Bezdyskusyjna cześć i chwała tym, którym od dawna (i nadal) się chce i dzięki którym to forum tak fantastycznie (naprawdę) funkcjonuje!
Wydaje mi się, że każdy, kto zaczyna przygodę z genealogią, wcześniej, czy później trafia na to forum i początkowo korzysta pełnymi garściami, chwilami aż zachłystując się obfitością danych i i możliwością łatwego dostępu do ogromu informacji. Natomiast chyba każdy w pewnym momencie dochodzi do punktu, kiedy przyzwoitość nakazywałaby jakoś się "odwdzięczyć", czyli włożyć trochę swojej pracy dla innych - na zasadzie długu zaciągniętego u rodziców, spłacanego dzieciom
Żeby tak nie teoretyzować: ja właśnie doszłam do tego etapu, że chciałabym coś dołożyć od siebie do tego wspólnego dzieła, więc niniejszym deklaruję chęć pomocy.
Mogę się wziąć za indeksację (czegoś łatwego na początek) lub inne działania, które można robić w domu przy kompie i które nie są zbyt skomplikowane informatycznie, bo to nie jest moja mocna strona
Teraz wyjeżdżam na urlop, ale od końca lipca będę do dyspozycji - do kogo konkretnie mam się wówczas zgłosić po przydział pracy?
Pozdrawiam serdecznie wszystkich, którym "się chce"
Joanna