Archiwum Państwowe w Warszawie Oddział w Łowiczu
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Archiwum Państwowe w Warszawie Oddział w Łowiczu
Proszę o pomoc w poszukiwaniu danych o Miazkach (Miazek) z miejscowości Chąśno, Kocierzew i Łowicz.
Pozdrawiam Czarek
Pozdrawiam Czarek
-
Tomasz_Swierzb

Potrzebuję pomocy z Łowicza
Możemy podać sobie rękę ja teź potrzebuję pomocy z AP Łowicz.
Mam nadzieję, że ktoś nam pomoże...
Mam nadzieję, że ktoś nam pomoże...
-
Tomasz_Swierzb

-
Tomasz_Swierzb

Tomku teraz już nie powinno być problemu, bo skończył się im urlop i pracują normalnie;)
Ale dla jedego aktu, którego nie jestem pewien czy jest w danej parafii nie opłaca mi sie jechać, a jak poprosze o kwerendę, to zapłace tyle, że odechce mi sie w ogóle szukać kogokolwiek
Dlatego mam nadzieję, że znajdzie się ktoś życzliwy, kto szuka w tym archiwum i mi pomoże
Ale dla jedego aktu, którego nie jestem pewien czy jest w danej parafii nie opłaca mi sie jechać, a jak poprosze o kwerendę, to zapłace tyle, że odechce mi sie w ogóle szukać kogokolwiek
Dlatego mam nadzieję, że znajdzie się ktoś życzliwy, kto szuka w tym archiwum i mi pomoże
Witam wszystkich!
To mój pierwszy wpis tutaj.
Wygląda na to, że ja niedługo będę musiał zawitać do tego archiwum. Również w poszukiwaniu aktu małżeństwa. Ponieważ mieszkam blisko (16 km do Łowicza) więc dla mnie nie jest to wyprawa i chętnie pomogę w miarę możliwości.
Uprzedzam jednak, że jestem mocno początkujący więc nie mam doświadczenia w poszukiwaniach w archiwach.
Pozdrawiam
Marek
To mój pierwszy wpis tutaj.
Wygląda na to, że ja niedługo będę musiał zawitać do tego archiwum. Również w poszukiwaniu aktu małżeństwa. Ponieważ mieszkam blisko (16 km do Łowicza) więc dla mnie nie jest to wyprawa i chętnie pomogę w miarę możliwości.
Uprzedzam jednak, że jestem mocno początkujący więc nie mam doświadczenia w poszukiwaniach w archiwach.
Pozdrawiam
Marek
-
Tomasz_Swierzb

A Państwowe Łowicz - prośba
APnie Marku to jak będzie się Pan wybierał to proszę niech da Pan znać;)
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
Łowicki oddział APW do końca października 2011 nieczynny
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
W sierpniu spędziłem parę dni w AP Łowicz. Warunki do pracy są tam kiepskie, ale personel -- tylko życzyć sobie, by taki był we wszystkich archiwach. Zamówienia realizowane są w kilka minut!
- gosia.6806

Witam.
Nie wiem czy dobrze trafiłam....
W czasie poszukiwań dalszej rodziny mojego prapra dziadka Jana Sandomierz urodzonego w Nowej Wsi powiecie Sochaczewskim w roku 1858 i po wydzwanianiu po parafiach dowiedziałam się,że Nowa Wieś byla wioską należącą do Parafii pw.Św Michała Archanioła i Św Anny w miejscowości KAMION.Zwanej również KAMION PODUCHOWNY.W parafii tej powiedziano mi że księgi z tamtych lat są w Archiwum w Łowiczu.
Nie wiem gdzie się skierować i jak dalej szukać...Czy może jest jakiś namiar na internetową bazę danych bym mogła sprawdzić czy są tam jakieś zapiski o nazwisku Sandomierz i dalszych moich przodkach czy może musze udać się tam osobiście?
Może mi ktoś pomóc?
Z góry dziękuje za jakąkolwiek wskazówkę.
Pozdrawiam Małgorzata
Nie wiem czy dobrze trafiłam....
W czasie poszukiwań dalszej rodziny mojego prapra dziadka Jana Sandomierz urodzonego w Nowej Wsi powiecie Sochaczewskim w roku 1858 i po wydzwanianiu po parafiach dowiedziałam się,że Nowa Wieś byla wioską należącą do Parafii pw.Św Michała Archanioła i Św Anny w miejscowości KAMION.Zwanej również KAMION PODUCHOWNY.W parafii tej powiedziano mi że księgi z tamtych lat są w Archiwum w Łowiczu.
Nie wiem gdzie się skierować i jak dalej szukać...Czy może jest jakiś namiar na internetową bazę danych bym mogła sprawdzić czy są tam jakieś zapiski o nazwisku Sandomierz i dalszych moich przodkach czy może musze udać się tam osobiście?
Może mi ktoś pomóc?
Z góry dziękuje za jakąkolwiek wskazówkę.
Pozdrawiam Małgorzata
-
Sroczyński_Włodzimierz

