Czy ktoś, kto jest w posiadaniu IV tomu (nazwiska na literę M) Corpus studiosorum Universitatis Iagellonicae, mógłby pomóc mi w zdobyciu zawartych tam informacji o kilku osobach noszące nazwisko Misky?
Przy okazji - polecam serdecznie ten zestaw krótkich biogramów (zawierających m.in. imiona i nazwiska rodziców) wszystkich studentów UJ w latach 1850 - 1918! Do doskonałe źródło informacji o nich!
Informacja w Corpus studiosorum Universitatis Iagellonicae
Moderatorzy: elgra, maria.j.nie
-
Janusz_Andrasz

Re: Informacja w Corpus studiosorum Universitatis Iagellonic
A masz tom z literą "D", że się zapytam, Tadeusz Domański, ur. 1874 r. tam studiował. Przeglądałam w archiwum UJ, ale właśnie planuję zerknąć do archiwum po raz drugi.Janusz_Andrasz pisze:Czy ktoś, kto jest w posiadaniu IV tomu (nazwiska na literę M) Corpus studiosorum Universitatis Iagellonicae, mógłby pomóc mi w zdobyciu zawartych tam informacji o kilku osobach noszące nazwisko Misky?
Przy okazji - polecam serdecznie ten zestaw krótkich biogramów (zawierających m.in. imiona i nazwiska rodziców) wszystkich studentów UJ w latach 1850 - 1918! Do doskonałe źródło informacji o nich!
Łucja
-
Janusz_Andrasz

Niestety nie mam. Chciałem kupić je w formie e-booka, ale jest dostępny tylko jeden e-book, omawiający bodajże studentów z nazwiskami na literę R ...
Ale dzięki za info, że coś takiego w ogóle jest. Na "R" też mam, Erazm Rościszewski. I też widziałam już w archiwum UJ, ale teraz myślę, żeby jeszcze raz tam zajrzeć i dokładnie obfotografować, wyciągnąć ile się da z tych informacji. Akurat oba moje nazwiska to osoby, których ród wymarł (?) lub wymiera, a więc szczególnie ważne żeby utrwalić możliwie wszystko.
Łucja
Łucja
-
Janusz_Andrasz

Dokładnie! Moi Misky to też poniekąd ród wymierający a poza tym wciąż nie potrafię powiązać mojego przodka z paroma innymi osobami noszącymi to nazwisko. Mam nadzieję, że informacje zawarte w tych biogramach pomogą mi w tym ...