T: "Pułtusk Pniewo Przewodowo Wyszków Lubiel Barcice" *
Poszukuję informacji z XVIII i pierwszej połowy XIX wieku dotyczących rodzin:
Liśkiewicz vel Liszkiewicz Barcice
Kuchta Barcice
Łuba Barcice
Tolak Barcice
Krawczyk Barcice
Sadowski Barcice
Gajewski vel Gajewnik Lubiel
Fred/Fryd Lubiel
Grzelak Pniewo
Witkowski Przewodowo
Pieńkos Przewodowo
Nowosielski Pułtusk
Wąsicki vel Wąsiecki Pułtusk
Bryszewski Wyszków
Matwiejczyk Wyszków
Wróbel Wyszków
pozdrawiam serdecznie,
Witold
*temat zmieniony przez moderatora
Liśkiewicz, Kuchta, Łuba, Tolak, Krawczyk itd.
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Liśkiewicz, Kuchta, Łuba, Tolak, Krawczyk itd.
Witam,
Chętnie dołączę się do poszukiwań na temat rodziny Kuchta - Barcice. Utknęłam na Jan Kuchta ur. 1906r., nazwisko rodowe matki prawdopodobnie Naruszczka. Imię ojca bodajże Józef. Pierwsza zona to Bronisława zd.Czyż.
Mam zdjęcie bardzo stare, zniszczone ze strony rodziny Kuchta, podpisane " Kalinowska, Waszkiewicz". Nigdzie nie mogę trafić na jakiekolwiek powiązanie Kuchta/Waszkiwicz, Kuchta/Kalionowska.
Może Pan wie coś na ten temat
Pozdrawiam
Marzena
Chętnie dołączę się do poszukiwań na temat rodziny Kuchta - Barcice. Utknęłam na Jan Kuchta ur. 1906r., nazwisko rodowe matki prawdopodobnie Naruszczka. Imię ojca bodajże Józef. Pierwsza zona to Bronisława zd.Czyż.
Mam zdjęcie bardzo stare, zniszczone ze strony rodziny Kuchta, podpisane " Kalinowska, Waszkiewicz". Nigdzie nie mogę trafić na jakiekolwiek powiązanie Kuchta/Waszkiwicz, Kuchta/Kalionowska.
Pozdrawiam
Marzena
Re: Liśkiewicz, Kuchta, Łuba, Tolak, Krawczyk itd.
Najpewniej jesteśmy odległymi kuzynami. Prosiłbym o kontakt. Napisałem prywatną wiadomość.amija pisze:Witam,
Pozdrawiam
Marzena
Pozdrowienia,
Witek
-
JOANNAGAWECKA

Re: Liśkiewicz, Kuchta, Łuba, Tolak, Krawczyk itd.
Witam
Interesuje mnie nazwisko Wróbel Piotr z Wyszkowa. Jest to nazwisko panieńskie mojej babci.
Pozdrawiam
Joanna
Interesuje mnie nazwisko Wróbel Piotr z Wyszkowa. Jest to nazwisko panieńskie mojej babci.
Pozdrawiam
Joanna