Prośba o .. MyHeritage ... cz.1

Informacje genealogiczne dostępne w Internecie – linki do zasobów, których nie ma w Bibliotece cyfrowej w Katalog linków lub w wątkach tematycznych na tym podforum. Przed wysłaniem zapytania o nazwisko lub parafię, proszę sprawdzić wątki na podforum tematycznym: Poszukuję osób, rodzin oraz Poszukuję parafii, miejscowości

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Awatar użytkownika
sponikowski

Sympatyk

Post autor: sponikowski »

w drzewie tej osoby jest kilka osób... Jeśli link do profilu nie wystarczy proszę o znak-sygnał :)

a oto link: https://www.myheritage.pl/member-538720 ... dzie%C5%84

pozdrawiam - Sławek
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: marzanna62 »

sponikowski pisze:w drzewie tej osoby jest kilka osób... Jeśli link do profilu nie wystarczy proszę o znak-sygnał :)

pozdrawiam - Sławek
Udało sie wejsc przez tego linka. Dziwna sprawa bo wyszukiwalam wczesniej przez adminow stron kilka razy i nie znalazlam go. W drzewie tej osoby jest 4000 osob. Napisalam do niego prosbe o kontakt i podalam maila.
Marzanna

Szukam nazwisk Rzemieniec, Rzemieniecki itp
Tajgete

Sympatyk
Adept

Post autor: Tajgete »

Dobry wieczór!

Podczas dodawania przodków do myheritage wyświetliły mi się dopasowania do takiego kryterium:

Imię i nazwisko: Franciszek Misiak
Zgon: 1814

Pierwsza osoba wydaje mi się być tym samym Franciszkiem co w moim drzewie. Czy ktoś mógłby mi pomóc w zebraniu większej ilości informacji? "Mój" Franciszek był mężem Katarzyny z Organów i ojcem dwójki dzieci: Macieja i Tomasza.

I jeszcze w dopasowaniu do jego syna, pojawiły mi się informacje:

Tomasz Misiak
Drzewo FamilySearch Family Tree
Narodziny: Dzień Miesiąc 1786 - Miejsce
Rodzice: Imiona obojga rodziców
Małżonkowie: Maryanna Misiak i nazwisko jeszcze jednego współmałżonek
Dzieci: Jakob Minias i nazwiska 5 kolejnych dzieci
Rodzeństwo: Feliks Misiak i nazwiska 8 kolejnych rodzeństwo

To co dla mnie byłoby niezwykle cenne to rodzeństwo rzeczonego Tomasza (ja wiem jedynie o Macieju i nie przypuszczałam nawet, że ci dwaj bracia mogli mieć więcej rodzeństwa).

Z góry dziękuję
Ewa
Jadwiga_Sibirska

Sympatyk
Ekspert

Post autor: Jadwiga_Sibirska »

Franciszek Misiak
Narodziny: Około 1734
of Dobron, Lodz, Poland
Śmierć: 19 paź 1814
Dobron, Lodz, Poland

Żona: Katarzyna Misiak
Narodziny: of Dobron, Lodz, Poland
Śmierć: 16 gru 1820
Dobron, Lodz, Poland

Dzieci: Feliks Misiak, Zofia Misiak, Maciej Misiak, Tekla Misiak, Mateusz Misiak, Jozef Misiak, Tomasz Misiak, Lucja Misiak, Grzegorz Misiak, Katarzyna Senesem Misiak

