Nazwisko: Doliński

Wątki tworzone przez moduł „Nazwiska ” pozycja „Moje konto - Moje nazwiska” (Poszukuję nazwiska..)

Moderatorzy: Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Komentarze

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Komentarze »

Wątek ten zawiera informacje na temat <A HREF="index.php?name=Nazwiska&file=index&nid=1394&ez=2 target=_top">tego nazwiska</A> i osób je noszących
Awatar użytkownika
tosia

Sympatyk

Post autor: tosia »

Helena Dolińska wyszła za mąż za Michała Godziszewskiego ich córką była Natalia Macią z d Godziszewska -Babcia mojego męża . Jeśli to coś znaczy to proszę o kontakt
Awatar użytkownika
aerbert

Sympatyk
Ekspert

Post autor: aerbert »

Tutaj jest trochę o Dolińskich. Może się przyda :)
http://www.rodzinnykociol.com/fcportal/ ... emid=10130

Pozdrawiam,
Ola Erbert
Awatar użytkownika
Kefas

Sympatyk
Kontakt:

Post autor: Kefas »

Rodzina mojej żony - Dolińscy w moim drzewie .

Proszę opisać miejsca skąd pochodzą Wasi kuzyni.

Wiem że część tej rodziny przeniosła się w okolice Wrocławia i do Australii.
jola493

Sympatyk

Post autor: jola493 »

Witam!!!
Moi Dolińscy w drzewie pochodzą z Nieborowa i Bolimowa.
Pozdrawiam wszystkich Dolińskich

Jolanta Bielicka :D :k:
Marszycki

Sympatyk

Post autor: Marszycki »

Jezeli ktos poszukuje Dolińskich radzę
"Przekażmy przeszłość dla przyszłości" Autorzy Wojciech Doliński....

Stefan
agac

Sympatyk
Ekspert

Post autor: agac »

Moi Dolińscy to hutnicy szkła i przemieszczali się od huty do huty tak że trudno za nimi nadążyć są to: Mikołaj z 5 dzieci i Konstanty jego Brat ich siostry jedna wyszła za Szwałka a druga za Szrenka...
Pozdrawiam
Aga
Janusz_Andrasz

Sympatyk

Post autor: Janusz_Andrasz »

Czy ktoś może słyszał o Dolińskich z Rzeszowa i okolic (XIX w.)?Mieli oni swoje majątki m.in. w Mrowli, Nockowej. Wśród nich był również Franciszek Doliński, prezydent miasta Przemyśla (jego matką była siostra mojego 4x pradziadka, Władysława Misky).
Awatar użytkownika
Sianoszek_Michal

Członek PTG

Post autor: Sianoszek_Michal »

Bonifacy Wróblewski (1780-1828) - mieszczanin pochodzenia szlacheckiego, syn Tomasza i Marianny z Hassów w 1810 roku w Nieborowie zawiera związek małżeński z Urodzoną Agnieszką Kunegundą Dolińską (1796-1857), córką Jana Dolińskiego (zm.1799), rządcy folwarku i Anny (ok.1755-1825) z Fibachów secundo voto Jaroszewskiej.
Wdowa po Bonifacym - zawiera związek małżeński w 1829 roku w Bolimowie z Janem Stobieckim - mieszczaninem.
W tym przypadku Bonifacy Wróblewski był - bratem mojego 4xpradziadka Józefa Wróblewskiego (1789-1835)

Wojciech Woźnicki (1837-1860), syn Jana i Wiktori z Żytów w 1855 w Łowiczu - par.Kolegiata zawiera związek małżeński z Urszulą Dolińską (1837-1911), córką Tomasza i Jadwigi z Łukawskich. Tomasz z kolei jest synem Teodora i Teresy z Pierzchałów
W tym przypadku Wojciech Woźnicki był bratem mojego prapradziadka Kazimierza Woźnickiego

Pozdrawiam,
Michał
Ostatnio zmieniony ndz 17 cze 2018, 22:45 przez Sianoszek_Michal, łącznie zmieniany 1 raz.
Janusz_Andrasz

Sympatyk

Post autor: Janusz_Andrasz »

Sianoszek_Michal pisze:Bonifacy Wróblewski (1780-1828) - mieszczanin pochodzenia szlacheckiego, syn Tomasza i Marianny z Hassów w 1810 roku w Nieboerowie zawiera związek małżeński z Urodzoną Agnieszką Kunegundą Dolińską (1796-1857), córką Jana Dolińskiego (zm.1799), rządcy folwarku i Anny (ok.1755-1825) z Fibachów secundo voto Jaroszewskiej.
Wdowa po Bonifacym - zawiera związek małżeński w 1829 roku w Bolimwoie z Janem Stobieckim - mieszczaninem.
W tym przypadku Bonifacy Wróblewski był - bratem mojego 4xpradziadka Józefa Wróblewskiego (1789-1835)

Wojciech Woźnicki (1837-1860), syn Jana i Wiktori z Żytów w 1855 w Łowiczu - par.Kolegiata zawiera związek małżeński z Urszulą Dolińską (1837-1911), córką Tomasza i Jadwigi z Łukawskich. Tomasz z kolei jest synem Teodora i Teresy z Pierzchałów
W tym przypadku Wojciech Woźnicki był bratem mojego prapradziadka Kazimierza Woźnickiego

Pozdrawiam,
Michał
Problem polega na tym, że ja nie wiem, skąd moi Bieniaszewscy przyszli do Rzeszowa ... Pojawili się tu jakoś na początku XIX w., tzn. ja zdobyłem pierwsze informacje o nich z tego czasu ... Nie mam pojęcia, czy mieszkali przedtem gdzieś na Podolu, czy może właśnie gdzieś w centralnej Polsce ... :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nazwiska”