Brykalski Aleksander

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Bożena_Prymus

Sympatyk
Legenda

Brykalski Aleksander

Post autor: Bożena_Prymus »

Witam
Szukam grobu Aleksander Brykalski ur w 1897 , prawdopodobnie pochowany na terenach północnego Mazowsza , być może okolice Ciechanowa , z góry dziękuję za każdą informację.

Pozdrawiam Bożena
Bożena_Prymus

Sympatyk
Legenda

Aleksander Brykalski

Ponawiam prośbę
Myślę , że to będzie jakiś wiejski cmentarz , może ktoś zauważył to nazwisko .

Pozdrawiam Bożena
Karol.Siwy

Sympatyk

Aleksander Brykalski

Post autor: Karol.Siwy »

Dlaczego nie podajesz przybliżonej daty zgonu? Cecylia, żona Aleksandra zmarła w 1989 roku. Zmarła jako wdowa?

Pozdrawiam,
Karol
Bożena_Prymus

Sympatyk
Legenda

Aleksander Brykalski

Witaj Karolu
Nawet nie mogę podać przybliżonej daty zgonu ,ponieważ nie wiem .Cecylia była drugą żoną Aleksandra , ślub w 1926 , w 1928 rodzi im się syn , z tego co słyszałam Aleksander miał troje dzieci, czy miał jakieś dziecko z pierwszą żoną też tego nie wiem , dlatego też błądzę i szukam jakiejś wskazówki .A skąd wiesz o Cecylii.
Pozdrawiam Bożena
Karol.Siwy

Sympatyk

Aleksander Brykalski

Sama podajesz te informacje w sieci - Cecylia zmarła 11.08.1989, pochowana w Płocku. Prosta droga do właściwego USC i prośba o akt zgonu, a tam będzie napisane, czy wdowa, czy nie - masz wtedy datę zgonu Aleksandra przed lub po 1989. Cmentarz w Płocku jest w internecie, jest foto grobu Cecylii, Barbary i Stanisława.

http://www.polskie-cmentarze.com/plock/ ... p?id=24944

Zostawiasz kartkę na grobie z prośbą o kontakt - lub kogoś z Płocka o to prosisz...

Pozdrawiam,
Karol
Bożena_Prymus

Sympatyk
Legenda

Aleksander Brykalski

No tak o MyHeritage nie pomyślałam , jesli chodzi o Płock to niewiele się tam można dowiedzieć ochrona danych osobowych.
Może kiedyś jak tam pojadę .
Pozdrawiam
Karol.Siwy

Sympatyk

Aleksander Brykalski

Jest kilka osób o nazwisku Brykalski w Płocku na Facebooku i kilka na Naszej Klasie.
O książce telefonicznej nie wspominam...

Pozdrawiam,
Karol
Pozdrawiam,
Karol
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”