Witam ,
szukam aktu ślubu Majchera (Melchiora) Luchowskiego i Jadwigi Jasińskiej, którym w 1842r rodzi się w Bogusławkach parafia Rawa Maz Antonina, moja 3xprababka, kolejne dziecko, Tomasz rodzi im się w 1844 już w Podkonicach Małych. Z tego co wyszperałem - ON może być synem Józefa Luchowskiego i Jadwigi Sadowskiej, którzy w 1811 biorą ślub w Krzemienicy, Józef Luchowski pochodzi z Wielkiej Woli parafia Czerniewice. O Jadwidze Jasińskiej nic nie znalazłem. Proszę o pomoc i potwierdzenie, że moje przypuszczenia co do rodziców Melchiora - czy dobrze założyłem.
Dziękuję za wszelkie wskazówki i pomoc.
Luchowski, Jasińska
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Luchowski, Jasińska
Mariusz
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek
Luchowski, Jasińska
Witam,
znalazłem 23-11-1834 - TEODOZJÓW PAR. CZERNIEWICE
Melchior Luchowski, kawaler lat 19 i Jadwiga Porczyk, wdowa lat 32 - po Szymonie Porczyku ( z nim ślub 1826roku).
bardzo ciekawa różnica wieku
żona o 13 lat starsza od męża...
znalazłem 23-11-1834 - TEODOZJÓW PAR. CZERNIEWICE
Melchior Luchowski, kawaler lat 19 i Jadwiga Porczyk, wdowa lat 32 - po Szymonie Porczyku ( z nim ślub 1826roku).
bardzo ciekawa różnica wieku
Mariusz
Poszukuję rodzin
Poszukuję rodzin