Barowie z Wodzisławia

Tablica ogłoszeń, pomoc w poszukiwaniu osób i rodzin; Poszukuję NazwiskaMoje konto” - „Moje nazwiska ” ; w tytule tematu proszę napisać "nazwisko i imię" lub "nazwiska i imiona" poszukiwanych osób, rodzin

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

kipling

Sympatyk

Barowie z Wodzisławia

Post autor: kipling »

Witam,
Poszukuję informacji o rodzinie Bar z Wodzisławia powiat jędrzejowski. Mój pradziadek Stefan Bar urodził się 29.06. 1883 r. w Kazinach jako syn Antoniego i Emilii z Makowskich. Rodzeństwo Stanisław, Stanisława, Józef i być może inni. Ożenił się 8.02.1914 z moją prababcią Seweryną Koprowiak córką Michała i Bronisławy Neuman. Z tego związku urodzili się: Michalina (1919-91) żona Jana Gawrońskiego z Wodzisławia, Marian (1922-89), Maria (1925-97 moja babcia). Stefan zmarł przed rokiem 1928 niestety nie jestem pewien gdzie i tutaj proszę o pomoc. Seweryna Bar wyszła za mąż za Władysława Bartkiewicza w 1928 roku (dzieci Stanisław i Anna).
Seweryna Koprowiak miała chyba 11 rodzeństwa. Pochodziła bądź z Kurzej Góry lub Gostynia woj. poznańskie.
Gdyby ktoś z Państwa posiadał jakiekolwiek informacje na temat rodziny Barów lub Koprowiaków będę bardzo wdzięczny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję osób, rodzin”