Archiwum Państwowe w Kielcach
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Staporek_Kamil

-
Arek_Bereza

-
Staporek_Kamil

-
Arek_Bereza

-
Magda_Rybak

Witam,
mam ogromną prośbę do osoby odwiedzającej AP w Kielcach. Poszukuję aktu urodzenia mojego przodka - Feliks Cichawa syn Konstancji Cichawa, urodz. 1868 r. (tak by wynikało z aktu zgonu) w parafii Lipsko byłe woj. radomskie. Prośba o fotkę lub chociaż informację o numerze aktu.
Z góry dziękuję
Magda
mam ogromną prośbę do osoby odwiedzającej AP w Kielcach. Poszukuję aktu urodzenia mojego przodka - Feliks Cichawa syn Konstancji Cichawa, urodz. 1868 r. (tak by wynikało z aktu zgonu) w parafii Lipsko byłe woj. radomskie. Prośba o fotkę lub chociaż informację o numerze aktu.
Z góry dziękuję
Magda
-
marzec_jadwiga

Skany parafii Lipsko znajdziesz w metryki.genbaza.pl.
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,173508,1
Jadwiga
http://metryki.genbaza.pl/genbaza,list,173508,1
Jadwiga
-
Sławiński_Jacek

Witam.
Mam prośbę do osób bywających w AP Kielce. Poszukuję informacji dotyczących Józefa Sławińskiego, który brał ślub w parafii św. Wojciecha w Kielcach w roku 1890. Był on wtedy wdowcem. Być może w alegatach z 1890 roku w tej parafii jest jego metryka urodzenia. Poszukuję potwierdzenia moich przypuszczeń o jego miejscu urodzenia.
http://www.szukajwarchiwach.pl/pradziad ... =15&page=2
Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam
Jacek
Mam prośbę do osób bywających w AP Kielce. Poszukuję informacji dotyczących Józefa Sławińskiego, który brał ślub w parafii św. Wojciecha w Kielcach w roku 1890. Był on wtedy wdowcem. Być może w alegatach z 1890 roku w tej parafii jest jego metryka urodzenia. Poszukuję potwierdzenia moich przypuszczeń o jego miejscu urodzenia.
http://www.szukajwarchiwach.pl/pradziad ... =15&page=2
Z góry dziękuję za jakiekolwiek informacje.
Pozdrawiam
Jacek
prośba o pomoc
Drodzy forumowicze, czy może ktoś wybiera się w najbliższym czasie do AP Kielce? Potrzebuję sprawdzenia kilku aktów metrykalnych, niestety nie są zeskanowane. Będę wdzięczna za pomoc.
- Kostkowski

Re: prośba o pomoc
Jeśli do sprawdzenia jest niewiele możesz w ciemno zamawiać skan aktu nie podając precyzyjnie roku lecz domniemany przedział lat.Negrar pisze:Drodzy forumowicze, czy może ktoś wybiera się w najbliższym czasie do AP Kielce? Potrzebuję sprawdzenia kilku aktów metrykalnych, niestety nie są zeskanowane. Będę wdzięczna za pomoc.
Poszukiwania do pół godziny są bezpłatne. Dostaniesz informację, że odnaleziono taki akt i po wpłaceniu kwoty 3 zł za stronę akt wyślą.
Zaznacz, czy chcesz wersję elektroniczną czy papierową i że odpowiedź ma być na email, żeby nie tworzyli papierologi.
Zaletą tego sposobu jest wysoka jakość skanu, a wadą to, że nie od ręki.
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
Władysław Edward Kostkowski
-
Seba_Piotr

Potrzebuję przeszukać metryki Parafii Słupia Jędrzejowska od roku 1868 do czasów współczesnych z tego co wiem do 1885 jest mikrofilm więc spisanie danych albo foto jak się da od 1885 jest papier więc foto. W zamian mogę poszukać danych w AP Katowice, albo zlecenie za rozsądną odpłatnością.
kontakt: piotrowskis(at)outlook.com
Nazwiska:
Cetera
Fruczek
Hebda
Juszczyk
Kołek
Koprowski/Koprowska
Kowalik
Malicki/Malicka
Marzec
Mordzyński/Mordzyńska
Mroczek
Pawłowski/Pawłowska
Potęga
Pytlarz
Sapa/Sapo???
Trzeszkowski/Trzeszkowska
Utracki/Utracka
Wiekiera
Zygała
kontakt: piotrowskis(at)outlook.com
Nazwiska:
Cetera
Fruczek
Hebda
Juszczyk
Kołek
Koprowski/Koprowska
Kowalik
Malicki/Malicka
Marzec
Mordzyński/Mordzyńska
Mroczek
Pawłowski/Pawłowska
Potęga
Pytlarz
Sapa/Sapo???
Trzeszkowski/Trzeszkowska
Utracki/Utracka
Wiekiera
Zygała
- Krzysztof_Fornalski

- Kontakt:
Zauważyłem, że dla już zdygitalizowanych akt parafii sandomierskiej NNMP (Katedra) doszło do omyłki i brak jest zdjęcia/skanu jednej strony. Chodzi o akta ślubów z 1842 roku - brakuje ostatniej strony zawierającej akty nr 25 i 26. Akurat poszukuję aktu nr 25 (Paweł Kuczyński i Filipina Samulska) - czy jest szansa na uzupełnienie tego braku w plikach na GenBazie? Ewentualnie czy można prosić kogoś o przysługę i spisanie przy okazji danych z tego aktu (chodzi o rodziców i miejsce ur. Pawła Kuczyńskiego) w AP Kielce?
Pozdrawiam,
KF
Pozdrawiam,
KF
Krzysztof Wojciech Fornalski
z racji tego, iż nie często tu zaglądam, podaję szybki kontakt: krzysztof.fornalski (małpka@) gmail.com
z racji tego, iż nie często tu zaglądam, podaję szybki kontakt: krzysztof.fornalski (małpka@) gmail.com
-
Lukaszlac1983

Witam
Czy ktoś posiada sfotografowane księgi metrykalne z Parafii Ostrowce lat 1875-1915 żeby wrzucić na stronę genbaza.
Pozdrawiam
Łukasz Łacina
Czy ktoś posiada sfotografowane księgi metrykalne z Parafii Ostrowce lat 1875-1915 żeby wrzucić na stronę genbaza.
Pozdrawiam
Łukasz Łacina
-
wieslaw1965

Witam.
Poszukuję metryki ślubu moich przodków z parafii Janików k/ Ożarowa pow. Opatów, woj. świętokrzyskie. Metryka ślubu dotyczy przodków: Jan Rolecki, ur. ok.1840r. Janików i Anna Delaros, ur. ok. 1846r., zamieszkiwali w Janikowie k/Ożarowa. Ślub zawarli prawdopodobnie w latach 1866 - 1868. Czy może mi ktoś sprawdzić AP Kielce, byłbym bardzo wdzięczny.
Wiesław
Poszukuję metryki ślubu moich przodków z parafii Janików k/ Ożarowa pow. Opatów, woj. świętokrzyskie. Metryka ślubu dotyczy przodków: Jan Rolecki, ur. ok.1840r. Janików i Anna Delaros, ur. ok. 1846r., zamieszkiwali w Janikowie k/Ożarowa. Ślub zawarli prawdopodobnie w latach 1866 - 1868. Czy może mi ktoś sprawdzić AP Kielce, byłbym bardzo wdzięczny.
Wiesław