Witam,
szukam przodków, ale najpierw rodziców Franciszka Miazek z poniższego aktu ślubu z Katarzyną Popek dd. Pakos.
A29 z 1840 - Franciszkiem Miazek s. Macieja i Salomei małżeństwa Miazków, lat 18 czyli ur. 1821/1822
http://metryki.genealodzy.pl/metryka.ph ... 999&y=1650
Znalazłem akt śmierci Macieja Miazek A49/1832 lat 50, pozostawił po sobie żonę (Salomea) oraz akt zgonu Salomei Miazek 1865 A23. Czy jestem w stanie znaleźć coś więcej, proszę o jakąś wskazówkę lub pomoc.
Mam też pewną hipotezę, ale to bardziej przeczucie -że moja Salomea Miazkowa to Salomea dd. Poradowska c Sebastiana i Agnieszki U 1793 (K. 30).
Mariusz
Szukam w parafi Łaznów
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
Szukam w parafi Łaznów
Mariusz
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Poszukuję rodzin
Kaczmarek vel Karczmarczyk, Magiera, Lawendowski, Stępnik, Ostałowski, Idzikowski, Jezierski, Włostowski, Męcina par. Krzemienica; Płocki, Luch, Susik, Bala Reszka par. Żelechlinek; Gromek, Wolny, Słodki par. Wysokienice
Szukam w parafi Łaznów
czy ktoś mógłby mi pomóc w tym temacie?
Z góry dziękuję
Z góry dziękuję
Mariusz
Poszukuję rodzin
Poszukuję rodzin
-
Arek_Bereza

- Otrzymał podziękowania: 5 times
Szukam w parafi Łaznów
Mariuszu,
Moim zdaniem to Salomea Poradowska (99%) ale oczywiście nie będziesz miał 100% pewności bez aktu ślubu a z tym będzie problem. Jak chcesz się bardziej upewniać możesz spróbować odnaleźć wszystkie akty urodzeń dzieci rodzeństwa Franciszka czyli wnuków Macieja i Salomei. W aktach ślubu Franciszki, Katarzyny, Agaty, Jadwigi, Antoniego nie znalazłem śladów Franciszka (a więc łącznika). Może będzie stawał jako świadek w tych ww. aktach urodzenia. Tyle, że to chyba nie zmieni Twojej sytuacji. Dziś w Rokicinach mieszka 249 osób, w 1827 było 288 mieszkańców http://dir.icm.edu.pl/Slownik_geograficzny/Tom_IX/702
Prawdopodobieństwo, że to nie jest Petronela Poradowska jest chyba bliskie zera.
Pozdrawiam,
Arek
Moim zdaniem to Salomea Poradowska (99%) ale oczywiście nie będziesz miał 100% pewności bez aktu ślubu a z tym będzie problem. Jak chcesz się bardziej upewniać możesz spróbować odnaleźć wszystkie akty urodzeń dzieci rodzeństwa Franciszka czyli wnuków Macieja i Salomei. W aktach ślubu Franciszki, Katarzyny, Agaty, Jadwigi, Antoniego nie znalazłem śladów Franciszka (a więc łącznika). Może będzie stawał jako świadek w tych ww. aktach urodzenia. Tyle, że to chyba nie zmieni Twojej sytuacji. Dziś w Rokicinach mieszka 249 osób, w 1827 było 288 mieszkańców http://dir.icm.edu.pl/Slownik_geograficzny/Tom_IX/702
Prawdopodobieństwo, że to nie jest Petronela Poradowska jest chyba bliskie zera.
Pozdrawiam,
Arek
Szukam w parafi Łaznów
Tak też myślałem, dziękuję Ci Arku za Twoją opinie.
Mariusz
Poszukuję rodzin
Poszukuję rodzin