a oto link: https://www.myheritage.pl/member-538720 ... dzie%C5%84
pozdrawiam - Sławek
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie, adamgen

Udało sie wejsc przez tego linka. Dziwna sprawa bo wyszukiwalam wczesniej przez adminow stron kilka razy i nie znalazlam go. W drzewie tej osoby jest 4000 osob. Napisalam do niego prosbe o kontakt i podalam maila.sponikowski pisze:w drzewie tej osoby jest kilka osób... Jeśli link do profilu nie wystarczy proszę o znak-sygnał![]()
pozdrawiam - Sławek

Być może to jakiś "zbieracz", a być może nie. W każdym razie bardzo Ci Marzanno dziękuję!!!marzanna62 pisze:Udało sie wejsc przez tego linka. Dziwna sprawa bo wyszukiwalam wczesniej przez adminow stron kilka razy i nie znalazlam go. W drzewie tej osoby jest 4000 osob. Napisalam do niego prosbe o kontakt i podalam maila.sponikowski pisze:w drzewie tej osoby jest kilka osób... Jeśli link do profilu nie wystarczy proszę o znak-sygnał![]()
pozdrawiam - Sławek

Dokładana data jest znan ponieważ do dnia dzisiejszego mamy kontakt z dziećmi Karoliny, którzy po wojnie osiedlili się w Szczecinie. moja rodzina po innym dziecku pary Józef Paulina - Andrzeja. Dzieci Andrzeja też zamieszkały pod szczecinem. przypadkiem się odnaleźlimarzanna62 pisze: Na stronie administratorki Józefy Rutkowskiej jest bardzo dokladna data urodzenia pierwszego dziecka pary Józef Paulina - Karoliny Ulanowski. Skad ona zna tak dokladna date? NIe ma tam slowa o miejscowsci jej urodzenia a to mogloby dac namiar na miejsce zamieszkania a byc moze tez slubu rodzicow. Bluj to rzadkie nazwisko prosze sie nie poddawac.

KasiulaCzarnula pisze:Dokładana data jest znan ponieważ do dnia dzisiejszego mamy kontakt z dziećmi Karoliny, którzy po wojnie osiedlili się w Szczecinie. moja rodzina po innym dziecku pary Józef Paulina - Andrzeja. Dzieci Andrzeja też zamieszkały pod szczecinem. przypadkiem się odnaleźlimarzanna62 pisze: Na stronie administratorki Józefy Rutkowskiej jest bardzo dokladna data urodzenia pierwszego dziecka pary Józef Paulina - Karoliny Ulanowski. Skad ona zna tak dokladna date? NIe ma tam slowa o miejscowsci jej urodzenia a to mogloby dac namiar na miejsce zamieszkania a byc moze tez slubu rodzicow. Bluj to rzadkie nazwisko prosze sie nie poddawac.mój dziadek ( syn Andrzeja ) oraz córka Karoliny
![]()
Co do miejscowości urodzenia dzieci pary Józef i Paulina : Karoliny, Andrzej, Józef, Piotr, Aleksander i Jadwiga też jest ona znana. Wszyscy urodzili się w Skole. A ich dom rodzinny był w Świętosławiu. Daty urodzenia wszystkich dzieci też znam. Udało mi się do tej pory skontaktować z wnukami Józefa oraz Jadwigii (którzy wyjechali do Brazyli)
nic natomiast nie mogę znaleźć o Andrzeju czyli moim pradziadku. Ślad po nim zaginął. Nie mam nigdzie informacji o nim.
dodatkowa trudnością pewnie jest to, że dzieci pary Józef Paulina zmienili nazwisko z Bluj na Blej.