Parafia Olkusz - indeksacja
Moderatorzy: elgra, Galinski_Wojciech, maria.j.nie
Panie Karolu !
Czy ma Pan przypadkiem akt zgonu Romana Bukowskiego ?
Powstańca Listopadowego, właściciela Klucz (podobno mu ten majątek skonfiskowano), ale w 1862 występuje jako dziedzic Klucz gdy zostaje mianowany wójtem Kwaśniowa).
Pochowany jest na starym cmentarzu w Olkuszu. Wg napisu na nagrobku zmarł 21.10.1862 (lub 1882 r.).
Tadek
Powstańca Listopadowego, właściciela Klucz (podobno mu ten majątek skonfiskowano), ale w 1862 występuje jako dziedzic Klucz gdy zostaje mianowany wójtem Kwaśniowa).
Pochowany jest na starym cmentarzu w Olkuszu. Wg napisu na nagrobku zmarł 21.10.1862 (lub 1882 r.).
Tadek
-
karolszotek

Mam i chętnie wyślę, proszę podać adres mailowyTed_B pisze:Panie Karolu !
Tadek
W między czasie dostałem już inne informacje na temat tej osoby oraz potwierdzenie jego roku zgonu (1862). Niedługo był wójtem. Tylko 10 miesięcy.
Może Pan wysłać na ten email: bomba2006@wp.pl
Pozdrawiam !
Tadek
PS.
Występuje Slawinski (ew. Sławiński) Stanisław - dom nr 44 na przedmieściu z rolą - jeden - 1,24 zł.
Inne nazwisko podobne Staydziński Walenty.
Może Pan wysłać na ten email: bomba2006@wp.pl
Pozdrawiam !
Tadek
PS.
Występuje Slawinski (ew. Sławiński) Stanisław - dom nr 44 na przedmieściu z rolą - jeden - 1,24 zł.
Inne nazwisko podobne Staydziński Walenty.
Rozumiem że "moich" nazwisk brak. W takim razie mam pytanie czy Rabsztyn w tym czasie miał osobną parafię ? Wiem że niejaki Joseph Slatynski był ok. 1806, 1808 leśniczym w Rabsztynie . Mam list podpisany "bei Olkusch" dlatego zapytałem. W 1815 (wg Szematyzmów ) pracował już na innym terenie. Pozdrawiam,
Bartosz
Bartosz
Witam !
Panie Karolu !
Mam jeszcze 2 małe prośby. Zagalopowałem się a tym Romanem Bukowskim trochę - żeby zamknąć ten temat brakuje mi 2 rzeczy.
1. córka jego Lucyna ur. się 15.06.1852 r. Czy nie ma jej aktu urodzenia w Olkuszu ? Poprzednia 3-ka dzieci urodziła się w Tarnawie, a jej tam nie ma - może mieszkali już w Kluczach !?
2. w dn. 17.05.1848 roku ur. się w Tarnawie syn Teodor Rudolf Ludwik. W 1862 r. już go nie ma - możliwe że zmarł. Niech Pan sprawdzi w Olkuszu w indeksach zmarłych z lat 1850 do 1861 czy go tu nie ma .
Pozdrawiam !
Tadek
Panie Karolu !
Mam jeszcze 2 małe prośby. Zagalopowałem się a tym Romanem Bukowskim trochę - żeby zamknąć ten temat brakuje mi 2 rzeczy.
1. córka jego Lucyna ur. się 15.06.1852 r. Czy nie ma jej aktu urodzenia w Olkuszu ? Poprzednia 3-ka dzieci urodziła się w Tarnawie, a jej tam nie ma - może mieszkali już w Kluczach !?
2. w dn. 17.05.1848 roku ur. się w Tarnawie syn Teodor Rudolf Ludwik. W 1862 r. już go nie ma - możliwe że zmarł. Niech Pan sprawdzi w Olkuszu w indeksach zmarłych z lat 1850 do 1861 czy go tu nie ma .
Pozdrawiam !
Tadek
Panie Karolu
jeśli ma Pan akty małżeństw
1802 Julian Foryś-Niemcówna
1832 Mateusz Foryś-Katarzyna Piątek
1844 Ignacy Foryś-Helena Skubis
1858 Teofil Foryś- Katarzyna Dziubek
bardzo proszę o przesłanie na maila mholy małpa el-jet.pl
z góry serdecznie dziękuję
Małgośka
jeśli ma Pan akty małżeństw
1802 Julian Foryś-Niemcówna
1832 Mateusz Foryś-Katarzyna Piątek
1844 Ignacy Foryś-Helena Skubis
1858 Teofil Foryś- Katarzyna Dziubek
bardzo proszę o przesłanie na maila mholy małpa el-jet.pl
z góry serdecznie dziękuję
Małgośka
Ostatnio zmieniony czw 24 lis 2016, 14:42 przez mholy, łącznie zmieniany 1 raz.
Foryś, Forysiewicz, Tarada - szukam
- Kostkowski

Re: Parafia Olkusz
Witam serdeczniekarolszotek pisze:Posiadam zdjęcia większości metryk z XIX wieku z parafii Olkusz i chętnie pomogę w poszukiwaniu przodków!
Bardzo proszę o sprawdzenie występowania nazwisk Kostkowski i Kostkowska.
Z najlepszymi życzeniami wszelkiej pomyślności
Władysław Edward Kostkowski
Władysław Edward Kostkowski
- Sierzputowski_Jan

- Krzysiek_Imiołek