Gardeja czyli dawne Garnsee
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Gardeja czyli dawne Garnsee
Do kasacji. Żegnam.
Piotr.
Piotr.
Ostatnio zmieniony czw 30 wrz 2021, 15:51 przez Sterling, łącznie zmieniany 3 razy.
- Krystyna.waw

Re: Gardeja czyli dawne Garnsee
Gdzie szukałeś?Sterling pisze:Od dawna szukam
Akta młodsze niż 100 lat powinny być w urzędzie stanu cywilnego. Sprawdzałeś tam?
Krystyna
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
*** Szarlip, Zakępscy, Kowszewicz, Broczkowscy - tych nazwisk szukam.
-
Otłowski_Tomasz

Gardeja - kto cokolwiek wie ?
do kasacji
Ostatnio zmieniony czw 30 wrz 2021, 15:49 przez Sterling, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Kubiak_Urszula

Witaj Piotrze.
Tak się składa że czasem bywam w Kwidzynie i tak jak Gardeja tak i Czarne Dolne jest na trasie. Napisz czego oczekujesz,może będę mogła coś dla Ciebie zrobić.
Pozdrawiam Ula.
domeczekk[AT]wp.pl
Tak się składa że czasem bywam w Kwidzynie i tak jak Gardeja tak i Czarne Dolne jest na trasie. Napisz czego oczekujesz,może będę mogła coś dla Ciebie zrobić.
Pozdrawiam Ula.
domeczekk[AT]wp.pl
Minęło już 5 lat od mojego wpisu o poszukiwaniach przodków i zero efektów niestety.
-
Szablewski_P

Co zrobiłeś by uzyskać akt ślubu z 1936 z którego wyciągnąłbyś dane rodziców dziadków?
Co zrobiłeś przez te pięć lat (sic!) by uzyskać akty narodzin dziadków?
Serio wszedłeś na forum by napisać "zero efektów", bo czego się spodziewałeś? Spodziewałeś się, że znajdziemy za Ciebie? Ktoś zrobi relacje na YT w 4k HDR z wizyty w parafii/archiwum?
Czy uprawiasz w naszym towarzystwie jakiś pięcioletni trolling ludzi, którzy często indeksują obce parafie obcym ludziom przez setki godzin? XD
Co zrobiłeś przez te pięć lat (sic!) by uzyskać akty narodzin dziadków?
Serio wszedłeś na forum by napisać "zero efektów", bo czego się spodziewałeś? Spodziewałeś się, że znajdziemy za Ciebie? Ktoś zrobi relacje na YT w 4k HDR z wizyty w parafii/archiwum?
Czy uprawiasz w naszym towarzystwie jakiś pięcioletni trolling ludzi, którzy często indeksują obce parafie obcym ludziom przez setki godzin? XD
aweł
Mam przodków z okolic Warty (Sieradzkie) i Pleszewa (Kaliskie) - także jakby co - PW
Mam przodków z okolic Warty (Sieradzkie) i Pleszewa (Kaliskie) - także jakby co - PW
Witam,
Z Gardei pochodzi Darek Gołębiewski zwany Panem Koralikiem. Łatwo go znaleźć. Może macie wspólnych przodków ?
Pozdrawiam
Justyna
Z Gardei pochodzi Darek Gołębiewski zwany Panem Koralikiem. Łatwo go znaleźć. Może macie wspólnych przodków ?
Pozdrawiam
Justyna
-
Wioletta_Joniak

Witam
Wyślij e-maila do USC Gardeja z zapytaniem, czy mają jakieś przedwojenne akta i przestaw swoją sprawę (chociaż minęło 80 lat i mogą być w AP). Ja poszukiwałam w ciemno aktu zgonu mojej prababci - początek lat 50-tych, odpowiedź otrzymałam bardzo szybko.
Pozdrawiam
Wioletta
Wyślij e-maila do USC Gardeja z zapytaniem, czy mają jakieś przedwojenne akta i przestaw swoją sprawę (chociaż minęło 80 lat i mogą być w AP). Ja poszukiwałam w ciemno aktu zgonu mojej prababci - początek lat 50-tych, odpowiedź otrzymałam bardzo szybko.
Pozdrawiam
Wioletta