Gdzie jest pochowany Witold Dukiet?

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

lila

Sympatyk

Post autor: lila »

Poszukuję informacji o miejscu pochówku inż. Witolda Władysława Dukieta. Nie wiem kiedy i gdzie zmarł. Ur. 1904r. Przed II wojną mieszkał w Radomiu. Występuje jako tłumacz książki "Technologia metali", którą opublikowało PWN w 1956 r., czyli wtedy jeszcze żył. Sprawdzałam w różnych możliwych wyszukiwarkach, bez skutku. Może ktoś jest w stanie mi pomóc?
Pozdrawiam.
Liliana Komorowska
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

to nie jest oczywiste
"Występuje jako tłumacz książki "Technologia metali", którą opublikowało PWN w 1956 r., czyli wtedy jeszcze żył."
Proces wydawniczy mógł trwać ładnych parę lat, a tłumaczenie mogło być wręcz przedwojenne
"a klasycznie"? dopisek o zgonie, małżeństwie w już dostępnych U1904? bądź w M o zgonie?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
lila

Sympatyk

Post autor: lila »

Nie posiadam aktów urodzenia, ani małżeństwa. Dukiet urodził się w Dobromilu. Z tej parafii nie ma metryk za ten okres. Osoba ppor.inż.Witolda Władysława Dukieta interesuje mnie pod kątem przebiegu jego służby wojskowej (tę prześledziłam), niemniej jednak jego powojenne losy są mi nieznane. Nie znalazłam go w żadnym wykazie poległych. Szukam jego zdjęcia oraz jak pisałam wyżej daty i miejsca śmierci. Zgadzam się oczywiście z powyższą sugestią, że data wydania książki nie jest tożsama z okresem pracy nad nią.
Pozdrawiam.
Liliana Komorowska
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”