszukuję potomków Stanisława Kiełczewskiego ur 1866 r. (Brata Eleonory Chałupiec z d.Kiełczewska) który ożenił się z Heleną Kosmalską w Warszawie w 1894 r.
pozdrawiam
Marcin
Awatar użytkownika
Hanna_Iwona

Sympatyk

Post autor: Hanna_Iwona »

Witam zamieszczam parę informacji o Kiełczewskich być może komuś się przydadzą.

Pierwsza gałąź powiązana z Julian Kiełczewski ślub z Ur.w 1776 Łukowa/Kielce Julianna Malczewska h.Tarnawa najmłodsza córka Szymona Malczewskiego h.Tarnawa i Elżbiety Gołuchowskiej.5-cioro dzieci . .Czy ten Kiełczewski jest h.Pomian tego nie wiem.

Przeglądając Białą Rawską trafiłam na Zgon;Lesiew Zg.1844/34 Katarzyna Kiełczewska zd.Czechowska c.Jakóba i Emerycyanny zd.Gawrońska żona Jana Kiełczewskiego Dziedzica Lesiewa.

Druga gałąź Kiełczewskich powiązana jest rodzinnie od strony Elżbiety Malczewskiej zd.Gołuchowska ż.Szymona Malczewskiego.na tym samym terenie.A więc:Z tego co wychodzi są to Skarbkowie Kiełczewscy.

W 1832/14 Szczaworyż/Kielce Hipolit Kostecki zawiera zw.małż.z Kamillą Gołuchowską c.Joachima i Antoniny Dziedzica Kawęczyna Par.Mierzwin/Kielce.Kamilla Ur.1809 Par.Mierzwin.

Drugi Ślub z Antonim Kiełczewskim s.Regimina Dziedzica Mokrej Wsi i Józefy zd.Komorowska jego ojcem jest.Jan Kiełczewski i Maria Zaraniec.(Gdzie odbył się ich Ślub nie wiem ale napewno w tych okolicach.)

W Kielce/Katedra

Ur.1834/373 Ludwik Kiełczewski

Ur.1836/109 Juliusz Konstanty De Zg.1838/83 w Chęcinach/Kielce

Ur.1844/249 Maryanna Aleksandra Henryeta w Chęcinach/Kielce

Feliksa Śl.1856/38 z Romanem Bierzyńskim w Kielcach/Katedra

Remigian Kiełczewski ur.1751/3582 Kraków WNMP Mariacki zmarł w 1804/67 Mokra Wieś/Postoliska z Józefą Komorowską mieli dzieci;

1.Antoni Zg.1865/474 Kielce Katedra mąż Kamilli Gołuchowskiej

2.Teresa Anna Tekla Śl.1823/68 Warszawa z Dominik Jan Chryzostom Dziewanowski

3.Ur.1801/227 Tekla Mokra Wieś

4.Ur.1804/247 Wiktoria

5.Katarzyna Śl..1826/70 Marcin Soczyński Kraków

6.Marianna Śl.1827/61 Ignacy Greliński Kraków

7.Anna Śl.1835/60 Józef Karasiński Kraków

Niekiedy imię Remigiana jest w Genetece zapisywane jako Remigiusz.

Pozdrawiam

Hanna-Iwona
marek755

Sympatyk
Nowicjusz

Hanna_Iwona pisze:Witam zamieszczam parę informacji o Kiełczewskich być może komuś się przydadzą.

Pierwsza gałąź powiązana z Julian Kiełczewski ślub z Ur.w 1776 Łukowa/Kielce Julianna Malczewska h.Tarnawa najmłodsza córka Szymona Malczewskiego h.Tarnawa i Elżbiety Gołuchowskiej.5-cioro dzieci . .Czy ten Kiełczewski jest h.Pomian tego nie wiem.

Przeglądając Białą Rawską trafiłam na Zgon;Lesiew Zg.1844/34 Katarzyna Kiełczewska zd.Czechowska c.Jakóba i Emerycyanny zd.Gawrońska żona Jana Kiełczewskiego Dziedzica Lesiewa

Pozdrawiam

Hanna-Iwona
Witaj Hanno- Iwono

Czy masz akt śl. Juliana i Julianny?
Wyżej wspomniani Julian Maciej i Jan Bartłomiej Kiełczewscy, to bracia rodzeni, pisali się h.Pomian, synowie Piotra i Barbary z Magnuszowskich, wnukowie Marcina, prawnukowie Mateusza. Wylegitymowani w roku 1837 i 1841.
Jan Kiełczewski brał sl z Katarzyną z Czechowskich przed rokiem 1808 prawdopodobnie w Dmosinie, (tam mieszkali Czechowscy) i tam rodzi im się córka Franciszka Teresa.
Julian i Jan mieli jeszcze siostrę Bazylę i brata Franciszka.
I przypuszczam że jest to ten Franciszek którego poszukuję sa poszlaki ,ale twardych dowodów nie mam.
Pozdrawiam
Marek

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Piachu2 »

Nieśmiało dodam, że w parafii Białaszweo, którą indeksuję, też występuje nazwisko Kiełczewski Kiełczewska. Woj Podlaskie.
Pozdrawiam Krzysztof
Krzysztof
- Szukam rodzin: Piaszczyńskich / Piaścików z Łomży, Nowogrodu, Poznania, Śremu, Leszna, Łodzi, Lublina ...
https://www.piaszczynski.pl
marek755

Sympatyk
Nowicjusz

Witaj
Jakie to lata, i czy są jakieś powiązania z Kiełczewskimi okolic Białej Rawskiej?
Pozdrawiam
Marek

Wróć do „Nazwiska”