Cisowski/Ciszowski z woj. slaskiego i swietokrzyskiego

Wzajemna pomoc w tworzenie drzewa genealogicznego, dyskusje o genealogicznych programach , opowiadania historyczno-genealogiczne o rodzinie , nasze blogi genealogiczne...

Moderatorzy: elgra, maria.j.nie

Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: vnukinga »

Dzien dobry,

W poszukiwaniu moich przodkow zgromadzilam duzo materialow na temat nazwiska Cisowski/Ciszowski z miast/wsi: Kurzelow, Koniecpol, Chrzastow, Oblasy, Kuznica Grodziska, Pekowiec, Dankow, Wolka, Jezowice, Siplia, Gosciencin; itd.
"Utknelam" na moim 4x pradziadku Franciszku, ale wywody podanych nazwisk siegaja dalej niz moj udokumentowany przodek. Sluze pomoce wszystkim, ktorzy sa zainteresowani tymi nazwiskami w podanych wyzej okolicach/miejscowosciach. Byc moze komus przydadza sie informacje, ktore posiadam. A moze przy okazji znajde kogos kto jest ze mna spokrewniony?
Pozdrawiam!
:)

Kinga Vnuk
Ostatnio zmieniony pn 01 wrz 2014, 22:17 przez vnukinga, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MonikaMaria

Sympatyk

Post autor: MonikaMaria »

Kingo,
Cisowskich/Ciszowskich co prawda nie mam w drzewku, ale mam swoich w parafii Kurzelów, więc na wszelki wypadek zapytam - czy do Twojej rodziny nie wżenili się przypadkiem jacyś Bugajni z Kurzelowa/Gościęcina? :)
Pozdrawiam,
Monika M. Bugajna
Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Witaj Moniko,

niestety, jak na razie nie doszukalam sie powiazan Cisowskich z Bugajnymi. Poszukiwania jeszcze nie zakonczone, kto wie co znajde jeszcze w przyszlosci?
:)
Pozdrawam,

Kinga
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Vnuk (Cisowska)
Interesujace mnie nazwiska: Cisowski, Mendel, Kutynia, Rogozko, Czepielinda, Zak,
Gadecki.Bogusław

Członek PTG
Legenda

Post autor: Gadecki.Bogusław »

Witaj,
mój ojciec Stanisław Ciszowski urodził się w Kliszowie (1933r.), parafia Kije , powiat Pińczów, dziadkowie Stanisław i Stanisława Ciszowscy są pochowani na cmentarzu w Kijach ,
i to jest prawie wszystko co wiem o rodzinie ojca,
mówi Ci to coś ?
pozdrawiam
Bogdan
Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Niestety zadna z rodzin Cisowskich, ktore mam udokumentowane nie pochodzi z Pinczowa.
pozdrawiam,

Kinga
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Vnuk (Cisowska)
Interesujace mnie nazwiska: Cisowski, Mendel, Kutynia, Rogozko, Czepielinda, Zak,
Gadecki.Bogusław

Członek PTG
Legenda

Post autor: Gadecki.Bogusław »

Dzieki za odpowiedz,
pozdrawiam
Bogdan
Awatar użytkownika
vnukinga

Sympatyk
Nowicjusz

Prosze bardzo. Moje wywody sa w wiekszosci z lat 1720-1876. Jestem nadal w trakcie szukania. Byc moze w przyszlosci znajde jakies powiazanie miedzy nami.
Pozdrawiam!

Kinga
Pozdrawiam serdecznie,
Kinga Vnuk (Cisowska)
Tomasz_Żokowski

Sympatyk

Post autor: Tomasz_Żokowski »

Witaj Kingo

Ja akurat poszukuję informacji o przodkach mojej żony z Parafii Kurzelów . Zatrzymałem się na Józefie Cisowskim (1871-1954). Będę wdzięczny za informacje o jego rodzicach i żonie jego Mariannie (1881-1966). Pozdrawiam
Tomasz Żokowski.
Awatar użytkownika
Pastuszko_Patryk

Sympatyk

Post autor: Pastuszko_Patryk »

Witam ja w imieniu mojej spowinowaconej szukam informacji o Cisowskich z Kurzelowa. Dotarłem do Kazimierza i Justyny Cisowskich, których synem był Feliks Cisowski (1777-1828) mąż Urszuli zd. Parley/Grzybek, ich synem z kolei był Józef Cisowski (1810-1877) żonaty z Marianną Cieślik. Mieli m. in syna Macieja Cisowskiego (1843-1917), męża Józefy Kurzelewskiej (1843-1907), którzy mieli wielu dzieci w tym Pawła Cisowskiego (1879-1941) męża Heleny ze Świerczyńskich (1892-1958) córki karbowego Leopolda Świerczyńskiego i Józefy z Kowalczyków, Świerczyńscy mogli pochodzić z parafii Koniecpol. Syn Pawła Roman ożenił się z córką Antoniego (1880-1949) i Feliksy zd. nieznanego nazwiska(1886-1952). Jeżeli ktoś posiada informacje na temat tej gałęzi, lub ma wgląd w metryki Koniecpol to prosze dać znać. To co ja napisałem mam nadzieję że się przyda moze jest ktoś tutaj spokrewniony z tymi osobami rodzinami które podałem powyżej.

Pozdrawiam

Patryk Pastuszko
tercyb

Sympatyk

Re: Cisowski/Ciszowski z woj. slaskiego i swietokrzyskiego

Post autor: tercyb »

Gadecki.Bogusław pisze:Witaj,
mój ojciec Stanisław Ciszowski urodził się w Kliszowie (1933r.), parafia Kije , powiat Pińczów, dziadkowie Stanisław i Stanisława Ciszowscy są pochowani na cmentarzu w Kijach ,
i to jest prawie wszystko co wiem o rodzinie ojca,
mówi Ci to coś ?
pozdrawiam
Bogdan
Moja prababka Marianna Trzeciak była z Ciszowskich urodzona w 1868 w Kokocie parafii Kije córka Wawrzyńca i Małgorzaty z Dębniaków zmarła w 1916. Na stronie Metryki.GenBaza.pl są metryki z parafii Kije.
Teresa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasze drzewa, Programy genealogiczne, Monografie o rodzinach”