Archiwa w Kielcach digitalizacja i indeksacja

Tematy - indeksacja i digitalizacja metryk, projekty PTG

Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie

wld_lan

Sympatyk
Adept

Post autor: wld_lan »

Witam,

mam pytanie: kiedy metryki urodzeń z Sokoliny (SK) z lat 1898 - 1913 zostaną udostępnione w Genbazie?
Są to metryki sfotografowane dodatkowo przez Kornelię które błyskawicznie zindeksowała Grażyna Nowak.

Z szacunkiem dla bezinteresownie poświęcających swój czas

Włodek
GG_Grudzien

Sympatyk
Adept

Post autor: GG_Grudzien »

Do kogo mogę zgłosić gotowość do zindeksowania parafii Tarczek? Kto może udostepnić zdjęcia do indeksacji?

Pozdrawiam

Grzegorz
kronerhalina

Sympatyk
Mistrz

Post autor: kronerhalina »

swietogen.kielce(at)op.pl Myślę ,że to właściwy adres w sprawie indeksacji.Halina

* Moderacja adresu e-mail (m.j.n) Uprzejmie proszę nie podawać jawnie e-mail w wątkach na Forum – > Regulamin
GG_Grudzien

Sympatyk
Adept

Post autor: GG_Grudzien »

Dziękuję za wskazówkę:)

Pozdrawiam

Grzegorz
Hałat_Anna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Hałat_Anna »

Witam!
Mam problem z odszukaniem metryk (rok 1784 i 1794) z Miastkowa i Wąsocza, w województwie podlaskim, na nazwisko Mrozowski, umieszczonych w Indeksie przez "igoriosso".
Niestety nie mogę nawiązać kontaktu.
Bardzo proszę o pomoc.
Anna
elgra

Członek Honorowy
Mistrz

Post autor: elgra »

Aniu, w złym wątku piszesz.

Spróbuj tu

Podlasie-indeksacja

http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewforum-f-17.phtml
Pozdrawiam, Elżbieta Grabowska z d. Cibińska
moje parafie:Cierno Oksa Węgleszyn Nagłowice (świętokrzyskie)
i Wysocice Sieciechowice (małopolskie) okolice
Hałat_Anna

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Hałat_Anna »

Bardzo dziękuję za informację.
Przepraszam!
Pozdrawiam.
Anna
bsodziak

Sympatyk

Post autor: bsodziak »

Czy ktoś może się orientuje czy w AD lub samej parafii Sędziszów znajdują się księgi z brakujących w AP lat (1848, 1850-53, 1857)?
Szymon
janden

Członek Honorowy
Mistrz

Post autor: janden »

Poinformowałem o tym w innym wątku: http://genealodzy.pl/index.php?name=PNp ... 439#338439
ale powtórzę w tym miejscu, ponieważ ten wątek prawdopodobnie czyta więcej zainteresowanych osób.

Maciej Terek przestał administrować woj. świętokrzyskim (oraz parafiami w ościennych województwach z zasobu AP Kielce, AP Kielce o. Sandomierz i AD Kielce).

Osoby, które mimo to życzą sobie, aby ich indeksy zostały umieszczone w Genetece, proszę o ich przesyłanie na adres: geneteka (małpa) genealodzy.pl

Dotyczy to również tych indeksów, które zostały już przesłane Maciejowi, ale jeszcze nie zostały umieszczone w Genetece.

Zgłoszenia indeksacji z tych terenów również proszę przesyłać na ww. adres.
pozdrawiam
Tomek Turniak
janden

Członek Honorowy
Mistrz

Post autor: janden »

Bardzo proszę wszystkich indeksujących o zerknięcie na stronę Planów: http://geneteka.genealodzy.pl/plany.php?lang=pol

Jeżeli kogoś tam brakuje, proszę o maila na adres geneteka (małpa) genealodzy.pl z podaniem informacji o jaką parafię chodzi i jakie lata.

Ma to na celu ochronę pracy indeksujących - wpisani mają bezwzględne pierwszeństwo przed nie wpisanymi przy wstawianiu indeksów.

Jeżeli któryś wpis jest niewłaściwy (nie te lata, nie robię tej parafii itp.), również proszę o maila.
pozdrawiam
Tomek Turniak
Urszula_Pogoń

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Urszula_Pogoń »

Proszę o informację ile czasu (mniej więcej oczywiście) czeka się na udostępnienie sfotografowanych dopływów. Interesują mnie dwie parafie sfotografowane ostatnio w AP w Kielcach przez P. Kornelię. Wprawdzie podjęłam działania aby dotrzeć do parafii, ale nie wiem jaki będzie finał moich działań.
Awatar użytkownika
Kornelia_Major

Członek PTG
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Kornelia_Major »

Urszula_Pogoń pisze:Proszę o informację ile czasu (mniej więcej oczywiście) czeka się na udostępnienie sfotografowanych dopływów. Interesują mnie dwie parafie sfotografowane ostatnio w AP w Kielcach przez P. Kornelię. Wprawdzie podjęłam działania aby dotrzeć do parafii, ale nie wiem jaki będzie finał moich działań.
Po ogłoszeniu przez Leszka informacji w GenBazie ,że akta metrykalne z wymienionej parafii zostały sfotografowane - to jest informacja ,że są gotowe do indeksacji.
W sprawie indeksacji zasobów z A.P. i A.D Kielce należy zgłosić się do nas:

swietogen.kielce(at)op.pl

Kornelia Major
Staporek_Kamil

Sympatyk
Mistrz

Post autor: Staporek_Kamil »

Pani Kornelio
Czy przewiduje Pani w tym roku fotografowanie w AP dopływów z Krynek i Wąchocka ?
Pozdrawiam
Kamil Stąporek
Awatar użytkownika
Kornelia_Major

Członek PTG
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Kornelia_Major »

Informacja dla indeksujących księgi metrykalne z zasobów A.P.,A.D. Kielce ,oraz parafii.

Maciej Terek nie jest administratorem w genetece - jest administratorem zindeksowanych zasobów z w/w archiwów swiętokrzyskich.oraz przyległych,których akta metrykalne znajdują się w naszych archiwach.

Indeksy przesłane do nas będą publikowane na naszej stronie : www.genealodzy-kielce.pl

Kornelia Major
Urszula_Pogoń

Sympatyk
Mistrz
Kontakt:

Post autor: Urszula_Pogoń »

Pani Kornelio, a jeśli nikt się nie zgłosi do indeksacji, to nie będą udostępnione w katalogu Parafie1 i nie będzie można ich zobaczyć? Sama niestety indeksuję inną parafię. A czy jest ktoś, kto mógłby coś sprawdzić w tych ostatnio sfotografowanych księgach -- parafia Książ Mały i Książ Wielki?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Indeksacja metryk - projekty PTG”