Szukam książki "Gosp. chłopskie w dobrach król. na Mazo

Pomoc w poszukiwaniu publikacji, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalogu linków w bazie Nasze książki ; rozmowy o książkach ; Biblioteczka genealoga

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Płowik_Hubert

Sympatyk
Nowicjusz

Szukam książki "Gosp. chłopskie w dobrach król. na Mazo

Post autor: Płowik_Hubert »

Poszukuję książki:

Gospodarstwo chłopskie w dobrach królewskich na Mazowszu w XVI i na początku XVII w. / Alina Wawrzyńczyk ; Instytut Historii Polskiej Akademii Nauk.

W posiadaniu są Połączone Biblioteki Instytutu Filozofii i Socjologii PAN i Wydziału Filozofii i Socjologii UW, ale wypożyczenie ze względów formalnych w moim przypadku jest niemożliwe.

Czy może ktoś posiada ją w formie elektronicznej?
Pozdrawiam
Hubert
onzab

Sympatyk

Post autor: onzab »

Witam

Pierwszą część do strony 51. zamieściłem pod linkiem
http://wikisend.com/download/198022/GCHWDKNM_1-51.pdf
Hasło wyślę w przesyłce prywatnej.

Pozdrawiam
Onufry
beatadaniluk

Sympatyk

Post autor: beatadaniluk »

Czy mogłabym również poprosić o hasło? Może ta pozycja rozwiązałaby kilka moich dylematów? Szczególnie interesowałyby mnie przypisy.

Pozdrawiam
Beata
t_papis

Post autor: t_papis »

Jakie informacje zawiera książka, czy wymieniane są wioski, nazwiska gospodarzy. Mam udokumentowane moje pochodzenie po linii męskiej od 1660 r. wieś Kąty, par. Kołbiel, powiat Otwock, Mazowsze. Na początku XIX wieku byli pisani jako sołtysi łanowi. Szukam innych informacji o tym regionie. Też interesuje mnie sąsiedzka parafia Osieck gmina Garwolin.
Pozdrawiam Tadeusz
vitoo

Sympatyk
Ekspert

Post autor: vitoo »

Jeśli byłoby to możliwe, również poprosiłbym o dostęp. Część mojej rodziny wywodzi się ze starostw, ostrołęckiego i łomżyńskiego. Byłbym bardzo wdzięczny. Witek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Książki, Biblioteki”