Pytanie do znających Łódź (cmentarze)
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Pytanie do znających Łódź (cmentarze)
Witajcie. Znalazłam w Łodzi brata mojego pradziadka (tzn. akta metrykalne) , jego żony i dzieci. Jeśli chodzi o dzieci to akta urodzenia. Jeden z synów zgłaszał zgon ojca w 1940 oku. Niestety w wyszukiwarce dostępnej w internecie nie ma ich nazwiska, być może są na innych cmentarzach, tu http://pochowani.info/ ich nie ma. Z tego co znalazłam to tych cmentarzy w Łodzi jest oprócz tych trzech w wyszukiwarce jeszcze wiele
niestety. Czy orientujecie się jaka jest możliwość odszukania zmarłego na tych cmentarzach, znając tylko jego nazwisko i imię, czy pozostaje mi dzwonienie po tych cmentarzach. Wymyśliłam, że może odnalazłabym grób a potem żyjącego potomka. Chwytam się wszystkiego jak tonący
Czy ktoś mi podpowie? 
Ostatnio zmieniony wt 23 sie 2016, 16:55 przez Gośka, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam - Gośka
- tadeusz1604

pytanie do znajćych Łódź (cmentarze)
W czasie okupacji niemieckiej w Łodzi był tylko jeden cmentarz dla Polaków. Znajdował się na Chojnach, obecnie przy ul. Kurczaki , zwany potocznie cmentarzem na Kurczakach. Pojedyńcze pochówki zdarzały się również na innych cmentarzach . Może będę mógł pomóc. Musze znać imię , nazwisko i datę zgonu.
Tadeusz
Tadeusz
- IrminaWiderska

- Kontakt:
pytanie do znajćych Łódź (cmentarze)
Panie Tadeuszu, jeśli to nie problem, to bardzo prosiłabym o to, by podczas pomocy dla Pani Gosi, miał Pan również na swojej uwadze nazwisko Libert. Poszukuję tej rodziny w Łodzi właśnie. Nie ma zbyt wielu Libertów w Łodzi, więc wszelkie dane o tym nazwisku mnie interesują.
Z góry dziękuję
Z góry dziękuję