Sieczkowski,Kumor Galicja/USA

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

mmaziarski

Sympatyk
Tytan

Sieczkowski,Kumor Galicja/USA

Post autor: mmaziarski »

Od pół roku staram się pomóc znaleźć nazwisko Sieczkowski i Kumor.
W tym celu zindeksowałem Wysoką Strzyżowską ale wciąż mam rozbieżności
z danymi podanymi przez panią z USA.
Wg danych z USA John Albert Sieczkowski urodził się 8.12.1863 w Wysoka
ja mam akt chrztu Jana Sieczkowskiego z Wysokiej z datą ur.9.12.1863 chrzest .Nie ma podwójnego imienia.
Był on synem Wojciecha i Katarzyny Włodyka.
Żoną John Alberta została Wiktoria Kumor wg danych z USA ur.11.5 .1877
córka Wojciecha Kumor i Katarzyny Czaja,a wg innych danych jako
córka Antoniego Kumor i Tekli Seliga(Szeliga).Podobno miała braci Edwarda
ur.15.12.1882 oraz Grzegorza ur.8.3.1884.
W Wysokiej znajduje się akt ur.Wiktorii Kumor z dnia 18.5.1877 ,chrzest 20 maja córka Wojciecha i Katarzyny Dziadosz.
W wysokiej urodził się w dniu 14.3.1884 ,chrzest 17 marca Grzegorz Kumor
syn Wojciecha i Katarzyny Dziadosz,natomiast w 1882 ur. sie 17.10.Edmund Kumor syn Antoniego i Tekli Szeliga.Chrzest był 20.10.1882.
Wiktoria Kumor emigrowała do USA w 1894,a w 1896 wyszła za Sieczkowskiego.W 1896 urodziła im się córka Julia 2.10.1896 w Elmira
Z powodu tych rozbieżności trzeba by znaleźć dane z manifestu okrętowego z jakiej konkretnie miejscowości przybyła Wiktoria Kumor.
Kim byli jej rodzice imiona i nazwiska.
Najprostszym rozwianiem wątpliwości byłby akt ślubu z USA z parafii,bo wtedy byłby niepodważalny.
Czy ktoś ma pomysł na Sieczkowskiego z podwójnym imieniem.Może urodził się gdzieś poza Wysoką.
Pozdrawiam prosząc pierwszy raz o pomoc,bo lubię zagadki genealogiczne,ale z tą nie mogę sobie poradzić.
MMaziarski
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”