Szukam więcej informacji, materiałów (aktów ur, ślubu, zgonu) o Szczepanie Turek (1844 - 1935) i Emilii Sobocińskiej (ur ??? - zm ???) (z d. Kuklińskiej, a po matce Przybyszewskiej). Również o ich przodkach i potomkach. Może gdzie są pochowani ?
Za wszelką informację w powyższym temacie będę ogromnie wdzięczny - Jan
P.S. Jeszcze dopisek - jeżeli chodzi o "...potomków..." mam na myśli z ich małżeństw (on wdowiec ona wdowa) bo tego nie napisałem powyżej. Wiadomo, że jako małżeństwo "wiekowe" mogli nie mieć potomków.
Szczepan Turek i Emilia Sobocińska (z d. Kuklińska).
Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech
Ostatnio zmieniony śr 19 paź 2016, 17:33 przez Jan64, łącznie zmieniany 1 raz.
Janku - imienniku,
Szczepan Turek syn Jana i Anieli Jackowskiej ożenił się z Emilią Sobocińską (wdową po Franciszku Sobocińskim) córką Franciszka Kuklińskiego i Karoliny Przybyszewskiej w parafii Pniewo w roku 1917.
W tej parafii znajdziesz dalsze tropy
Pozdrawiam
Janek
Ps: Jak natrafisz na problem ze znalezieniem aktu/aktów - pisz w tym wątku śmiało, aczkolwiek znalezienie samemu da Tobie na pewno większą satysfakcję.
Szczepan Turek syn Jana i Anieli Jackowskiej ożenił się z Emilią Sobocińską (wdową po Franciszku Sobocińskim) córką Franciszka Kuklińskiego i Karoliny Przybyszewskiej w parafii Pniewo w roku 1917.
W tej parafii znajdziesz dalsze tropy
Pozdrawiam
Janek
Ps: Jak natrafisz na problem ze znalezieniem aktu/aktów - pisz w tym wątku śmiało, aczkolwiek znalezienie samemu da Tobie na pewno większą satysfakcję.
-
Bożena_Prymus

Janku64
Potomków to oni raczej nie mieli Emila wychodząc za mąż za Szczepana miała 65 lat a Szczepan 72
odezwij się do mnie na email
pozdrawiam Bożena
Potomków to oni raczej nie mieli Emila wychodząc za mąż za Szczepana miała 65 lat a Szczepan 72
odezwij się do mnie na email
pozdrawiam Bożena
Zelezny dziękuję za podpowiedz. Bożeno również dziękuję. Pozdrawiam Jan.