Feliks Misiak
Narodziny: 12 maj 1784
Dobron, Lodz, Poland

Zofia Misiak
Narodziny: 14 maj 1783
Dobron, Lodz, Poland

Jozef Misiak
Narodziny: 10 mar 1789
Dobron, Lodz, Poland

Maciej Misiak
Narodziny: 16 lut 1782
Dobron, Lodz, Poland
Śmierć: 17 paź 1837

Tekla Misiak
Narodziny: 13 wrz 1780
Dobron, Lodz, Poland

Mateusz Misiak
Narodziny: 21 wrz 1792
Dobron, Lodz, Poland

Lucja Misiak
Narodziny: 13 gru 1786
Dobron, Lodz, Poland

Grzegorz Misiak
Narodziny: 10 mar 1789
Dobron, Lodz, Poland

Katarzyna Senesem Misiak
Narodziny: 3 maj 1791
Dobron, Lodz, Poland

Tomasz Misiak
Nie żyje
Imiona: Tomasz Minias
Tomasz Misiak Minias
Tomasz Misiak
Narodziny: 13 gru 1786
Dobron, Lodz, Poland
Małżeństwo: Współmałżonek: Malgorzata Minias
10 lis 1811
Dobron, Lask, Lodz, Poland
Małżeństwo: Współmałżonek: Maryanna Bogucka
14 lis 1825
Dobron, Lodz, Poland
Rodzice: Franciszek Misiak, Katarzyna Misiak
Małżonkowie: Maryanna Misiak (z d. Bogucka), Malgorzata Misiak (z d. Minias)
Dzieci: Jakob Minias, Franciszka Prusisz (z d. Minias), Jedrzej Minias, Pawel Minias, Jadwiga Minias, Maryanna Minias

Pozdrawiam, Jadwiga Sibirska.
Tajgete

Sympatyk
Adept

Post autor: Tajgete »

Bardzo, bardzo dziękuję :)
Awatar użytkownika
Irek_Bartkowski

Sympatyk
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Irek_Bartkowski »

Witam, od kilku dni nie mogę się połączyć ze stroną MyHeritage z żadnego komutera w moim domu. Próbuję zsynchronizować drzewa i pokazuje błąd, że nie można się połączyć z serwerem.
Pozdrawiam
Irek Bartkowski
Poszukuję zgonu Katarzyna Sałkowska vel Bartkowska,Lata 1854-1878 diecezja płocka.
tomasz.n

Sympatyk

Post autor: tomasz.n »

Strona ma się dobrze - problem po Twojej stronie, może wyczyszczenie pamięci podręcznej pomoże?
Pozdrawiam,
Tomasz

* Moderacja wpisu
Awatar użytkownika
sponikowski

Sympatyk

Post autor: sponikowski »

marzanna62 pisze:
sponikowski pisze:w drzewie tej osoby jest kilka osób... Jeśli link do profilu nie wystarczy proszę o znak-sygnał :)

pozdrawiam - Sławek
Udało sie wejsc przez tego linka. Dziwna sprawa bo wyszukiwalam wczesniej przez adminow stron kilka razy i nie znalazlam go. W drzewie tej osoby jest 4000 osob. Napisalam do niego prosbe o kontakt i podalam maila.
Być może to jakiś "zbieracz", a być może nie. W każdym razie bardzo Ci Marzanno dziękuję!!!
Pozdrawiam - Sławek
boo.ann

Sympatyk

Post autor: boo.ann »

Witam, czy mogłabym prosić o odczytanie rekordu znajdującego się pod tym linkiem: https://www.myheritage.pl/names/szymon_byk%20byrecki

Z góry, serdecznie dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam, Ania
MIKMIK

Post autor: MIKMIK »

Wacław
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

Dla Boo.ann

Odczytałam rekord:

Szymon Byk,Byrecki
1911 - 1945
Urodziny: 1 sty 1911
Barysz
Miejsce zamieszkania: Barysz-Gaje Baryskie
Warszawa
Zatrudnienie: zakonnik,Chrystusowiec
Śmierć: 7 kwi 1945
smierć w obozie koncentracyjnym
Członkowie rodziny
Rodzice:
Brat Jana,ojciec Albina Józefa Rozalii,jadwigi Byk
Nieznane Byk
Rodzeństwo:
Albin Byk
Józef Byk
Rozalia Chadała (z d. Byk)
Jadwiga Kaczor (z d. Byk)

dla MIKMIK:

Odczytałam rekord:

Zofia Selka (z d. Kurek)
Nie żyje
Członkowie rodziny
Mąż:
Jan Selka
1892 - 1970
Dzieci:
PaweŁ Selka
1922 - 1995
OTYLIA FrĄczek (z d. Selka)
<Poufne> FrĄczek (z d. Selka)
<Poufne> Kasza (z d. Selka)
Marzanna