- Otrzymał podziękowania: 1 time
"Nie wiem czy dobrze trafiłam...."
raczej nie, wątek jest o Archiwum Państwowym (a właściwie AP m.st. Warszawy oddział Łowicz)
"Czy może jest jakiś namiar na internetową bazę danych[...]"
co z Kamiona jest w AP zobaczysz w bazie NDAP "pradziad"
AD Łowicz:
http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis/in ... =53&idd=13
raczej nie, wątek jest o Archiwum Państwowym (a właściwie AP m.st. Warszawy oddział Łowicz)
"Czy może jest jakiś namiar na internetową bazę danych[...]"
co z Kamiona jest w AP zobaczysz w bazie NDAP "pradziad"
AD Łowicz:
http://www.diecezja.lowicz.pl/serwis/in ... =53&idd=13
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
- gosia.6806

Prawdopodobnie już wymieniono ten personel, gdyż na jakąkolwiek odpowiedź czekam już ponad trzy tygodnie.Warunki do pracy są tam kiepskie, ale personel -- tylko życzyć sobie, by taki był we wszystkich archiwach. Zamówienia realizowane są w kilka minut!
p.s. Nie tak dawno sprawę w Archiwum w Niemczech załatwiłem w niecałe dwa tygodnie (wysłałem prośbę mailem, przysłali akt zgonu z fvat na kilkanaście Euro do zapłacenia, i wtedy wysłałem kasę) - szybko i z pełnym zaufaniem do klienta mimo iż załatwiałem taką sprawę u nich po raz pierwszy. Można ? - MOŻNA !!! tylko trzeba chcieć
A w naszych APach ? Wysyłam maila i . . . . . . . . . . . . czekanie, formułki, wewnętrzne regulaminy wszystko po to by zniechęcić potencjalnego klienta do załatwienia swojej sprawy.
Mimo iż już mam w wielu APach historię swoich próśb/zakupów i wpłat to i tak traktują mnie jak genealoga czyli intruza (napisałeś to sobie teraz poczekasz).
Piszę w temacie AP Łowicz, ale moje rozgoryczenie dotyczy systemu pracy także wielu innych APów.
Krzysztof
Krzysztof
Tu się z Tobą nie zgodzę byłam w AP Łowicz każdego dnia od 23 listopada do 11 stycznia i chciałabym aby w każdym archiwum tak podchodzono do klientów ja właśnie w tym archiwum.Pracownicy są bardzo mili i robią więcej niż powinni.W trakcie wizyt miałam okazję być świadkiem jak czasami ktoś dzwonił a okazywało się ,że mail nie dotarł do archiwum.Szkoda,ze nie napisałeś do mnie postarałabym się pomóc ale wystarczy wykonać 1 telefon i sprawa się wyjaśni.Ja będę dopiero w Łowiczu w połowie lutego jeśli będziesz potrzebował pomocy daj znać ale myślę,że sprawa wyjaśni się wcześniej
Tu się z Tobą nie zgodzę byłam w AP Łowicz każdego dnia od 23 listopada do 11 stycznia i chciałabym aby w każdym archiwum tak podchodzono do klientów ja właśnie w tym archiwum.Pracownicy są bardzo mili i robią więcej niż powinni.W trakcie wizyt miałam okazję być świadkiem jak czasami ktoś dzwonił a okazywało się ,że mail nie dotarł do archiwum.Szkoda,ze nie napisałeś do mnie postarałabym się pomóc ale wystarczy wykonać 1 telefon i sprawa się wyjaśni.Ja będę dopiero w Łowiczu w połowie lutego jeśli będziesz potrzebował pomocy daj znać ale myślę,że sprawa wyjaśni się wcześniej
pozdrawiam serdecznie
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Eliza
poszukuję aktu urodzenia Wincenty Rychliński ok.roku 1792 syn Mateusza
Moje doświadczenia są zupełnie inne .
W Archiwach pracuję ludzie aż nad wyraz uprzejmi i zyczliwi .
W jednym z AP oddalonym ode mnie o 12 godzin jazdy pociągiem pośpiesznym pracownik nie tylko ,że odnalazł akty o ,które prosiłem i przesłał to...............
...przemiła Pani poszła do Sądu Rejonowego wydział ksiąg wieczystych i odnalazła wszystkie zapisy w otwartej księdze wieczystej
dotyczące moich przodków .
Komu by sie chciało ?
W Archiwach pracuję ludzie aż nad wyraz uprzejmi i zyczliwi .
W jednym z AP oddalonym ode mnie o 12 godzin jazdy pociągiem pośpiesznym pracownik nie tylko ,że odnalazł akty o ,które prosiłem i przesłał to...............
...przemiła Pani poszła do Sądu Rejonowego wydział ksiąg wieczystych i odnalazła wszystkie zapisy w otwartej księdze wieczystej
dotyczące moich przodków .
Komu by sie chciało ?
-
kołobrzeżanka
poszukuję informacji z AP w Łodzi,Łowicza
AP w Łodzi lub oddział w Łowiczu-poszukuję osoby, która mogłaby dotrzeć do danych o rodzinach Zofii Jagodzińskiej -pochowanej na cmentarzu w Oszkowicach i jej męża Antoniego Czarneckiego, ich dzieci Mariana, Antoniego, Ireny i Stanisława ( mojego dziadka ur.08.10.1926 w Jasionnej .par.Oszkowice )