Katolicki Uniwersytet Lubelski

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
benyzet

Sympatyk

Post autor: benyzet »

Witam serdecznie. Być może zostanę przesunięty,ale potrzebuje pomocy na Uniwersytecie Lubelskim. Podobno są tam mikrofilmy z miejscowości Meducha woj.Stanisławowskie.(Oryginały w Archiwum Baziaka w Krakowie.) Bardzo mi zależy na sprawdzeniu w księdze zgonów w latach 1914-1915 zgon mojego pradziadka Karola Zarzyckiego. Cena za kwerendę w Baziaku w Krakowie zwaliła mnie z nóg.
Pozdrawiam i proszę o pomoc. Grzesiek.
Ciesielska_Małgorzata

Sympatyk

Post autor: Ciesielska_Małgorzata »

Mogę się mylić, ale to co maja powinno być też dostępne w CHR, po uprzednim zamówieniu mikrofilmów oczywiście :)
I ewentualnie:
J. Kania,Katalog mikrofilmów Ośrodka Archiwów, Bibliotek i Muzeów Kościelnych przy Katolickim Uniwersytecie Lubelskim, nr 5, ABMK, 51 (1985) s. 46-104.
Pozdrawiam,
Małgorzata
---------------------------------
Szukam: Kortkiewicz,Kozłowski-Waręż i okolice; Osiewicz,Lang,Parr,Holak,Kulmatycki-Hruszów,Krowica Hołodowska,Lubaczów; Ciesielski-Mirotki;Klekocki,Bądal-Grabownica Starzeńska,okolice
Awatar użytkownika
benyzet

Sympatyk

Post autor: benyzet »

Witam. Tak Małgosiu ,ja przeglądałem mikrofilm w CHR ,ale tam są zgony od 1916 roku a z Baziaka dostałem odpowiedź iż mają zgony od 1914 roku.
Pozdrawiam Grzesiek
Z pozdrowieniami Grzegorz
--------------------------------------------------
Szukam informacji o Jerzym Tadeuszu ( Teodorze) Zarzyckim ur. 1745-1760. Legitymował się w Haliczu w 1782 roku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”