KasiulaCzarnula

Post autor: KasiulaCzarnula »

marzanna62 pisze: Na stronie administratorki Józefy Rutkowskiej jest bardzo dokladna data urodzenia pierwszego dziecka pary Józef Paulina - Karoliny Ulanowski. Skad ona zna tak dokladna date? NIe ma tam slowa o miejscowsci jej urodzenia a to mogloby dac namiar na miejsce zamieszkania a byc moze tez slubu rodzicow. Bluj to rzadkie nazwisko prosze sie nie poddawac.
Dokładana data jest znan ponieważ do dnia dzisiejszego mamy kontakt z dziećmi Karoliny, którzy po wojnie osiedlili się w Szczecinie. moja rodzina po innym dziecku pary Józef Paulina - Andrzeja. Dzieci Andrzeja też zamieszkały pod szczecinem. przypadkiem się odnaleźli :) mój dziadek ( syn Andrzeja ) oraz córka Karoliny :)

Co do miejscowości urodzenia dzieci pary Józef i Paulina : Karoliny, Andrzej, Józef, Piotr, Aleksander i Jadwiga też jest ona znana. Wszyscy urodzili się w Skole. A ich dom rodzinny był w Świętosławiu. Daty urodzenia wszystkich dzieci też znam. Udało mi się do tej pory skontaktować z wnukami Józefa oraz Jadwigii (którzy wyjechali do Brazyli)

nic natomiast nie mogę znaleźć o Andrzeju czyli moim pradziadku. Ślad po nim zaginął. Nie mam nigdzie informacji o nim.
dodatkowa trudnością pewnie jest to, że dzieci pary Józef Paulina zmienili nazwisko z Bluj na Blej.
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

KasiulaCzarnula pisze:
marzanna62 pisze: Na stronie administratorki Józefy Rutkowskiej jest bardzo dokladna data urodzenia pierwszego dziecka pary Józef Paulina - Karoliny Ulanowski. Skad ona zna tak dokladna date? NIe ma tam slowa o miejscowsci jej urodzenia a to mogloby dac namiar na miejsce zamieszkania a byc moze tez slubu rodzicow. Bluj to rzadkie nazwisko prosze sie nie poddawac.
Dokładana data jest znan ponieważ do dnia dzisiejszego mamy kontakt z dziećmi Karoliny, którzy po wojnie osiedlili się w Szczecinie. moja rodzina po innym dziecku pary Józef Paulina - Andrzeja. Dzieci Andrzeja też zamieszkały pod szczecinem. przypadkiem się odnaleźli :) mój dziadek ( syn Andrzeja ) oraz córka Karoliny :)

Co do miejscowości urodzenia dzieci pary Józef i Paulina : Karoliny, Andrzej, Józef, Piotr, Aleksander i Jadwiga też jest ona znana. Wszyscy urodzili się w Skole. A ich dom rodzinny był w Świętosławiu. Daty urodzenia wszystkich dzieci też znam. Udało mi się do tej pory skontaktować z wnukami Józefa oraz Jadwigii (którzy wyjechali do Brazyli)

nic natomiast nie mogę znaleźć o Andrzeju czyli moim pradziadku. Ślad po nim zaginął. Nie mam nigdzie informacji o nim.
dodatkowa trudnością pewnie jest to, że dzieci pary Józef Paulina zmienili nazwisko z Bluj na Blej.

Podpowiadałam tylko ze kluczem moze byc ślub Józefa z Paulina. Nie wiem który świetosław znalazłam 3 w Polsce. Nie pamietam zapytania ale szukalabym ich slubu tam gdzie były chrzczone dzieci. W akcie ślubu powinny byc dane Józefa. Zmiana nazwiska nie jest trudnoscia jezeli zna się pierwotne brzmienie. W My Heritage nie ma nic wiecej poza to co napisalam. Pozostaje szukac w innych żrodlach archiwach państwowych diecezjach itp.
Marzanna

Lukasz

Sympatyk

Post autor: Lukasz »

To jest osoba która na zdjęciu jest podobna do mojej rodziny, chciałbym jego ukryte dane jak miejsce urodzenia, ślub, dzieci, rodzice a jeśli da radę to też pozostałe dane.

https://www.myheritage.com/search-recor ... 1c5785dbjj
Pozdrawiam, Łukasz
Awatar użytkownika
marzanna62

Sympatyk
Nowicjusz

To jest niewlasciwy link. To link do ukrytej strony. Prosze podac szukana osobe maksymalnie duzo szczegolow najlepiej daty i administratora drzewa.
Marzanna

Zablokowany

Wróć do „Zasoby internetowe”