Archiwum Diecezjalne w Płocku
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Dzień dobry,
ponowię swoją prosbę.
Czy ktoś kto będzie korzystał z zasobu Archiwum Diecezjalnego w Płocku moze zrobic kopie lub zdjęcia aktów:
- ślubu z 1789 roku nr 597,601 Tomasz Kurzacki i Katarzyna Pych;
- urodzenia Katarzyna Pych z roku 1768 nr aktu 984;
- ślubu Jana Abramskiego i Julianny Szydlik z 1818 roku, nr aktu 8, parafia Lubiel;
- urodzenia Franciszka Abramska, z 1843 roku, nr aktu 84, parafia Szelków;
- ślubu Kazimierz Skoczylas z Anną Ostrowską, z 1850 roku, nr aktu 10, parafia Zambski;
- ślubu Stanisław Dziewulski z Anną Fijałkowską, z 1889 roku, nr aktu 14, parafia Zambski;
- ślubu Adam Potęga z Franciszką Pakulińską, z 1858 roku, nr aktu 38, parafia Obryte.
Wiem że dużo tego, ale jak już pisałem wcześniej nie mam możliwości osobistej wizyty w Płocku.
Z góry dziękuję za pomoc,
Andrzej
ponowię swoją prosbę.
Czy ktoś kto będzie korzystał z zasobu Archiwum Diecezjalnego w Płocku moze zrobic kopie lub zdjęcia aktów:
- ślubu Jana Abramskiego i Julianny Szydlik z 1818 roku, nr aktu 8, parafia Lubiel;
- ślubu Kazimierz Skoczylas z Anną Ostrowską, z 1850 roku, nr aktu 10, parafia Zambski;
- ślubu Stanisław Dziewulski z Anną Fijałkowską, z 1889 roku, nr aktu 14, parafia Zambski;
- ślubu Adam Potęga z Franciszką Pakulińską, z 1858 roku, nr aktu 38, parafia Obryte.
Wiem że dużo tego, ale jak już pisałem wcześniej nie mam możliwości osobistej wizyty w Płocku.
Andrzej
- Paź_Jacenty

Galazka pisze:Dzień dobry,
ponowię swoją prosbę.
Andrzej
Witaj
ślubem 8/1818/Lubiel mogę Cię poratować. Podaj mi swój adres na priv
Pozdrawiam
Jacek
-
Mazewski_Tomasz

Witam,
Poszukuję aktu zgonu/pogrzebu Karola Mazewskiego z parafii Nasielsk. Wiem, że zmarł pomiędzy 1797 a 1820. Wiem, że to duży zakres, ale może ktoś przypadkiem będzie/- przeglądał interesującą mnie księgi.
Jak również potrzebuję aktu urodzenia/chrztu Domicelli Gnatowskiej parafia Klukowo z 1797 o numerze 21
Pozdrawiam
Tomek
Poszukuję aktu zgonu/pogrzebu Karola Mazewskiego z parafii Nasielsk. Wiem, że zmarł pomiędzy 1797 a 1820. Wiem, że to duży zakres, ale może ktoś przypadkiem będzie/- przeglądał interesującą mnie księgi.
Jak również potrzebuję aktu urodzenia/chrztu Domicelli Gnatowskiej parafia Klukowo z 1797 o numerze 21
Pozdrawiam
Tomek
Potęga
Andrzeju ślubem z Obrytego mogę Cię obdarować, bo akurat mam, podaj emaila.
Gosia
Gosia
Dobry wieczór,
poszukuję aktów z par. Szelków oraz Brańszczyk.
- Szelków 1874 nr 37
ur. Teofil Trojanowski
- Brańszczyk - 1840 (+/-)
ur. Marianny Buczelskiej, c. Antoniego i Marianny
Jestem gotów pokryć koszty dojazdu i fatygi!
Pozdrawiam,
Paweł
poszukuję aktów z par. Szelków oraz Brańszczyk.
- Szelków 1874 nr 37
ur. Teofil Trojanowski
- Brańszczyk - 1840 (+/-)
ur. Marianny Buczelskiej, c. Antoniego i Marianny
Jestem gotów pokryć koszty dojazdu i fatygi!
Pozdrawiam,
Paweł
Ostatnio zmieniony ndz 26 cze 2016, 02:18 przez Hermanos, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam,
Paweł
--------------------------------
Buczyńscy - Skalnik, Nowy Żmigród, Ożomla, USA ; Trojanowscy, Borczonowie, Kempscy - Różan, Gąsewo ; Sabatowie i Partykowie - Jeżowe, Kamień
Paweł
--------------------------------
Buczyńscy - Skalnik, Nowy Żmigród, Ożomla, USA ; Trojanowscy, Borczonowie, Kempscy - Różan, Gąsewo ; Sabatowie i Partykowie - Jeżowe, Kamień
-
KazimierzGora
- Darth_Simba

Małe pytanie.
Czy informacje o tym, że do odwołania archiwum czynne jest we wtorki, czwartki i piątki są aktualne?
Takie znalazłem na stronie diecezji
http://diecezjaplocka.pl/instytucje/archiwum
a nie chciałbym tracic wolnego w pracy
Czy informacje o tym, że do odwołania archiwum czynne jest we wtorki, czwartki i piątki są aktualne?
Takie znalazłem na stronie diecezji
http://diecezjaplocka.pl/instytucje/archiwum
a nie chciałbym tracic wolnego w pracy
-
PrzemysławPujer

