Skąd pochodzi 4 x prababcia?

Wzajemna pomoc w problemach natury genealogicznej. Przed wysłaniem zapytania proszę sprawdzić podforum tematyczne : Tłumaczenia metryk: łacina, niemiecki, rosyjski, ukraiński, angielski, francuski ; także tematy : Poszukiwania lub Stronę Główną Forum

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

Awatar użytkownika
Pasławska_Julita

Sympatyk

Skąd pochodzi 4 x prababcia?

Post autor: Pasławska_Julita »

Witam serdecznie, bardzo proszę o pomoc w odczytaniu miejsca pochodzenia mojej 4 x prababci. Zdjecie w linku. Dziękuję.
Julita

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie.
Julita
loreii

Sympatyk

Re: Skąd pochodzi 4 x prababcia?

Post autor: loreii »

Pasławska_Julita pisze:Witam serdecznie, bardzo proszę o pomoc w odczytaniu miejsca pochodzenia mojej 4 x prababci. Zdjecie w linku. Dziękuję.
Julita

Obrazek
Ciężko będzie bo mało widać.Przydałoby się lepsze zdjęcie.
Monika

Smoter - Limanowa,Skrzydlna,Piekiełko Bilik - Kraków,Rzeszów,Sanok,Lwów,Jarosław Znamirowscy - Przemyśl,Chełm,Głuszyca Jarzemiszewscy - Przemyśl Idler - Sanok Derdzińscy - Kraków, Hladek - Lwów Paździor - Kraków,Warszawa Biesiadeccy - Rzeszów
Awatar użytkownika
kwroblewska

Sympatyk
Ekspert
Podziękował: 5 times
Otrzymał podziękowania: 5 times

Re: Skąd pochodzi 4 x prababcia?

Post autor: kwroblewska »

Julito, może wstaw tylko to co w ramce. Podaj też z jakiej parafii pochodzi ten akt, informacje takie czasami ułatwiają lokalizację miejsca.
___
Krystyna
Awatar użytkownika
Pasławska_Julita

Sympatyk

Jest to parafia Kulików, miasto Kulików, powiat Żółkiew. Nie chciałam nic sugerować ewentualnym Czytajacym ale według mnie jest to Doroszów. Właściwie to szukam potwierdzenia, bo chcę zamówić właściwe mikrofilmy u Mormonów. Zdjęcia lepszego nie będzie, bo jest to zdjęcie z ekranu czytnika mikrofilmów.
Pozdrawiam serdecznie.
Julita
Andrzej75

Sympatyk

Post autor: Andrzej75 »

Według mnie też jest to Doroszów.
Pozdrawiam
Andrzej
PS. Na znak, że moje tłumaczenie zostało zaakceptowane, proszę edytować pierwszy post, dopisując w temacie – OK (dotyczy działu tłumaczeń).
https://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-59525.phtml
Awatar użytkownika
Pasławska_Julita

Sympatyk

Bardzo dziękuję Panie Andrzeju za zainteresowanie moim problemem i odpowiedz. No to jest nas dwoje, którzy odczytują nazwę miejscowości jako Doroszów.
Pozdrawiam serdecznie.
Julita
ODPOWIEDZ

Wróć do „Potrzebuję pomocy”