Kęska poszukuję - Mistrzewice

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Joanna_Krzemińska

Sympatyk

Post autor: Joanna_Krzemińska »

"Mistrzewice - historia Rodziny Kęska - poszukiwania"

Proszę o pomoc w spisaniu historii rodziny Kęsków z Mistrzewic.
Zapraszam wszystkich chętnych do podzielenia się wiedzą na ten temat.

W swoich poszukiwaniach dotarłam do Jana Kęski ur. w Mistrzewicach ok 1823 syna Wojciecha i Rozalii z Szewczyków.
Z małżeństwa Jana Kęski z Katarzyną z Kołodziejczaków ( tu nie znam rodziców) znalazłam dziewięcioro dzieci urodzonych w Mistrzewicach: Roch, Stanisław, Tomasz, Wojciech, Balbina, Zofia, Marianna, Antonina i Wiktoria.
Stanisław Kęska mój prapradziadek ur. ok 1856 w Mistrzewicach poślubił Józefę z Walczaków (ur. ok 1861)25.05.1884 r akt nr 2.
Z małżeństwa tego znalazłam troje dzieci Józef ur. 13.10.1886 r w Plecewicach - mój pradziadek, Władysław ur. 21.02.1885, i Stanisław ur.w 1891- zmarł 27.02.1895.
Dwa miesiące po śmierci najmłodszego syna Stanisława, zmarł ojciec Stanisław Kęska 23.04.1895 r. Pozostawił żonę i dwóch synów - próbuję ustalić ich losy. Krążą różne historie o grze w karty, księdzu z Mistrzewic itp.
Mój pradziadek Józef ożenił się z Marta z Wypierowskich. Miał trzech synów i córkę: Eugeniusza mojego dziadka, Mariana, Józefa Roberta i Sabinę.
Piszcie a wspólnie odtworzymy historię.
Pozdrawiam
Joanna

*Moderacja tytułu tematu, wątek przeniosłam z Wojny i Powstania zbrojne, Wojsko.. na właściwe podforum tematyczne (m.j.n) Regulamin Zakładanie nowego tematu
Awatar użytkownika
Joanna_Krzemińska

Sympatyk

Post autor: Joanna_Krzemińska »

Dziękuję za przeniesienie tematu do odpowiedniego wątku i przepraszam za kłopot.
Joanna
Joanna

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”