Witam
Proszę o pomoc, bo nie mogę sobie, niestety poradzić: poszukuję metryk z parafii Lubień Kujawski (woj. kujawsko-pomorskie) z I poł. XIXw.
Niestety, ani w zasobach zindeksowanych, ani w poczekalni, nie mogę znaleźć skanów. Wyszukiwarka pokazuje mi osobę, której szukam (Szymon Szwed ur. 1821)...
Czy w takiej sytuacji pozostaje mi tylko osobista wizyta w archiwum, czy gdzieś można znaleźć skany tych ksiąg ?
Z góry dziękuję za pomoc
Poszukuję metryk - Lubień Kujawski
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
-
Joanna_Urbaniak
-
Arek_Bereza

Witaj,
A sprawdzałaś stronę genealogia w archiwach ?
https://www.genealogiawarchiwach.pl/#qu ... uery.query
Pozdrawiam,
Arek
A sprawdzałaś stronę genealogia w archiwach ?
https://www.genealogiawarchiwach.pl/#qu ... uery.query
Pozdrawiam,
Arek
-
Joanna_Urbaniak
Bardzo dziękuję za pomoc - teraz sobie już poradzę. Jako początkująca poszukiwaczka korzeni rodzinnych nie zawsze wiem, gdzie mogę szukać materiałów źródłowych. Dobrze, że jest to forum i życzliwe osoby 
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Joanna
Joanna
- Barbara_Lendzion

Re: Poszukuję metryk - Lubień Kujawski
Witam.Joanna_Urbaniak pisze:Bardzo dziękuję za pomoc - teraz sobie już poradzę. Jako początkująca poszukiwaczka korzeni rodzinnych nie zawsze wiem, gdzie mogę szukać materiałów źródłowych. Dobrze, że jest to forum i życzliwe osoby
Joanna
Nie wpisuj imienia i nazwiska, a jedynie miejscowość i klikasz szukaj, a później rok bo nie ma jeszcze dla wszystkich roczników indeksów. Po lewej stronie masz skany (tylko kliknij taki prostokącik nad skanami po lewej stronie) a przy każdym roku po urodzeniach, po ślubach i po zgonach są indeksy. Spisy te wyglądają na zdjęciach trochę inaczej.Jak by coś to pomogę.
Pozdrawiam Barbara
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion
-------------------------------------------------------
Poszukuję: Włocławek - Wilczyńscy,Kulińscy Kowal - Cytaccy ,Baruchowo i okolice: Lewandowscy, Gizińscy,Prusy i Mazowsze - Lendzion