Re: Wiśniewscy
Ponawiam prośbę.PrzemysławPujer pisze:Szanowni,
prosiłbym serdecznie o drobną pomoc; wyrażam życzenie, by się w symboliczny sposób odwdzięczyć.
Interesują mnie akty parafii
DŁUGOSIODŁO:
6/1832 - ślub - Andrzej Nasiadka/Marianna Książek
7/1822 - ślub - Piotr Wołyniec/Katarzyna Duszak
4/1840 - ślub - Ignacy Grabowski/Apolonia Wierzbowska
41/1859 - ślub - Ignacy Kot/Zofia Nasiadka
222/1868 - ur. - Władysław Winczewski
Bardzo proszę.
przemek.pujer@wp.pl
Pozdrawiam, Przemek
Pujer, Puir, Puirak, Puer, Winczewski, Grabowski, Wołyniec, Przygoda, Bubrowiecki, Duszak, Jagiełło, Nasiadka - Długosiodło i okolice
Sułkowski, Jastrzębski - Kujawy, Bydgoskie
Pujer, Puir, Puirak, Puer, Winczewski, Grabowski, Wołyniec, Przygoda, Bubrowiecki, Duszak, Jagiełło, Nasiadka - Długosiodło i okolice
Sułkowski, Jastrzębski - Kujawy, Bydgoskie
- kinga_jakubiak

malkam255 pisze:Kingo, akt urodzenia i zgonu Wiśniewskich mam, ale ślubów w Diecezji Płockiej nie mają.
Gosia
bardzo proszę o kontakt pozdrawiam
-
Grefkowicz-Jan
ARCHIWUM DIECEZJALNE W PŁOCKU
ul. Abpa A. Nowowiejskiego 2
09-400 Płock
tel.: 24 262 63 34
Godziny otwarcia: poniedziałek - piątek 9-15
Email: archiwum(at)diecezjaplocka.pl; bibl.wsd(at)wp.pl *
Informacje dla genealogów: od 18 lipca do 31 sierpnia Archiwum jest nieczynne.
* Moderacja adresu e-mail (m.j.n) Proszę nie podawać jawnie e-mail w wątkach na Forum – > Regulamin
ul. Abpa A. Nowowiejskiego 2
09-400 Płock
tel.: 24 262 63 34
Godziny otwarcia: poniedziałek - piątek 9-15
Email: archiwum(at)diecezjaplocka.pl; bibl.wsd(at)wp.pl *
Informacje dla genealogów: od 18 lipca do 31 sierpnia Archiwum jest nieczynne.
* Moderacja adresu e-mail (m.j.n) Proszę nie podawać jawnie e-mail w wątkach na Forum – > Regulamin
-
iwona_chuchracka
Witam,
czy ktoś z Państwa wybiera się w najbliższym czasie, lub mieszka w Płocku i mógłby pomóc w odszukaniu metryk znajdujących się w Archiwum Diecezjalnym? Próbowałam wielokrotnie pisać do Archiwum, ale bez rezultatów.
Za info będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
Iwona Chuchracka
* Moderacja - proszę pisać posty we właściwych działach i nie dublować tematów. Ten zostanie przeniesiony (JarekK)
czy ktoś z Państwa wybiera się w najbliższym czasie, lub mieszka w Płocku i mógłby pomóc w odszukaniu metryk znajdujących się w Archiwum Diecezjalnym? Próbowałam wielokrotnie pisać do Archiwum, ale bez rezultatów.
Za info będę bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
Iwona Chuchracka
* Moderacja - proszę pisać posty we właściwych działach i nie dublować tematów. Ten zostanie przeniesiony (JarekK)
-
Kasia_Marchlińska

Dzień dobry,
Czy mogłabym poprosić osobę wybierającą się do AD Płock o skan aktu urodzenia Teresy Jadwigi Papi par. Gąsiorowo 1843/37
?
Z góry bardzo dziekuję za pomoc, jako pracownik Biblioteki Sejmowej oferuję wzamian skany, cytaty i sprawdzenia w literaturze u nas przechowywanej (mamy między innymi Sęczys Szlachta wylegitymowana..., Nekrologi Kuriera... i wiele wiele innych, nasz katalog online: https://bs.sejm.gov.pl/F)
pozdrawiam,
Czy mogłabym poprosić osobę wybierającą się do AD Płock o skan aktu urodzenia Teresy Jadwigi Papi par. Gąsiorowo 1843/37
?
Z góry bardzo dziekuję za pomoc, jako pracownik Biblioteki Sejmowej oferuję wzamian skany, cytaty i sprawdzenia w literaturze u nas przechowywanej (mamy między innymi Sęczys Szlachta wylegitymowana..., Nekrologi Kuriera... i wiele wiele innych, nasz katalog online: https://bs.sejm.gov.pl/F)
pozdrawiam,
Kasia Marchlińska
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
Poszukuję informacji o nazwiskach: Papi, Geysmer, Kimens, Perks, Szwarcenburg-Czerny, Sosnowski, Czerny, Moszczyński-Pętkowski, Rychtarski, de Rozprza Faygel, Lippoman, Sonne, Gotti, Gałęzowski.
- krokodylas

Witam!
Czy ktoś będący w archiwum może mi pomóc?Potrzebuję informacje z aktu małżeństwa lub skan.Parafia Gąbin rok 1873 nr 19 Stanisław Ryfa i Agnieszka Wichrowska.Z góry dziękuję,mogę pomóc w archiwum w Katowicach.
Łukasz
Czy ktoś będący w archiwum może mi pomóc?Potrzebuję informacje z aktu małżeństwa lub skan.Parafia Gąbin rok 1873 nr 19 Stanisław Ryfa i Agnieszka Wichrowska.Z góry dziękuję,mogę pomóc w archiwum w Katowicach.
Łukasz
czyszczenie anty-UBeckie
Ostatnio zmieniony wt 30 maja 2017, 18:54 przez Emkael, łącznie zmieniany 1 raz.