Problem .. wysłanie "pw" prywatne wiadomości

Zgłaszanie i pomoc w rozwiązywaniu problemów technicznych na naszej stronie w tym Rejestracja - brak hasła

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
redie

Sympatyk
Nowicjusz

Powiadomienia o nowych wiadomościach prywatnych

Post autor: redie »

Jest opcja "Powiadom mailem ?" przy odpowiadaniu na PW, ale z niej nigdy nie korzystałem więc nie wiem czy emaila dostanie mój odbiorca czy może ja gdy on mi odpowie.
Jeśli faktycznie działa to w ten sposób że nadawca decyduje o tym czy odbiorca dostanie wiadomość na maila czy nie, to nie jest to dobre rozwiązanie według mnie.

Czy administrator mógłby się wypowiedzieć na ten temat?
Zdarzyło mi się że przez 2 tygodnie nie zauważyłem nowej wiadomości prywatnej. Natomiast swoje skrzynki pocztowe sprawdza mi przeglądarka, więc gdyby taka opcja była dostępna to było by to miłe udogodnienie.

[Edit]
Dziękuję za przeniesienie mojego wątku do tego tematu.
Mam pytanie. Gdzie znajdują się opcje wskazane przez użytkownika Tomek1973, bo nie mogę nigdzie tego znaleźć.
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz
Podziękował: 1 time
Otrzymał podziękowania: 1 time

Post autor: maria.j.nie »

Witam

Proszę sprawdzić, belka środkowa pod [Wejdź na Forum] a na belce " ikonka " Obrazek Profil http://www.genealodzy.pl/PNphpBB2-profi ... file.phtml

Pozdrawiam serdecznie Maria
Sroczyński_Włodzimierz

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: Sroczyński_Włodzimierz »

a która z opcji z profilu:
"
Zawsze pokazuj mój Adres Email:
Ukryj moją obecność na forum:
Zawsze powiadamiaj o odpowiedziach:
Wysyła email gdy ktoś odpowie w temacie, w którym napisałeś wiadomość. Możesz to zmienić przy każdej napisanej wiadomości
Otwórz okno przy nadejściu Wiadomości:
Zawsze dodawaj mój podpis:
Zawsze włączaj BBCode:
Zawsze włączaj HTML:
Zawsze włączaj Uśmieszki:
Styl Forum:
"
zapewnia wysłanie powiadomienia na maila o PW w przypadku, gdy nadawca PW nie zaznaczy "powiadom"?
Bez PW. Korespondencja poprzez maila:
https://genealodzy.pl/index.php?module= ... 3odzimierz
Awatar użytkownika
redie

Sympatyk
Nowicjusz

Post autor: redie »

Niestety nie mam tam opcji: "Powiadom o Prywatnej Wiadomości".
I wydaje mi się że opcja "Zawsze dodawaj mój podpis" nie działa, bo nie widzę w swoich postach podpisu.
Skalski_Mikołaj

Post autor: Skalski_Mikołaj »

Witam,
Mam wrażenie, że wysyłanie PW też jest limitowane dla użytkowników nieautoryzowanych jeszcze. Tzn. tych użytkowników, którzy nie wygenerowali min. 5 postów na forum. Właśnie wysłałem kolejnego PW, tym razem do Marii - administratorki. Wcześniejsi adresaci PW nie odpowiedzieli i twierdzą, że nie dostali mimo, że w miedzyczasie logowali się na portal genealodzy.pl. A może polskie ogonki w nazwie mojego użytkownika coś brużdżą? :) Ten post jest 5. więc liczę, że PW zadziała wreszcie oraz, że będę mógł korzystać z emaili do pozostałych użytkowników :)
pozdrawiam,
Mikołaj
Awatar użytkownika
maria.j.nie

Administrator
Nowicjusz
Podziękował: 1 time

Post autor: maria.j.nie »

Witam

Otrzymałam wiadomość "pw" wysłaną 20:13. Przesłałam odpowiedź 20:57 odznaczając opcję "Powiadom e-mailem" adresata ... :wink:

Pozdrawiam serdecznie Maria
ahavita

Sympatyk

Post autor: ahavita »

Witam,
Nie zostalam powiadomiona o wiadomosciach, ktore otrzymalam (w marcu i kwietniu), nie wyswietlaly sie tez na pasku. Dzis, przed chwila, dostalam informacje o nowej wiadomosci i przy okazji odkrylam te poprzednie.
Pozdrawiam, Asia
Poszukuje metryk ewanelikow Kribbe,Kripp,Kriep,ewent.Krübbe.
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

NIE DOCHODZĄ POWIADOMIENIA PW

Post autor: Burdziński_Krzysztof »

Witam: coś niedobrego jest w sprawie powiadamiania otrzymanych pw poprzez mail. Informacje o nowych postach dostaję, natomiast nie otrzymuję powiadomień o otrzymanych prywatnych wiadomościach , tak smao wysłałem do userki pw a ona nic nie wie o o pw. Nawet po wejściu na forum nie pokazuje sie w górnych menu informacja o pw. Proszę sprawdzić system na forum.
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
ahavita

Sympatyk

Re: NIE DOCHODZĄ POWIADOMIENIA PW

Burdziński_Krzysztof pisze:Witam: coś niedobrego jest w sprawie powiadamiania otrzymanych pw poprzez mail. Informacje o nowych postach dostaję, natomiast nie otrzymuję powiadomień o otrzymanych prywatnych wiadomościach , tak smao wysłałem do userki pw a ona nic nie wie o o pw. Nawet po wejściu na forum nie pokazuje sie w górnych menu informacja o pw. Proszę sprawdzić system na forum.
Witam,
Czy informowanie o pw przez maila ciągle szwankuje?
Pozdrawiam ,Aśka
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Tak, nadal. Nie wiem, gdzie ustawia się preferencje konta, może tam coś jest nie tak.
A może na próbę proszę coś wysłać do mnie na pw.
Osoby:Olszyński,Krajewscy,Burdziński, Kursa, Wyroślak -Chodel, Ingrunt, Przemysław i Mieczysław Leszczyński-rej.Płońska,Piętka,Murawski-Mińsk Białoruś
ahavita

Sympatyk

Wysłałam :)
Aśka
Awatar użytkownika
Burdziński_Krzysztof

Sympatyk

Teraz doszło. Czy coś było nie tak?
ahavita

Sympatyk

Nie,chciałam się upewnić czy jak napiszę wiadomość,odbiorca będzie poinformowany :) dobrze,że działa.
Pozdrawiam,Aśka
DankaW

Sympatyk
Adept

prywatne wiadomości

Post autor: DankaW »

Witam
Dostaję mailowo informacje o nowych postach lecz nie otrzymuję żadnych powiadomień (mailowych ani po zalogowaniu nie pojawia się informacja o pw) w przypadku nadejścia prywatnych wiadomości. Każdorazowo muszę zaglądać do "mojego konta" i sprawdzać czy nadeszła jakaś wiadomość
Ponadto mam tylko wykaz i wgląd do wiadomości otrzymanych a nie mam żadnego dostępu do moich wiadomości wysłanych (w zasadzie wcale nie jestem pewna czy je wysłałam).
Bardzo proszę o pomoc
Pozdrawiam
Danuta
DankaW

Sympatyk
Adept

prywatne wiadomości

Post autor: DankaW »

Otrzymałam powiadomienie mailem o wpisie w tym wątku.
Na głównej stronie - Nie masz nowych wiadomości.
"Twoje prywatne wiadomości" - brak nowej poza tymi, które już miałam
Pozdrawiam
Danuta
ODPOWIEDZ

Wróć do „Problemy techniczne”