Czy możesz mi tak łopatologicznie wyjaśnić, jak się "kolekcjonuje" automatycznie?maraug pisze: Niestety należę do użytkowniów , którzy tylko kolekcjonują przodków/krewnych/powinowatych poprzez funkcje dopasownia. Dzieje się to niejako automatycznie. Moje drzewo rozrasta sie bardzo szybko, ale wszerz, a nie oto mi chodziło. Jak chciałem znależć jakieś informacje o moich przodkach (to było powodem wykupienia premium) to niestety nie posunąłem się ani krok do przodu. Kontaktowałem się zatem z różnymi archiwami i wtedy małymi kroczkami udało mi się przesunąć o jakieś 100lat do przodu i na tym się skończyło. Premium w tym mi na pewno nie pomogło.
Pomimo posiadania konta Premium Plus muszę wszystko zaakceptować. Nic się samo nie dzieje.
Proszę o wyjaśnienie, bo naprawdę nie wiem
Może winna jest moja dociekliwość, bo lubię każdego przodka sama sprawdzić?
Właściwie mogę się podpisać pod większością postów (większością, nie wszystkimi, podkreślam). A najbardziej pod postem Liny
MH jest fajne, jeśli chce się komuś coś na szybko pokazać. Albo trzymać tam drzewo, o ile się założyło konto przed 2011 rokiem, tu uwaga Piotra Nojszewskiego, pozdrawiam Piotrze
Opłaciłam konto, na ileśtam wysłanych wiadomości odpowiedziało mi większość osób. Po różnym czasie. Takie z kontem i ostatnią wizytą z 2010 zwykle nie. Kontakt utrzymuję z dwiema. Jedna z kontem Premium Plus, druga ze zwykłym. Bez obydwu nie zrobiłabym tego co mam, i tą drogą również im dziękuję za pomoc. Pozostali ... słomiany zapał, wymiana kilku maili i koniec , albo tzw. pudło.
Osobom z tego forum też pomagałam, z różnym skutkiem, przy czym do mnie najczęściej odpowiadały dwie strony. Ta 'zaczepiona" i "zainteresowana" , może miałam szczęście do dobrze wychowanych.
Zauważyłam, że osoby " rdzennie zagraniczne" (nie Polacy mieszkający poza Polską) są bardziej otwarte. Odpowiadają zawsze, nawet jeśli to pomyłka i pomóc nie umieją, poza tym zwykle mają strony "otwarte" i można sobie od nich odczytać co tylko się chce.
Co do zakładania kont przez dzieci (post Liny) chyba funkcjonuje to do dzisiaj. W 3 czy 4 klasie dzieci rysują drzewo rodziny, być może dziś połączone z informatyką. Kilka miesięcy temu takie konto założył ktoś z mojej rodziny, lat obecnie 9. Moje dziecko, lat 25, w trzeciej klasie będąc, musiało takie drzewko rozrysować w kajeciku
* Romano
Na pocieszenie. Mojemu kuzynowi pani odpowiedziała po 5 latach. Na FB. Kuzyn ma konto zwykłe, panią odszukał na FB. Nie liczył na odpowiedź, a jednak się doczekał, nic to, że była to kula w płot, ale była