Metryka Józefińska - 1785 r - Rzeszów

Pomoc w poszukiwaniach informacji

Moderatorzy: maria.j.nie, elgra, Galinski_Wojciech

ZosiaT.

Nieaktywny

Metryka Józefińska - 1785 r - Rzeszów

Post autor: ZosiaT. »

Witam,

Czy ktoś z Państwa widział Metrykę Józefińską z 1785 roku z Rzeszowa ?

Co tam może być ?
Czy spisy nazwisk ? Czy plan miasta z 1785 ? Czy jakieś zarządzenia ?

Czy może ktoś z Państwa ma przykładowy skan lub wie, gdzie go można zobaczyć w internecie z Rzeszowa z roku 1785 ?

Czy warto starać się by ją przejrzeć ?

Pozdrawiam,
Zofia Trzeciakowska
Awatar użytkownika
MP1982

Sympatyk

Post autor: MP1982 »

Witam,

Metryka Józefińska Rzeszowa została spisana w 1787 r. Do dnia dzisiejszego zachował się jedynie jej sumariusz, który jest przechowywany w Centralnym Państwowym Archiwum Historycznym Ukrainy we Lwowie (fond 19, opis 5, sprava 1). Jestem w posiadaniu kopii cyfrowej tegoż archiwalium. Rozumiem, że jest Pani zainteresowana... kontaktem mailowym :) :) :)

Pozdrawiam,
Michał P.
Pozdrawiam, Michał P.
ZosiaT.

Nieaktywny

Post autor: ZosiaT. »

Mam takie pytanie, czy jest to realny pomysł, aby osoby które przeprowadzały digitalizację w Archiwum Diecezjalnym w Łowiczu, przeprowadziłyby digitalizację w Farze w Rzeszowie.

Są one osobami wiarygodnymi i osobami które wiedzą bardzo dobrze jak technicznie do tego podejść.

Fara w Rzeszowie mogłaby je udostępniać na takich samych zasadach jak Archiwum Diecezjalnym w Łowiczu.

Gdyby ktoś chciał dokonać takej digitalizacji w Farze w Rzeszowie, to mogę ją w całości sfinansować.

Pozdrawiam,
Zofia Trzeciakowska
Awatar użytkownika
valdeq

Sympatyk
Adept
Kontakt:

Post autor: valdeq »

a czy ktoś posiada sumariusz dla Słociny? Ta obecnie jest w granicach miasta. Chętnie skorzystam z Waszej uprzejmości :D

pozdrawiam
Waldek Pietrzak
Poszukuję Pietrzaków (miejscowości Rybie, Czermno, Tytusin) Białowąsów (Fusów, Łuczyce) Smolarków (Wola Wiązowa, Wielgie, Słajszewo, Ciekocino) Orłów, Bukowców, Matrasów, Pajorów (Kamionka Mała) i Antoszów (Zaborów)
Awatar użytkownika
MP1982

Sympatyk

Post autor: MP1982 »

ZosiaT. pisze:Mam takie pytanie, czy jest to realny pomysł, aby osoby które przeprowadzały digitalizację w Archiwum Diecezjalnym w Łowiczu, przeprowadziłyby digitalizację w Farze w Rzeszowie.

Są one osobami wiarygodnymi i osobami które wiedzą bardzo dobrze jak technicznie do tego podejść.

Fara w Rzeszowie mogłaby je udostępniać na takich samych zasadach jak Archiwum Diecezjalnym w Łowiczu.

Gdyby ktoś chciał dokonać takej digitalizacji w Farze w Rzeszowie, to mogę ją w całości sfinansować.

Pozdrawiam,
Zofia Trzeciakowska
Pani Zosiu, rozmawialiśmy już na ten temat: http://genealodzy.pl/PNphpBB2-viewtopic-t-52653.phtml (więc może lepiej w tamtym temacie kontynuować ów wątek?)
Proszę próbować. Martwi mnie fakt, że poza kilkoma osobami nikt nie jest zainteresowany digitalizacją tych metryk.

Pzdr,
Michał P.
Pozdrawiam, Michał P.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Poszukuję zasobów, informacji”