Proszę o pomoc - par. Włocławek

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Chabrzyk_Piotr

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Chabrzyk_Piotr »

Szanowni Państwo,
poszukuję małżeństwa Franciszka Mikołaja Wantuchowicz, urodzonego we Włocławku w roku 1854. Datą graniczną do której mogło zostać zawarte małżeństwo z nieznaną mi z imienia i nazwiska panną jest rok 1890-91. Przekopałem się na piechotę przez wszystkie księgi i nie udało mi się odnaleźć. Może ktoś z Państwa ma index zaślubin z tego okresu?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc!

Piotr
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Piotrze,

skąd masz pewność, że małżeństwo zostało zawarte we Włocławku? :)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Chabrzyk_Piotr

Sympatyk
Nowicjusz

Re: Proszę o pomoc - par. Włocławek

Marynicz_Marcin pisze:Piotrze,

skąd masz pewność, że małżeństwo zostało zawarte we Włocławku? :)
Słuszna uwaga :) cała rodzina mieszkała wówczas we Włocławku, jego ojciec przeniósł się z Kowala.
Marynicz_Marcin

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Marynicz_Marcin »

Tzn. pytanie bardziej, skąd była nieznana z imienia i nazwiska wybranka F. M. Wantuchowicza? Czy na pewno mieszkała we Włocławku? Sprawdziłem na szybko www.genealogiawarchiwach.pl i w jednym z tych roczników (bodajże 1890 sprawdzalem) są śluby, ale chyba bez skorowidza, jednak nie jest ich aż tak dużo, aby nie sprawdzić tego na piechotę :)
Pozdrawiam,
Marcin Marynicz

Zapraszam na mojego bloga genealogicznego :
http://przodkowieztamtychlat.blogspot.com/
Awatar użytkownika
Chabrzyk_Piotr

Sympatyk
Nowicjusz

Marynicz_Marcin pisze:Tzn. pytanie bardziej, skąd była nieznana z imienia i nazwiska wybranka F. M. Wantuchowicza? Czy na pewno mieszkała we Włocławku? Sprawdziłem na szybko www.genealogiawarchiwach.pl i w jednym z tych roczników (bodajże 1890 sprawdzalem) są śluby, ale chyba bez skorowidza, jednak nie jest ich aż tak dużo, aby nie sprawdzić tego na piechotę :)
Sprawdziłem na piechotę od roku 1874 i nic :) być może coś pominąłem, ale dzieci ani śladu :)
Awatar użytkownika
Barbara_Lendzion

Sympatyk
Adept

Post autor: Barbara_Lendzion »

Myślę, że panna młoda nie pochodziła z Włocławka,tym bardziej ,że jak piszesz urodzeń dzieci też nie ma. Jeżeli są kolejne roczniki w www.genealogiawarchiwach.pl t o nie ma cudów , ślubu we Włocławku nie było. Wpisz w wyszukiwarkę - geneszukacz nazwisko Wantuchowicz i musi się coś wyświetlić.
Szczerze mówiąc podajesz za mało danych, które już masz. Numer aktu urodzenia ,rodzice,wyznanie itp.Dlaczego ?
Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”